INEDIT: Chinezii vor sa copieze Sandero!

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 05.03.2008
Un chinez prezent la standul Dacia a fotografiat non-stop, timp de trei ore, toate detaliile noului Dacia Sandero!

O simpla plimbare pe la standul la care Dacia a lansat ieri cu mare fast noul model din gama, Sandero, ne-a facut astazi sa ridicam din sprancene. In timp ce majoritatea jurnalistilor straini prezenti pe langa exemplarele Sandero prefera sa ceara o mapa de presa si eventual sa traga cateva cadre cu modelul Dacia, atentia ne-a fost astazi atrasa de un chinez care fotografia toate detaliile noului model din gama producatorului roman. Si cand afirmam acest lucru ne referim la tocurile usilor, marginile stergatoarelor, forma tablei si a chederelor, marginile plasticului de pe bord si asa mai departe. Nici busonul de benzina nu a scapat nefotografiat, chinezul zabovind timp de cateva minute bune in dreptul acestuia.

In plus, dupa ce termina setul de fotografii, "spionul" isi nota concuziile pe o foaie intitulata sugestiv "Dacia".

In total, chinezul si-a pierdut la standul Dacia trei ore, perioada in care acesta a facut cateva sute de fotografii. Nici macar blitzul aparatului nostru nu a parut sa il deranjeze, chinezul schimband de fiecare data masina atunci cand era pertubat de alti curiosi.

Sa ne asteptam in scurt timp la un Sandero in versiune chinezeasca? Avand in vedere antecedentele acestora, de ce nu?

Taguri: Dacia, Sandero

Comentarii (66)

  • Vlad Ţepeş
    http://dexonline.ro/search.php?cuv=chirilicZiariştii lui peşte.
    0 0
  • hotzii
    chinezii astia tot pirateaza...
    0 0
  • lol
    Voi cate clase aveti? De unde pana unde scriu chinezii cu caractere chirilice?:)))
    0 0
  • Magarii!!!!!
    Cata nerusinare... N'au putut sa astepte sa'si cumpere una si sa o fotografieze si cu rotile in sus daca voiau????? Rasul lumii...
    0 0
  • Corect
    Multumim pentru faptul ca ne-ati atras atentia asupra greselii. Faptul ca ne straduim sa va oferim in fiecare zi cele mai proaspete stiri de la fata locului face ca de multe ori in interiorul textelor sa se mai strecoare si astfel de gresli. Colegii nostri redacteaza stiri dupa ore intregi de fotoreportaje si uneori oboseala isi spune cuvantul. Multumim pentru obiectie.
    0 0
  • chinezu
    la valiza
    Alea sunt caractere chirilice?
    0 0
  • bigotti
    auzi la ei!!!
    de unde stiti ca era chinez???poate era coreean sau japonez. studia concurenta.ce mai articol.
    0 0
  • Danutzky
    e clar
    deci daca replicile dupa bmw au iesit ZOB... va dati seama ce iese acum :))
    0 0
  • Varujan
    chinez
    bai, ce va mai agitati ca niste babe. oamenii astia au dat in noi cu stiri timp de trei zile de ne sare apa-n cap si noi comentam la chestii aiurea. Omul ala a stat acolo TREI ore. asta e mesajul articolului. Mie mi se pare foarte amuzant si trist in acelasi timp. Ce dati daca in doi ani iese vreun chinezoi cu o masina cu chedere de Sandero? Nu va mai vad atunci pe site, evident...
    0 0
  • sandel e numa bun pt chineji
    am auzit ca noua emblema a lui Sandel seamana cu un desfacator de bere...:)
    0 0
  • credos
    INEDIT: Chinezii vor sa copieze Sandero
    e foarte util desfacatorul de la noul logan pentru bere! scapa romanul de o problema! abia astept sa vad varianta chinezeasca a Loganului! parca si vad reclama: nu iti permiti un Sandero... iti oferim noi varianta chinezeasca, mai ieftina!
    0 0
  • @ ferrr
    Faza asta cu Sandel si cu desfacatorul de bere m-a facus sa rad cu atat pofta incat era sa nu mai ajung la toaleta :))Auzi, Sandel :))))Tare frate!
    0 0
  • paul S
    asta-i site-ul lui Dan Diaconescu?
    Daca vor sa copieze o masina, o cumpara si o studiaza serios. Puteati sa dati si voi un titlu mai inspirat, de exemplu "Elodia in portbagajul noului Sandero?" Asta cu chinezii copiatori e pueril.
    0 0
  • mamaia
    SANDEEEEL
    mmm? ma cracanez de ras, - e la fixu fixuli numele asta. bataia de joc fata de romani totala din partea frantuzilor. Daca pana acu toti prostovanii si-au luat logan (cica sa aibe si ei masina noua) ma intreb ce atribut se va mula perfect pe profilul cumparatorilor de saaandel ! haaaa haaaa haaa. PS - astept propuneri pt "atributul" ala!!! haaaa hahha ahhhaaa auzi sandelll
    0 0
  • ovidiu
    atentie!!!!!
    dragi romani trebuie sa avem grija ca nu cumva chinezii sa ni-l fure pe sendel
    0 0
  • marian_bmw
    of doamne chinezii astia
    chinezii dak vor copy loganul va iesi mai rau iar dacia ar trebui sai deie in judecata ca si bmw cu copiatu lu x5 chinezii sunt ca o firma de copy-paste si ei nu se mai chinuie deloc uneori sunt si hoti
    0 0
  • Salut! Ma cheama Sandel Cing-ciong!
    Am ras la gandu ca ar scoate mandrii chinezii un Sandel de numai 1200 de euro. Da vad ca astia persevereaza in greseala si cred ca perseverenta o sa le aduca ceva bani. Prea sunt pe fatsa si nu am vazut vreo stire sa zica de sume exorbitante platite ca despagubire. Da asta nu m-a impiedicat sa rad cu pofta.
    0 0
  • :)
    Inainte sa copiezi ceva, faci un rizarci sa vezi ce e mai atractiv pe piata si se poate copia la un pret redus. Doar nu cumperi toate masinile din salon si te opresti la una. Mai intai poze, dupa aia analiza, si la urma iti propui sa copiezi un bmw dar sa iasa mai mine ca un Lambo si iti iese un Sandero. :)
    0 0
  • copiatorul
    garceaaaa prinde chinezoiul ala ca ne fura sandero ... HAHAHA ... sa incerce sa fure si loganul poate iese mai bine decat francezilor
    0 0
  • sebaur
    copie
    daca vad chinezii titlul articolului iese scandal diplomatic
    0 0
  • Georgica
    Nevasta
    Ma am impresia ca unii dintre voi luati si nevestele cu multi km la bord! Am nevasta cu 150.000km la bord si ma face de bani ca un BMW din '90. :))))
    0 0
  • i
    ha ha poate o fac mai buna
    0 0
  • spionaj
    fiti oameni seriosi,daca voiau sa-l copieze,stiau varianta finala inainte de presedintele de la renault,sunteti naivi daca credeti ca o masina se copiaza cu un aparat de fotografiat,mai repede asiaticul cred ca era de la ceva revista auto sau reprezentantul la ceva dealer,oare noua sigla a fotografiat-o,aici e marea dilema :)
    0 0
  • sebaur
    doar dacia
    singura masina care se merita copiata e masina romaneasca ca asta e su7ntem frati cu chiezii. sunteti ridicoli. mircea esti cred ca platit gros de catre renault da-mi te rog pontul ca sa intru si eu in tagma laudatorilor dacia si renault. inainte era iliescu in fiecare zi la tv acum macar base se arata la doua zile odata ia si tu un exemplu si mai da stiri dacia mai rar.
    0 0
  • fsdgkf
    Atentie!
    Probabil ca-l incanta noile balamale de la Dacia lui Sandel!!!Tare a fost faza cu Sandel,Handel si a iesit un CA-CA -TEL!!!Asta mi-aduce aminte de bancul cu casetofonul coproductie,Japono-Romana:Teka-Cinel si a rezultat ce arezultat...!!!
    0 0
  • noul logo
    haha, zicea cineva mai sus. dar nu sunt de acord, nu. noul logo nu seamana cu un desfacator de bere, ci chiar este un desfacator de bere. personalizat, ce-i drept, cu marca dacia. haha. era mai frumos cel vechi.
    0 0
  • Victor
    Vai de voi...
