Cu un pas inaintea kialorlalti

Desi ne place, ca popor, sa ne privim in oglinda muschii si, daca nu-i avem, sa ne incordam pana cand ne dispare burta, industria auto de la noi exista in masura in care exista un constructor – aproape doi – care presteaza pe meleagurile mioritice. In aceste conditii, este absolut normal ca informatiile relevante care se invart prin lumea masinilor sa vina in primul rand de afara, unde se intampla multe lucruri, mult mai multe decat ne putem imagina noi, ca popor obisnuit sa privim doar cum creste iarba in curtea noastra. Si sa ne minunam ca-i verde.

Si totusi, aceste bariere sunt uneoridate peste cap de unele personaje. In cel mai placut mod cu putinta.

Deunazi, Kia a inceput sa publice o serie de teasere cu un nou concept, pe care il va prezenta la Detroit. Dupa prima imagine, nimeni nu stia cum se numeste si ce face acest prototip. Dupa a doua imagine, am aflat ca numele sau e Soul’ster si devenea din ce in ce mai clar ca acesta va fi un show-car derivat din Soul, model lansat la Paris.

Ei bine, desi ne-am obisnuit ca informatiile oficiale sa vina din afara si asteptam cu nerabdare publicarea informatiilor oficiale pe unul dintre site-urile importante din lumea informatiei auto, un e-mail m-a frapat astazi. Venea din partea biroului de PR al Kia Romania si continea toate informatiile oficiale si o fotografie cu prototipul. Am vazut-o in premiera, m-am frecat la ochi si am cautat apoi prin publicatiile importante de care mentionam anterior. Nimic. Era prima fotografie si aparuse in premiera pe e-mail, din sursa oficiala. Apoi, logic, pe Automarket a aparut prima stire oficiala legata de acest concept. Pe care, in momentul in care scriu aceste randuri, nu o puteti citi decat aici.

E pentru prima data in istoria de aproape trei ani a portalului Automarket cand se intampla ca un oficial roman sa fie cu un pas inaintea presei auto de profil din afara sau din Romania. Felicitari lui Bogdan Pasa, responsabilul de comunicare al Kia in Romania!

Un comentariu la “Cu un pas inaintea kialorlalti”

  1. Guvi spune

    Esti sigur sigur ca pe masini.ro n-au publicat primii stirea?..adica masini.ro sa fie inaintea marketorlalti? Intreb si eu…:)

    http://masini.ro/stiri-auto-kia-motors-expune-conceptul-soulster-la-north-american-international-auto-show-naias-2009-5284.htm