M-am enervat pe chinezi. Si pe nesimtirea lor.

I-am urat tot timpul pe cei care nu au fost in stare sa isi recunoasca greselile. Iar constructorii auto din China fac parte – in marea lor majoritate – din acest grup de baieti tristi.

Chinezii fac niste masini ordinar de proaste. Materiale atat de ieftine incat put intepator, atat de proaste incat crapa la caldura, atat de idiot asamblate incat ai mari sanse sa te pierzi printre cusaturile pe care ei le numesc finisari. In plus, pentru a-ti lua un Shuanghuan CEO, de exemplu, tre’ sa scoti din buzunar 24.000 de euro. Bani cu care iti iei o multime de alte modele, mult mai corecte din toate punctele de vedere.

Pe langa toate astea, chinezii au prostul obicei de a copia complet formele deja cunoscute ale modelelor existente pe piata. Le-o merge acolo, intre ei, insa cand dau de nemti se cam termina smecheria chinezeasca. Deunazi, un tribunal din Munchen a ordonat trimiterea la origini a tuturor exemplarelor CEO din Germania din cauza ca seamana mult prea mult la spate cu BMW X5. Absolut normal. Seamana de da pe-afara.

Si aici dam de chinezi, care nu recunosc nimic: “CEO nu seamana cu X5! Noi am facut un model original, ne-am chinuit, am investit enorm”. Va readuc aminte de chinezul care, la Salonul de la Geneva, i-a facut poze timp de trei ore nou-lansatului Dacia Sandero si si-a notat tot felul de date intr-un caiet de inginer de pe vremea impuscatului. Chiar credeti ca omul facea Sudoku?

11 comentarii la “M-am enervat pe chinezi. Si pe nesimtirea lor.”

  1. lulu spune

    Sudoku e japonez inteligenta Voastra.

  2. Mircea Mester spune

    Sa traiti, stim. In insemnarea de mai sus vorbesc despre Munchen si asta e oras german. Can you believe that?

  3. james spune

    Inteligenta Voastra :) ))))))))))))))))))))))))), Buna asta!

  4. james spune

    ce Mestere, nu ti-au dat un CEO la drive-test sau nu te-au invitat la Beijing. (la OLIMPIADA)

  5. Andrei spune

    Buna Mircea. “I-am urat tot timpul pe cei care nu au fost in stare sa isi recunoasca greselile”… Sper ca nu te urasti prea mult totusi pentru ca… greselile facute de tine si de colegulii tai… sunt gramada. Presupun daca imi dadeai 1 leu pentru fiecare greseala facuta de tine si de colegii tai, eu nu te uram, dar sigur eram extraordinar de bogat :P

    Haide sa nu uitam unde stam si cine suntem da? Romania este la capatul Universului si… voi nu faceti din elita profesionalismului da?

    Numai cand imi aduc aminte de cate greseli vad pe site… si cate plangeri , si ma gandesc… doamne… ce …..

    O zi excelenta in continuare!

    P.S. Romania are o economie 0… China eh… este printre primele 10 cu siguranta. Sa ajungem si noi acolo si dupa aia sa mai vorbim da?
    Pana atunci… ciocul mic si joc de glezne.

  6. Mircea spune

    @Andrei: extraordinar de bogat nu erai. Si nu spune nimeni ca nu recunoastem greselile. Simpla lor aparitie nu inseamna ca cineva nu si le asuma. Cat despre profesionalism, nu cred ca e cineva din jur care sa poata sa isi asume o analiza concreta in acest moment. Uita-te in jur, la celelalte site-uri auto, si vezi cate fete isi fac veacul prin paginile alea. Simpla lor aparitie ma face sa cred ca avem un pas inaintea acestora.

    O sa imi permit sa te rog sa nu utilizezi “ciocuri mici” prin zona. Nu de alta, dar tastele Delete si backspace zboara relativ jos in aceasta vara.

    Thanks.

  7. marius spune

    si eu m-am enervat pe tine! si pe nesimtirea ta! si nu cred ca sunt singura!!!!!!!

  8. marius spune

    singurul! pardon! :) )

  9. sharky_raduku spune

    baieti…nu va place siteul … plecati altundeva…

  10. Florin spune

    ce face frustrarea din om
    de la discutii despre masini ‘chinezesti’
    la greseli gramaticale

    next: coruptia din romania, de ce automarket ignora acest subiect ? sunt de partea coruptilor oare ? go la otv ptr raspuns.

  11. jazz spune

    de ce trebuie sa fim mereu “politically corect”?? in domeniu asta nu trebuie iertat nimic. Desi Mester le-a trantit cam rau aici, nu vad ce trebuie atacat, din moment ce are 99% dreptate. E o tara libera?! Este. Asa ca fiecare cu parerea lui (argumentata bineinteles)