    Ma da destepti mai sunteti voi. Ati ajuns la concluzia dupa ce poza cineva o masina. Voi credeti ca daca vor sa copieze o masina trimit un fluieras la salon sa fac poze? E bine ca mai nou sunteti si detectivi...ar trebui sa primiti un premiu...PENTRU CEI MAI PENIBILI!(sa nu zic mai rau). Deci, prieteni tineti minte...nu faceti poze la saloane ca sare vreun pamfletar de asa zis reporter si te acuza de vreo conspiratie. Vai de capu' vostru. Acu stergeti si comment-ul ca nu trebuie sa rada lumea de voi.
    0 0
  • dacia
    ce sa fure aia ma? un rahat de Dacie! e tot un rahat si Dacia asta! cica Sandero! ce nume! nici numele nu e romanesc si Tariceanu se tot lauda pe la Geneva cu Dacia! ca e produsa in romania! Pai mah, daca e produsa in romania da-i naibii un nume romanesc!!! de ex. Carpati, sau Marea Neagra, sau altceva! hai ba ca iar mi-e rau ! Marie cu alta palarie! un rahat, trebuie sa fi nebun sa dai banii pe asa ceva, ieri am vazut un Logan facut conserva! praf!...tabla romaneasca subtire ca dracu....Unde-s mah xenoanele de la Dacie, ca in romania stiti ca trebuie sa lumineze bine drumurile astea nemarcate, ca deaia sut atatea accidente!!! macar atat de-i puneau aia!!!!!!!!!!!!
    0 0
  • pnetru toti astia jmecheri care au numai de la ww in sus
    Stiti de ce merge treaba prost in tara? pentru ca este plina de alde astia care nu stiu decat sa critice si sa arunce cu noroi in tot ce-i romanesc.. ce cautati in Romania? mergeti acolo afara, unde nu vedeti "fraieri care si-au luat logan doar ca sa aiba masina noua", vedeti doar de aia care au ww si bmw-uri si etc.. ce cautati aici? suntem un popor de carcotasi si asta VA ocupa tot timpul... sandero e un produs romanesc ce va fi apreciat si sustine-ti-l,, sau plecati in alta tara, cea pe care o meritati.
    0 0
  • e tare
    foarte tare tipu
    0 0
  • jazzboy
    e moka??
    cac o fac in china cu 1000 de yeni, vreau 2.
    0 0
  • Sondero
    Oare o sa iasa mai buna?Sondero? pentru cine este "produs" numele asta? mexicani beti? Sau daca-l spui pe grave cu accent pe penultima silaba parca e: Harakiri! Sudoko! sau orice e "samuraism". Chiar nnu mai avem identitate? Totul este montreal sau capsuni?
    0 0
  • primus
    cam mult timp petrecut la o singura masina
    1. sandero e numele dat pentru masina renault lansata in Brazilia (bazata, ce-i drept pe platforma Logan B0); acu e doar lansata si cu brandul Dacia. N-avea de ce sa fie nume romanesc, poate doar daca voiau sa personalizeze in functie de brand si piata. 2. chinezu ala a stat cam mult alaturi de sandero (3 ore?), asa ca nu stiu daca voia doar sa se documenteze pentru vreo publicatie. 3. Logan a avut un succes ciudat, poate chinezoii chiar vor sa imprumute ceva karma :D acu de curand ne amuzam de copierea aspectului masinilor, dar ei o fac de foarte mult timp pe diverse piete de consum (imbracamite, electronice si alte cele).
    0 0
  • SOMBRERO
    Pana acum putem doar sa ne bucuram doar ca productia e in Romania. atatCunoastem cu totii traduceri nefericite ale altor marci in diferite limbi europene (fiat uno???). Acum nu e cazul, dar...
    0 0
  • sandel
    poi... daca au ajuns sa ni-l fure si pe Sandel desfacatorul de sticle .... atunci e bine in tara noastra :)) vrei sa devii hot ... faci "facultatea" in Romania :))
    0 0
  • Sandel vs. danro
    1. nu cred articolul asta de nici un fel...daca vrei sa scoti profit..copiezi ceva tare si il dai la pret mult mai mic; din sansel ce dreq sa mai scazi? nu e el cel mai ieftin dar se compenseaza cu drumul aluia din china pana la salon. 2. E super tare frate desfacatorul ala...iesi cu baietzii la un gratar, alea, alea si te trezesti ca n-ai cu ce desface sticla de cico..lol, nu cred ca va gandeatzi labere din doua motive: primul suntetzi soferi, al doilea, cine mai cumpara bere la sticle :)) 3. danro, nu te supara prietene dar nu cred ca stai pe craca ta. Te-ai uitat tu atent si ai observat ca habitaclul era facut acordeon? Pai in cazul asta cred ca nici cu mama mashinilor nu aveai prea multe sanse. Ce conteaza compartimentul motor atat timp cat scapi? Asta ca sa nu mai vorbim de noile generatii de masini care au aproape tot botul din plastic. Sti cum se fac alea in caz de impact frontal?!Si apropos,nu vi se pare ca Sandel al nostru seamana din fata cu noua fabia, din lateral cu bmw seria 1 iar de la spate cu un mare esec?
    0 0
  • alusio
    hmm
    spatele il consider foarte nereusit ! adica mie nu-mi place ! botul e prea agresiv , lucrat la el ... iar spatele parca e dintr-un film comic ... poate se saturasera aia de la design ca nu-si luasera primele !!!
    0 0
  • tabla de pe el?
    poate acest model va avea o tablarie mai buna [groasa] decat a lui logan. eu sunt propietar de logan, si cosider ca cei de la pitesti, cea mai mare tzeapa au [ne-au]dat-o cu tabla de pe el. nu mi se pare normal ca dupa ce te sprijini de aripa sau capota, cand te uiti sa vezi ca ai tabla indoita...
    0 0
  • URAGANU
    Dacia HA ?
    Cand eu va spun ca toti astia proprietari de Logan sunteti niste tarani, nu ma credeti :) Chiar credeti ca intr-un accident frontal la 100km/h scapati vreunu ? :))))))))))) Macar chinezul stie ce are de facut, nu vad pe acolo romani care sa fotografieze vreo masina din interes tehnic sau pt dezvoltare.
    0 0
  • Urabagu...copil idiot:))
    impact frontal la 100 km/h , nu mai esti intreg in nici o masina, nici in tanc..cap de tanc :))) da, probabil chinezul stie ce are de facut, se gandeste cum sa faca sa moara mai rpd in cazul unui accident (cunoscatorii stiu mai bine despre ce e vb...modelul Gelly). pt altii de mai sus..tabla e subtire la toate modelele de masini noi, asta pentru siguranta pietonilor si alte masuri de siguranta, masina nu e facuta sa vina nea` Gheorghe de la stana sa sara pe ea (documentati-va mai mult..cititi ce inseamna EURO NCAP). Cocalarilor....
    0 0
  • dayshia
    Nu cred ca un chinez sa faca o copie la copie ... la modelu` "Sandel". Si ar fi bine sa ne imprietenim cu chinezu` sa facem schimb de opinii si idei pe tema cum sa copiem de la altii si sa nu fim originali si inventivi... Traiasca berea
    0 0
  • TOYOTA
    DE FAPT ERA UN JAPONEZ DE LA TOYOTA, CARE PREGATESTE UN MODEL ANTILOGANpe bune ...
    0 0
  • Sandero>China
    Daca aveti sange in vine faceti-le o oferta sa le construiti o linie de montaj "Sandero"la ei acasa!Hai sa va vad!Pe cai!
    0 0
  • Auzi Sandel!!!
    Auzi sa copieze dacia! Sa o copieze, poate o scot la un pret mic, adica pe masura. Referitor la tabla loganului, era un comentariu mai sus care spunea ca la toate masinile e tabla subtire pentru protectia pietonilor. Contrazic acest comentariu si nu din auzite, ci dintr-o intamplare reala: am un vecin care a facut marea greseala sa-si cumpere un logan, intr-o zi adica vara trecuta a inceput gridina. Sa fi vazut loganul cum arata dupa ce a trecut, vreau sa spun ca i s-a spart si luneta spate, plin de puncte de grindina pe toata tabla, capota fata nu a mai putut fi indreptata, bineinteles a trebuit revopsit total. Mentionez ca in aceasta parcare se aflau passat-uri, cielo, lacetti, dacii 1310, astra (noul astra), focus, restul masinilor nu au avut absolut nimic. Oricum mai cunosc si alte cazuri de acest gen, chiar si cu reno megane. In ceea ce priveste siguranta pietonilor, inteleg hai partea din fata mai subtire, da restul masinii, sau il calci si cu spatele!!!
    0 0
  • VRAJA
    DACA VA VREA CINEVA SA COPIEZE O MASINA IN MOD SIGUR O VA ACHIZITIONA> FOTOGRAFIILE SUNT PROBABIL PENTRU ALBUM, IAR STIREA ASTA PENTRU VANZARE...
    0 0
  • misto
    90% din replici sunt critici.."misto". Incep sa cred ca toti impotentii si refulatii isi gasesc loc unde sa balacareasca si sa injure. Niste KKti cu ochi care in viata reala nu sunt in stare sa stranga un surub (in cazul in care stiu ce-i ala). Mare noroc cu netu' asta, in spatele unui nick isi permit sa deschida gura, in viata reala iti vine sa-i calci pe fata.
    0 0
  • sandero reno dacia noastra?
    Cred ca in Romanica noastra nu mai putem vorbi in prezent despre o masina autohtona.Am avut si noi doua marci: dacia, pe care o vedem unde este si aro care l-am pus pe butuci la campullung.Ne reprezentau cit de cit, asa cum erau ele. Nu vreau sa fiu nostalgic dupa timpuri apuse.Uitati-va ce au facut nemtzii de la wv cu skoda ceha, mai mare dragul. La noi logan pt. romani , pt.iranieni si chinezi in asia, pt latino americani, pt.rusi si altii. Pacat ca nu am stiut sa pastram macar marca de dacia de la vechiul renault 19, sau cit era el. Acum nu ne mai putem lauda nici macar cu brand-ul dacia, ca nici ala nu mai e. Nu cred ca blazonul de la sandero poate fi folosit ca desfacator de sticle, poate seamana sau aduce un pic cu un desfacator... daca mergi la un gratar ia-ti bere la pet. Asta-i situatia, in rest fara rautati.
    0 0
  • SH
    Ba hahalerelor, ati gasit si voi de ce sa faceti misto, desfacatorul de sticle. Bine ca aveti voi masini straine bengoase cu 200 000km la bord dar date inapoi la 50-55000km. In loc sa postati pe forum mai verificati si voi daca mai aveti ulei in motor ca pun pariu ca va ia 1 litru la mia de km.
    0 0
  • ...
    Probabil ca astia din China nu isi permit sa cumpere un exemplar din fiecare masina pe care vor sa o copieze si atunci le fac sute de poze. Tocmai din cauza asta copiile nu es ca si originalul. De ex CEO ala de arata din spate a BMW din fata seamana a Toyota LandCruiser. Deci e posibil sa fie un tip din asta de face "spionaj". Ce nu inteleg eu e de ce trebuia sa copieze modelul Dacia cand masina asta se vinde de ceva vreme prin America de Sud. Daca erau interesati de ea o pozau in Brazilia.
    0 0
  • Cik articol prost
    E un articol foarte bun ca toate care sunt pe acest site. Dak nu-ti place un articol nu esti obligat sa il citesti si te duci la tv ca altcevaa nu sti sa faci
    0 0
  • Calugarul
    Aoleoooo
    Sariti oameni buni! nu se mai poate asa ceva... sa ne fure chinezii asmenea masina, o minunatie a tehnici Renault via Colibasi! e strigator la cer!!! nu se mai poate! ... ... hai sa fim seriosi, CHINA este o mare putere si o forta mondiala! noi nu avem nici un concept romanesc nici o prezenta 100% romaneasca... deocamdata suntem doar linie de montaj! atit si nimic mai mult... daca cineva "fura" Senderosul sa se certe francezaii cu ei, noi nu avem nici un drept pentru ca nu noi le-am realizat!
    0 0
  • liteon
    chinezu '
    Chinezul asta nu-si facea decat datoria ...si probabil era profesionist.Nu acelas lucru se poate spune despre cel care a scris articolul - Mircea Mester deoarece asta este o peractica uzuala la orice salon auto.
    0 0
  • Copiere?
    Cum ma sa copieze? Daca face unu poze 3 ore copiaza o fi omul in domeniu si vrea sa studieze acasa. De unde stiti ca nu a fotografiat toate masinile in acelasi mod?Cum vedeti un chinez ca se uita mai atent cum copiaza si face ceva in neregula.Domnule Mester nu mai aveti subiecte de scandal?
    0 0
  • patricia
    sst
    Cred ca foarte putini din cei ce comenteaza 'in scris"pe limba lor au macar o Dacie.Poate ca si liceul mai lipseste pe ici,colo.E atat de frumos ca primim niste mesaje,stiri noi de la acest targ unde ,doar in vis puteti merge unii dintre voi...
    0 0
  • Nu e o noutate
    Cand am fost la salon la Paris in 2005,acelasi lucru lam vazut si eu doar ca era o tipa si facea poze la Chrysler 300C.Asta e,daca nu au idei proprii incearca si ei sa copieze fara succes.
    0 0
  • haha
    ba.... aia era de la asigurari , facea poze sa faca dosaru de daune
    0 0
  • Re: chirilice
    bah tampitilor.....eu zic sa salvati una din pozele cu mapa chinezului si sa dati niste zoom-uri si o sa vedeti si voi ca sus in stanga chiar scrie 'Dacia'.......si de`abia atunci sa va dati inteligenti cu dex-ul vostru online si cu literele chirilice sau nush ce aberatii mai indrugati......asta nu inseamna ca sustin ca intradevar ar vrea sau nu sa copieze masina...;)
    0 0
  • spy hard
    .... cu sapuniera aia de aparat foto credeti ca se face spionaj ? si unde ? la salonul auto ? .... o sa spionez si eu la salonul de masini de cusut si o sa-mi iau notite in chineza
    0 0
  • propun o tema pentru cei care nu le plac numele SANDERO
    HAI VA ROG VENITI CU IDEII
    0 0
  • fierarbetonist
    nu copia nimic
    omu era tester la fabricantul de aparate foto, el doar testa daca aparatul poate face pana si poze de dacie.
    0 0
  • Alex ph
    precizari
    nu stiu daca o sa duca la o schimbare de mentalitate a unora de mai sus ,dar eu fiid o fire nu ceda nu capitula,incerc totusi sa va dau cateva lamuriri:1. idiotii aia de chinezi dau examene in 2 limbi-cea nationala si engleza(a se citi ca dau bacul cel putin in 2 limbi) /2.limba chineza find oarecum idiomatica-ceea ce inseamna ca fiecare caracter reprezinta oarecum un cuvant ,o idee,asta inseamna ca e mai usor si ptr ei sa foloseasca engleza,cel putin ptr tehnica /3. poate ca nu toti din Romanica sufera de snobism si daca unii dintre noi aleg Logan sau Dacia sau Fiat nu inseamna ca sunt mai prosti-stiti ca-n bancul cu cei 2 fotbalisti care au intrat intr-o librarie si vanzatoarea i-a intrebat politicos:Ce s-ntamplat baieti?ploua afara?restul sunt doar presupuneri-omenesti.
    0 0
  • Gepeto
    Cooperativa
    Cred ca are dreptate feri cu spionajul,. S-ar putea sa fie frun cooperator care face piese de schimb...
    0 0
  • Sandel
    Pentru bautorii de bere la pet o sa fie masina ideala. Poate si pentru mancatorii de orez. Francezii - nu romanii - or sa faca bani. Daca romanu' e idiot si cumpara, or sa mai scoata cazane d'astea, merge la manelisti, natie de tziganizati sinistri
    0 0
  • Chitzakc
    lasa ma sa copieze mai prost decat Golanul Sandel n-au ce sa scoata! Eu zic ca or sa-si i-a teapa baietii!
    0 0
  • CIPRIAN
    Reclama sandero vs.rapirea din serai
    Domnule Mircea Mester,m-ati lovit exact unde ma doare.cum dracu sa o copieze,da ce e "rapirea din serai sau coloana infinitului",sa fim seriosi domnule la astfel de evenimente vin tot felul de analisti,carcotasi,bagatori de seama si oameni priceputi ai domeniului.D-voastra ati fost acolo?
    Iar partea cu chinezii"vedeti sa nu copieze harta Romaniei"cred ca intra mai multi asiatici in ea.
    0 0
  • marian
    sa-i frec X(X(X(X(
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru