Un/O Qazan(a) la Nissan

Automarket va povestea, acum ceva vreme, despre numele unor modele care au fost schimbate pe anumite piete din cauza asemanarii lor fonetice, semantice sau pur si simplu sonore cu unele cuvinte neortodoxe ale unor limbi de circulatie internationala.

Ei bine, ne-a venit randul, fratilor. Nu e vreo injuratura, de asta imi permit sa scriu aici despre el. E vorba de noul Nissan Qazan, un concept pe care japonezii se pregatesc sa il lanseze la Geneva. Si pentru ca termenul Qazan are un inteleg destul de negru in vocabularul zilnic al romanilor care se ocupa cu discutiile despre masini in fata blocului, Nissan va avea avea o problema in spatiul mioritic in masura in care conceptul va deveni model de serie iar modelul de serie va purta aceeasi denumire.

Astept cu nerabdare nume de concepte precum Troaqa sau, de ce nu, Raablae.

UPDATE: Se pare ca numele conceptului va fi Qazana. Nissan a reactionat imediat dupa ce tarile latine au relevat semantici neasteptate pentru noul lor prototip. Sa le fie de bine. BTW: stii cum se cheama nevasta Cazanului? :)

Etichete: / / /

Un comentariu la “Un/O Qazan(a) la Nissan”

  1. ally_great spune

    Mircea, depinde la ce cazan te gandesti…daca e ala de tuica, parerea mea, e un caz fericit, chiar vesel, nu atat de negru. BTW : am rasfoit ceva pagini de dictionare, dar nu am gasit femininul pentru “cazan” :D Ii asteptam pe japonezi cu alte modele de genu’