Germania: "Masinile-copii din China vor fi distruse!"

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 06.07.2008
Tribunalul din Munchen da o noua lovitura constructorilor chinezi, condamnand la casare modelele Shuanghuan CEO.

Procesul pe care BMW l-a intentat importatorului oficial in Germania al marcii Shuanghuan a ajuns la un punct final. Tribunalul din Munchen a ajuns la concluzia ca toate exemplarele nevandute ale modelului SUV CEO, o copie a celebrului BMW X5, trebuie trimise inapoi in China, in timp ce modelele deja vandute sau aflate in stoc spre vanzare pe teritoriul Germaniei vor trebui sa fie distruse. Motivul: incalcarea grava a drepturilor de proprietate intelectuala. Altfel spus, copiere si furt intelectual.

Reactia importatorului Shuanghuan nu a intarziat sa apara: "CEO este total diferit de BMW X5! Exista multe asemanari chiar intre modelele unor marci germane. Daca va uitati cu atentie la unele BMW-uri si la unele Audi-uri, exista multe lucruri comune. Am avut parte de un proces partizan care a avut loc la Munchen, patria BMW", sustine comunicatul companiei care aduce modelul chinezesc in Germania.

Urmatorul pas in procesul BMW-Shuanghuan este apelul chinezilor, care sustin ca sunt gata sa se prezinte in fata Curtii Europene de Justitie.

via | Caradisiac

Taguri: BMW, CEO, China, Shuanghuan, X5

Comentarii (58)

  • interesant
    diferentza de pretz ????
    1 0
  • BAVAREZUL
    JOS GALBEJITII !!!
    BRAVO BMW !!!!!
    China e condusa de Comunisti ,astea nu se supun nimanui sunt ei insasi niste rasuri de ochi cusuti,care fac numai xeroxuri la NOKIA N95(8GB),BMW X5(e cel mai puternic suv din lume),
    Daca chinezii se iau de nemti , apoi nemtii fac al treaile razboi mondial :)), numai ca Germnia acum face praf din China in 5 minute.
    Neamtul are cap cu traditii puternice e un popor distept.
    1 1
  • AndreiRN
    Frica
    Frica de concurenta incepe sa se prezinte. Or sa ajunga in curtea europeana si se vor face de ras nemti asa cum a fost si cazul VW.
    2 1
  • mai-mai
    Tocmai nemtii s-au gasit sa vorbeasca despre furt intelectual ?! Pai ei nu fura mereu , ba de la francezi , ba de la japonezi ?! Ciocu` mai mic ca va papa kinezii !!!
    2 1
  • :)
    artrebui distruse peste tot copile astea
    1 2
  • lol
    Aici nui frica de concurenta dar chinezarile respective sant stestatecate stele au ? cred ca vai steaua lor :)) astea stiu sa copieze orice nu sant anstare sa faca ei ceva nou sa creze ceva nou ei din 2 miliarde cati sant nu gandeste nici unul sa faca si ei ceva
    0 2
  • TitelB
    SUV
    Hai sa fim seriosi!
    Asa se face protectia in anumite tari. Prin distrugerea concurentei, pe orice cale! Cele doua SUV-uri seamana, ca si multe altele de altfel, insa un singur lucru ii face pe nemti sa tremure. Pretul!!! Acesta este singurul motiv pentru cares-a intentat procesul.
    Imi pare rau, dragi nemti, poate e mai bine sa-i lasati pe chinezi sa faca masini iar voi sa va apucati de altceva.
    2 0
  • Copii versus Original
    Cum sunt tratate copiile la CD piratate sau blugi,parfumuri,etc. tot asa trebuie tratate si copiile astea ,care copiie cu nerusinare ceea ce investesc firmele mari.Dece nu vin cu propriile idei?Sau le e frica ca nu mai pune nici un fraier "botul" cum se zice in limbajul copiiatorilor?
    0 2
  • efectele chinezariilor
    Ne bucuram cand gasim ceva mai ieftin si PROST adus din China.Si aceste masini la fel ca toate produsele lor sunt de o calitate indoielnica.
    Toate produsele chinezesti de pa creioane la masini ar trebui sa aiba taxe de 1000%. Ei bulverseaza toate pietele de materii prime, inclusiv petrol, fiindca nu au legi de mediu, noi trebuie sa le respectam pe cele europene, nu au nici un standard de calitate doar cantitate.Dar noi suntem de vina ca le cumparam.Elvetienii sunt cei mai destepti i-si protejeaza industria interna prin taxe foarte mari pentru ceeea ce nu este european.
    0 2
  • Adrian Florin
    BMW - made in China
    Nu cred ca BMW-ului ii este frica de pretul mic al CEO-ului ..
    Eu am vazut cum arata chestia asta numita CEO, dar nu stiu daca poate fi numita MASINA ...
    E un gunoi. Costa 30.000 eur si e proasta; motor de 100 si ceva de cai pe o masina de aproape 2 tone, finisajele de proasta calitate, si multe altele.
    Mai bine dai 50.000 eur pe cel mai eiftin X5 ( poate si mai putin de atat ) si iei originalul.
    Nu sunt fan BMW, nu detin BMW.
    1 2
  • Bavarezu'
    Bavarezule!toata electronica din X5-ul tau este facuta in China... Iar despre traditii - pune mana pe o carte de istorie si vezi cam cu ce se ocupau chinezii acum peste 5.000 de ani si cam ce descoperiri au facut ei de-alungul istoriei...
    1 0
  • Nu sustin furtul intelectual, dar...
    ... a remarcat cineva cat de tare seamana Toyota Aygo, Citroen C1 si Peugeot 107? Interiorul este "copy-paste" iar la exterior difera emblema si inca maxim 2-3 elemente de caroserie. Hai ca Citroen si Peugeot sunt in acelasi grup dar totusi, cred ca nu asa se face... aceste companii onorabile cum isi permit sa insele clientii si sa vanda aceeasi masina dar cu embleme diferite? Cine are rabdare sa analizeze detaliile sunt convins ca va descoperi mult mai multe asemanari intre cele 3 modele decat intre CEO si X5.
    0 0
  • frica de chinezi
    florine las-o balta cu motor de 100 nu are cum si k e proasta nu cred ....nu ar fi intrat pe piata din europa ...si pana la urma cumparatorul alege ...masina nu seamana identic cu x5 fata e de la toyota ...si acum DE CE TOYOTA NU A FACUT SCANDAL ....???
    1 0
  • Makeru
    pt mumu
    Mumulica! Aygo, C1 si 107 stau la baza unui proiect comun dezvoltat de cele 3 companii, pt reducerea costurilor de productie (si evident o maximizare a profitului). Dc cel care cumpara ia c1 in loc de aygo, o va face pt apartenenta la marca si nu pt ca aia e mai buna sau mai dotata ca ailalta. Mai ales ca au preturi asemanatoare.
    Toto in acest sens iti recomanda sa analizezi si cazul peugeot 4007, Citroen C-Crosser, Mitsubishi Outlander. Ia vezi poate descoperi si acolo vreo asemanare si ne-o zici si noua!
    0 0
  • plumbiX
    Masina
    Ieri cand ma intorceam acasa vad parcata un CEO langa bloc. Inmatriculata pe Bucuresti... Banuiesc ca daca n-ai bani de X5 iti iei copia...
    Totusi bine le fac ca le distrug.
    0 0
  • pentru Makeru
    Mitsu Citroen Peugeot
    La faza cu citroen c crosser,peugeot 4007 si Mitsubishi Outlander ai dat cu bata in balta.Mitsubishi face masini de teren de 20-30 de ani,poate chiar mai mult si astia cu Citroen si Peugeot s-au trezit si ei sa faca jeep-uri dupa 100 de ani.
    0 0
  • pt Makeru
    Este interesant daca atunci cand mergi la un dealer Citroen (ca sa dau un exemplu, pentru un C1) esti anuntat cu candoare de catre agentul de vanzari ca masina pe care intentionezi sa o cumperi este identica cu alte doua existente pe piata (Peugeot 107 si Toyo Aygo). Atunci ar fi "politically correct" dar ... pot sa pariez ca raspunsul il cunoastem deja. Parca si vad un clip publicitar comun cu cele trei masini aliniate a la "cei trei muschetari" cu un slogan gen "One for all, all for one ...". Cumparati cu incredere!
    0 0
  • china
    sa dea foc la masini...sa dea foc la tara...si daca au timp am si eu cativa chinezi in cartier...ar putea sa ii impuste...
    0 0
  • costas
    Asemanare
    Oi fi eu chior da masinile astea NU SUNT IDENTICE. Ca sunt unele mici asemanari da dar chiar n-ai cum sa crezi ca ala e BMW si nici invers.
    0 0
  • Aygo, C1 si 107
    Poi Peugeot si Citroen sunt in acelasi grup si au facut o alianta cu Toyota pentru creearea unei masini mici (si nu numai). Mai cauta pe net si o sa vezi despre ce vorbesc. Nu e furt, e colaborare.
    0 0
  • Da si ?
    orice masina seamana una cu alta dar nu la caroserie la fel stopuri la fel una e cand un far sau o linie a caroseriei dar nu si masina intreaga
    0 0
  • dragoscst
    PTR. un bou - "de BAVAREZUL (07.07.2008, 02:49)JOS GALBEJITII !!!"
    In primul rand trebuie sa respecti orice natie, ca sa nu mai vorbim de cea chineza, care are o serie intreaga de descoperiri epocale, iar daca nu era acest "comunism" chinez, nu puteau sa prospere din nou, sa ajunga la nivelul actual de dezvoltare cei aproximativ 1 mil. si 400 de mii, boule care esti TU BOU. Nimeni nu ne obliga sa cumparam produsele chinezesti, iar masura nemtilor este un extrem de exagerata si nu arata decat spaima ca le scad vanzarile la masinile lor scumpe.
    0 0
  • Foarte bine
    Vad pe forum multe afirmatii de genul " mai sunt masini care seamna intre ele" .Vreau si eu un exemplu in care aseamnarea este asa de mare .Eu am vazut masina asta inainte de a intenta Bmw procesul si mi-am zis oare cum pot comercializa o masina identica cu Bmw... cei de la Bmw stau cu mana in san ?Si uite ca nu au stat ! Foarte bine !De chinezarii sunt satul ! Niste cacaturi fara sigurantza ci doar aspect! La cati sunt de multi sunt si prosti ! Nu-s in stare sa faca ceva original! Bravo BMW!
    0 0
  • gradinari
    esti prost tare ma baiatule daca tu crezi ca nemtii fura de la francezi.Ce sa fure de la ei planurile de incediu ca tehnologia e de kkt daca tu traiesti cu sentimentul asta este prost tare trebuie sa fi eutanasiat daciotule
    0 0
  • Arlequin
    LOLL
    .... CONCURENTA?...hai bre fiti seriosi. 2000 de ani incolo n-o sa fie concurenta unui BMW o chinezarie de asta cu leduri si muzicute.....
    0 0
  • magaru
    jos china
    dupa 18 ani ,bai taranilor care esteti,nu ati invatat cuvantul calitate?asta e romania: tara lui saorma nation,dacia nation ,manele.tot ce e eftin e bun.mai bine v-ati trage un glont in cap.romania poate prospera si cu 4 milioane de locuitori!vezi norvegia.
    0 0
  • asemanari
    si ce sa imi cumpar opel antara sau chevrolet captiva ...seamna la fel mici modificari ......asa daca sunt cei de BMW ASA TARI CE NU POT REZISTA PE PIATA
    0 0
  • asemanare
    costas normal k nu poti sa le identifici gresit deoarece pe X5 scrie BMW si pe ceo scrie Shuanghuan ce draq k pentru a face diferenta dintre copii sau inventat si emblemele ;)
    0 0
  • Iulian
    Seamana da' nu rasare...
    Parerea mea e ca BMW nu a intentat proces pentru ca se tem ca o sa le muste Shuanguan din piata, ci pentru simplul fapt ca asa este corect - sa starpesti gunoaiele alea copiate. Totusi, asemanarea cu X5 este doar la partea din spate, fata fiind copiata dupa Toyota Land Cruiser si alte masini. Parerea mea e ca masina nu ar trebui interzisa. Cine are atata creier sa o cumpere, nu merita mai mult. E o masina pentru oameni cu coeficient de inteligenta cu mult sub medie. Selectie naturala frate!
    0 0
  • prosti is romanii care au mentalitatea astea...ca isi cumpara un ceo ca seamana pe x5...si atata ii preocupat de imaginea lui ca o sa ajunga si el sa creada ca are x5.eu cred "cachinezii" au voie sa faca ce vor. Pur si simplu se joaca cu mintile oamenilor pe care tot ce ii reprezinta din pacate este doar o emblema.! asa se degradeaza ideea de masina. necesitate, pasiune,...imagine
    0 0
  • justice
    LAsand la o parte esenta, nu pot sa nu observ cum se misca justitia nemteasca. Acu o luna-doua a pornit scandalul si acum au si verdictul pe masa. DAca era in Romania....isi vindeau oamenii toate masinile din lume pana gaseau papagalii nostri un verdict. Diferenta e ca nemtii stau pe o coloana vert. dreapta, iar noi ne tinem greutatea doar in piele si muschi umflati artificial. Ai nostri nu-s in stare sa apere poporul dar-mite o companie. Exceptie facand companiile lor...
    0 0
  • Furt intelectual
    Furtul intelectual este pedepsit in orice tara, mai putin China. Nemtii procedeaza cat se poate de corect, masinile acestea ar trebui interzise in toata Europa. E simplu ca unii sa investeasca in cercetare iar altii sa ia totul de-a gata.
    0 0
  • :)))
    Baeti vati ancins cam rau caldura mare afara :))))
    0 0
  • Scarlat
    loool
    BAVAREZUL nu te lasa fi rau apropo esti nazist sau extremist sau rasist? da fi rau so pe ei :)))
    0 0
  • domnu Tony....aloooo....Chevrolet si Opel fac parte din grupul GM, si Captiva si Antara(ca si un model Saturn,nu-mi vine numele) au aceeasi platforma si tehnologie, doar caroserie diferita, ca si in cazul Peugeot-Citroen...ma mir ca nu te-ai luat si de faptul ca Vauxhall Corsa si Opel Corsa sunt identice si doar emblema difera...mai informatii-va inainte sa vorbiti.Masinile care seamana apartin in general aceluiasi concern, sau unui proiect comun.Chinezii fac doar copii, ptr prostii la care le pasa numa sa arata rahatu pe 4roti ca un BMW...eu zic ca e normal ce au facut nemtii...nu e vorba ca din cauza pretului i-au dat in judecata....vezi exemplul Hover CUV care se vinde fara probleme in europa...
    0 0
  • Adrian A.
    Multi 'baieti vrednici' confunda termenul de 'furt' cu cel de 'afiliere' (cazul aygo/c1/107 si multe altele), cat despre cei ce viseaza razboaie mondiale...

    In fine, puteau sa-i taxeze de sa-i rupa, pe varii motive. Nu domne, ei distrug. Of, raman ei si fara industria de automobile, sa-i mai vad atunci.
    0 0
  • apropo chinezi
    chiar este o problema China dar nu din cauza copiilor,ci din cauza ca ne vor lasa fara joburi si in consecinta fara npainea de zii cu zii............???????!!!!!!!!!!!!!!!!
    0 0
  • Toyota...
    @mumu... am citit candva ca Toyota a facut motorul (care e foarte bun) / cutia de viteza etc. Citroen / Peugeout restul. Au lucrat mana in mana si au bagat in masina ce aveau fiecare mai bun dpdv raport pret / calitate / performanta.
    0 0
  • Kolegu
    Difrenta intre XEROXARE si Asocierile Marcilor Puternice!!
    Astfel :Aygo C1 107 Jumper Boxer Ducato Fiat Sedici Suzuki SX4 Outlander 4007 C-Crosser sunt coproductii ale marilor constructori tocmai pt a scoate pe piata un produs fiabil. De ex. la 4007 si C-Crosser Mitsubishi a venit cu platforma tehnica fiind bine stiute performantele modelelor Mitsubishi pe teren accidentat ... Shuanghuan Geely si toate chinezismele care copiaza cu nesimtire modelele europene si mai au tupeul sa le comercializeze si in Europa, ar trebui interzise in toata lumea nu doar in Germania, si cine spunea ca BMW se teme de concurenta ii rad in nas si cred k toata lumea ar face la fel get real ... Au reprezentanta si in Romania la Capatul Tramvaiului 56 si 36 la Faur/Republica dak vreti sa vedeti cat de mult seamana CEO cu Nissan din fata si cu X5 din lateral si spate.
    0 0
  • soso_70
    germania
    cinste lor pt ca-si protejeaza forta de lucru la noi de ex.petromul s-a vindut austriecilor si romanul tacut
    0 0
  • Nevandute
    Toate exemplarele NEVANDUTE ale modelului SUV CEO, ..., trebuie trimise inapoi in China, in timp ce modelele ... aflate in stoc spre vanzare (deci tot NEVANDUTE - n.n.) ... vor trebui sa fie distruse. Cool! Deci trebuie distruse si trimise in China. Corect?
    0 0
  • sunshine64sm
    Adevarul e ca se fura
    Nu as putea spune ca cineva se poate simti bine cind munca lui este efectiv furata. Se pare ca asta au facut chinejii. De fapt nu au "furat", e un cuvint urit, nu au furat nimic. AU COPIAT. Au copiat masina nemteasca si au facut o copie fidela. Ca si cum ar fi copiat un fisier din calculator. Doar ca au "copiat" numai exteriorul. Nu au putut si anii de experienta ai BMW-ului. Este si normal ca masinile-pirat sa fie interzise in Europa. Dar problema este mai grava de atit: daca chinejii acuma au reusit sa copieze masinile, acusi-acusi or sa treaca la productia masiva, indiferent daca vor mai fi pe benzina, sau pe hidrogen, sau electrice, pe altceva. Incet-incet incep sa-si faca simtita prezenta. Asa ca vai si amar de tsunami-ul galbem ce se iveste la orizont ...
    0 0
  • raduku
    Segmentarea pietei
    Pacat ca nu avem o fotografie si din fata, deoarece asa ne-am fi dat mai bine seama daca seamana sau nu. Dar indiferent de model, cert este ca aici este vorba si de altceva. Pe scurt chinezii ataca piata "high end" ocupata de cunoscutele marci consacrate. Daca vor castiga probabil ca nu vor castiga in Germania dar in alte tari vor castiga sigur. Fiin vorba si de "standing" , germanii nu vor cumpara un astfel de vehicol dar in Cehia, Polonia, Romania etc acestea se vor vinde ca "painea calda" cu conditia ca asistenta tehnica si designul oferit sa fie de inalt nivel la un pret de cost mult mai accesibil. In alta ordine de idei, reclama facuta pe net deja a starnit interesul ... :-)
    0 0
  • Timpic nemtesc.
    Daca nu le-ar fi fost frica de concurenta i-ar fi lasat in pace pe chinezi. Asa cum avem noi drepturi au si ei ca doar sunt tot oameni.
    Oricum nemtii or sa fie in continua scadere pt ca mai sunt si japonezii pe care trebuie sa-i inlature doar ca pe astia nu vor avea cum ca le dau lectii in toate domeniile. Hitleristii astia ar merita rasi de pe fata pamantului pt toate ororile ce le-au facut de-a lungul anilor.
    0 0
  • AndreiRN
    Ipocrizie
    Computerul la care scrieti este probabil facut in China. Electronica si scaunele de piele din BMW, MBZ si altele sunt facute in China.
    Chine va obliga sa cumparati produsele lor?
    Nu iti place, nu cumperi.
    Dar asta nu inseamna ca interzici altora sa faca o alegere personala.
    Nemti si cam toate firmele europene auto fac pe ei de frica datorita concurentei japoneze si chineze. Au furat populatia zeci de ani la rand cu preturi exagerate la fel cum guvernere fura soferi la statia de benzina si acuma cand au putina concurenta se comporta ca niste adolescenti frustrati.
    Rusine.
    0 0
  • asa este
    Ai mare dreptate AndreiRN ......mare dreptate... nu iti place...NU CUMPERI....vrei sa ai "X5" da nu ai bani....cumperi CEO
    0 0
  • pentru pro chinezi
    idioti.
    ia ciocu mic comunistilor va place CEO ? ia mars in China!!! Pisicilor
    0 0
  • wormostar
    hmmmm
    oare vor pati cei de la BMW ceea ce au patit cei de la GM cu chery QQ? eu cred ca da ca o sa o ia tare in freza...
    0 0
  • bule-bule
    Si cati n-o sa-si ia CEO si o sa-i schimbe emblema cu una de BMW, mai ales pe plaiurile mioritice...
    0 0
  • Deci....
    ...vom alege in curand si la capitolul masini, chinezarie slaba, chinezarie mai buna sau...ce vor mai ramane din europenele de pe piatza. Interesant !! Deja mancam la greu mancare chinezeasca, supe vietnameze, rahaturi turcesti si iraniene, ne imbracam chinezeste, ascultam, ne uitam si comunicam cu "made in china". Noi nu realizam ce ne asteapta la usa. Adica vom cere voie, eventual ne vom milogi sa traim cat de cat dupa cum ne...vand ei...totul. CEO = varianta ieftina pentru parveniti-oportunisti de o saptamana...dotati financiar. Dar, dupa aia ce-or sa faca ?!
    0 0
  • Cine e de partea chinezilor SA SE DUCA DRACU ACOLO Da cat mai repede
    Cine esti ma ala care a zis ca nemtii fura de la francezi si japonezi ? OLIGOFRENULE CARE ESTI Mai pune mana pe o carte incompetentule. Ptr "bbb" Hitlerista este ma-ta ca te-a facut. Le e frica de concurenta ? Ai si tu macar o vaga idee ce-nseamna produs MADE IN CHINA ? Se pare ca nu REPETENTULE
    0 0
  • faci parte dintr-un grup scoti masini identice nu conteaza
    japonezi nu au fost aliati cu nimeni au scos o masina asemanatoare si au inceput scandalul ..si marile grupuri scot masini identice sau asemanatoare gen opel antara /chevrolet captica ,c1/peugeot107/toyota aygo s.a.m.d
    0 0
  • cearta
    cred ca va certati degeaba, sunteti prea mici pt un razboi asa de mare........si daca ma uit bine spatele de la ceo ala arata chiar frumos...oricum cati din care scriu pe aici isi permit sa ia macar una dintre cele 2 marci???????
    0 0
  • AndreiRN
    Frica de adevar
    Nemtilor le este teama ca populatia isi va da seama ca interiorul la CEO este la fel de placut si confortabil ca si la BMW. Normal, ca AMANDOUA sunt facute in china. Ahaaaa, la BMW este asamblat un interior chinezesc in germania si la CEO un interior chinezesc in china.
    Europa este la inceput de piata libera si au inca multe de invatat.
    Majoritatea nu isi dau seama ca ei platest dublu sau triplu pretul international al unui produs.
    0 0
  • stefan
    ......
    1-nemtii au fost primii care au construit vreodata motoare ...si daca cunoasteti asa un pic istoria industriei auto veti stii ca primele marci japoneze consacrate Honda dc nu ma insel au imprumutat tehnologia motoarelor de pe masinile nemtesti...e adevarat ca japonezii "si nu chinezii" sunt cei mai tari in domeniul hightech dar la motoare au fost si raman nemtii...
    2-chinezii nu exista pe piata inventatorilor de cva ei sunt doar mana de lucru ieftina acum deci in domeniu inventie =0 e adevarat ca au inventat si ei acum 2000 de ani praful de pusca nu contesta nimeni asta dar ce fac ei acum se numeste incalcarea drepturilor de autor sau furt intelectual si nemtii au tot dreptul sa distruga aceste"masini"
    3- pentru cei ce sunt atat de redusi mintal si sunt de acord cu actiunea chinezilor ganditiva ca spre exeplu ar vedea ei in dacia(e doar un exemplu) o masina ce se vinde si ar putea sa o copieze si chiar o copiaza fac si ei una la fel de patrata si spatioasa si mai proasta chiar ca doar sunt chinezi si lucruri bune facute de ei nu prea s-au vazut de curand si o vand si mai ieftin ce fac romaniii si in general oamenii din tarile astea mai sarace isi iau chinezarii...si dacia nu mai vinde asa mult deci nici nu mai produce asa mult deci trebuie sa faca disponibilizari deci romanii cinstiti care isi vad de treaba lor acolo in uzina si care s-au chinuit cva sa faca masina aia asa cum este ea raman fara locuri de munca si asa mai departe si cred ce nu v-ati dorii sa simtiti ce simt ei cand vad ca nu mai au unde lucra pt ca chinezii vand masina ca a lor dar mai ieftina...
    0 0
  • ochi mari
    asta stie china sa faca mai bine.....mai prost e ca se ia......
    0 0
  • n
    o singura concurenta este intre x5-ul din germania si cel din china, pret vs calitate. iubitorii de imitatii vor sarii sa achiztioneze o replica de x5 la super pret si se vor alege cu o saracie de masina made in china. niciodata calitatea germana nu va putea fi imitata
    0 0
  • horse power
    masina
    salut as vrea sa va intreb si eu ,,, cati dintr-e voi care ati comentat pe acest site ati condus ,,o astfel de masina ,,sau cel putin ati mers intr-o astfel de masina ,, oare asa suntem noi romanii inainte comentam si dupa realizam ce vorbim ? ,, Masina asta are motor mitsubishi 2.4 L 16 valve ,,deci trage super Detin o astfel de masina ,pe care am cumparato cu 16 mii de euro ,si merita ,,asta cred eu SALL !!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru