Cele mai proaste nume de masini din lume

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 28.10.2008
De la "Prostituata" la "Onanist", numele masinilor au diferite intelesuri in limbile vorbite pe Glob.

Alegerea unui nume este un lucru dificil, mai ales cand incerci sa botezi un produs care va fi comercializat pe mai multe continente.

Numele trebuie sa fie atractiv, sa surprinda punctele forte ale modelului, fara a crea neintelegeri din cauza traducerii numelui in alta limba. Va prezentam o lista cu zece modele care nu au reusit sa indeplineasca ultimul criteriu.

1. Pe locul intai se prezinta Mazda LaPuta, numele modelului insemnand "Prostituata" in spaniola. Numele modelului era de fapt inspirat din cartea "Calatoriile lui Gulliver" de Jonathan Swift. Modelul nu a avut acelasi succes ca opera literara.

2. Locul doi prezinta un model cunoscut pe piata auto din Romania: Mitsubishi Pajero. Din pacate pentru acesta si pentru posesorii lui din Spania, numele modelului inseamna "Onanist". Pentru a rezolva aceasta problema, Mitsubishi a comercializat acest model in Spania cu numele Montero.

3. Locul trei este obtinut de Nissan cu modelul Moco. Moco in spaniola inseamna mucus. Din fericire pentru Nissan, acest model a fost comercializat doar pe piata din Japonia.

Nissan produce mai multe modele cu denumiri diferite pentru pietele pe care sunt introduse, un exemplu fiind 350Z, care in Japonia este denumit Fairlady.

4. Locul patru este obtinut de un model Buick, a carui problema de nume a aparut doar in tarile vorbitoare de limba franceza. Cum modelul LaCrosse a fost comercializat si pe piata din Canada, a intervenit o problema. In limba franceza, LaCrosse se refera la adolescentii onanisti.

5. Chevrolet apare pe locul cinci cu modelul sau Nova. Acesta a fost comercializat si pe piata din America de Sud. Oficialii GM au intampinat probleme serioase incercand sa vanda un model al carui nume inseamna in spaniola “Nu merge”. Dacia ar putea ocupa acest loc impreuna cu Chevrolet, deoarece si producatorul indigen are un model Nova, chiar daca acesta nu a fost comercializat pe pietele vorbitoare de spaniola.

6. Locul sase este obtinut de Opel Ascona. In partea de nord a Spaniei si in unele zone din Portugalia, acest model a fost dificil de comercializat. Cuvantul ascona desemneaza, intr-un dialect spaniol, organele genitale feminine.

7. Pe locul sapte apare alt constructor nipon, Honda, cu modelul sau Fitta. Problemele au aparut tot pe pietele vorbitoare de spaniola, "Fitta" fiind denumirea argotica pentru vagin in aceasta limba. Modelul a fost redenumit Fit Sport.

8. Daihatsu ia locul opt in acest top cu modelul Charade. Acest model a avut probleme pe piata din Statele Unite ale Americii. Pe langa lipsa de apreciere a modelului, numele acestuia inseamna "Sarada", lucru care a strarnit amuzamentul americanilor.

9. Locul noua il primeste Dodge, cu modelul Swinger. Acest model a avut o problema cu numele chiar pe piata din propria tara, avand in vedere semnificatia acestuia in engleza (schimbare de parteneri). Modelul a primit ulterior numele Dart Swinger.

10. Locul zece este obtinut de un alt model american, AMC Gremlin. Numele acestui model a fost neinspirat avand in vedere semnificatia cuvantului in folclorul englez. Vanzarile acestuia au dovedit ca publicul nu dorea un model al carui nume semnifica o creatura mica si enervanta.

Via | Sowierdo

Comentarii (20)

  • Ora de texte
    Mai bine familist cu Logan decat Pajero... ca sa nu zic Sande-RO unde ai mult loc sa faci o LaPuta dand-ui la Fitta pe linga Ascona...
    Succes la Swinger si avezi grija unde bagati MCV-ul... ca poate ii place...
    0 0
  • :)
    "dandu-i" ... in rest suna bine ;)
    0 0
  • Swinger
    Swinger nu inseamna sex in grup, ci schimbul de prietene/neveste. Poate sex in grup a facut creierul celui care a tradus articolul, ca evident nu-i creat de el....
    0 0
  • Renault Koleos
    eu stian ca in latina vulgara Coleos scris cu C nu K, inseamana testicole (tot varianta vulgara).
    Deci ... ce loc ia Renault? 11
    0 0
  • Ramona Diesel
    Cine isi mai aduce aminte de RAMONA DIESEL ?
    0 0
  • cCOZZ-E:
    sande-ro ar putea fi si SAN DERO ("Sfantul Dero"), si cu asta am fi si mai mandri ded originea noastra nationala..:)
    0 0
  • ...
    ce sa mai spunem de logan... Logan fiind de fapt un personaj Marvel (a.k.a. Wolverine)! Asa ca posesorii de Logan sunt rugati sa scoata ghearele ori de cate ori blocheaza intersectia! ;)
    0 0
  • fiat
    ce sa spun de fiat "laba trista" cu reclama lor care te calca pe nervi "bilaba tristo", tre sa fii o laba trista sa ti cumperi fiat...
    0 1
  • ciumbauamba
    DACIA
    dar oare nu se face un model de DACIA cu numele comun al localitatil croate si al monezii nationale din botswana ????
    0 0
  • Tare asta ultima cu Botswana :)))))
    0 0
  • Dacia P..A
    Subscriu la guru ... tare...Si mai adaug un oras din Sardegna - Italia , are acelasi nume predestinat Daciei...
    0 0
  • dragos
    macar aia cu Opel Ascona si Honda Fitta pot zice ca au o masina ..., la propriu...
    0 0
  • gremlin ala nu cred ca doar din cauza numelui a avut probleme. era o caruta de masina. o incercare a americanilor de masina compacta. jenanta
    0 0
  • iordache lucian
    denumire masina
    pentru toti taranii cu logan-uri...mandriti-va ca masina voastra poarta numele unui aeroport din america si anume din Boston
    0 0
  • Daniel
    Jenant
    Sincer sa fiu la inceput am crezut ca exista chiar un clasament al masinilor proaste!!! dar titlul era altul, referitor la un nume!... scuzati-ma cu totii, dar japonezii nu fac masini proaste! articolul este de toata jena, chiar nu are legatura cu nimic! un nume si atit! apropo de cei care se leaga de nume, stiti ca in Croatia exista o localitate pe malul Adriaticii cu numele "PULA"? care pe vremuri mai gazduia si un festival de film iar in presa romana era scris "Pola"... nu este gluma! e foarte serios! atunci croatii ar trebui sa-si reboteze orasul numai pentru ca in romana aceasta denumire inseamna altceva?
    0 0
  • Daniel
    ...am uitat sa va spun ca o localitate cu acelas nume "PULA" exista si in Italia, mai precis in sudul insulei SARDEGNIEII... atunci?
    0 1
  • delta
    stiti de dacia delta ....care in croata inseamana gaina...dacia gaina...cotcodac....cotet de pasari...of of ...hai ma lasati ...in franta am fost pe coasta de azur...si prima localitate este futuna..pe bune ..ia dati cautare google
    numai bine
    0 0
  • Coasta de Fildes
    Pentru "delta"
    Ai fost pe "coasta de azur" ?!!Fantastic...Pe bune? Vorbesti serios?... Hai nu ne da vestea asta!
    0 0
  • pidar
    0 1
  • 15 ani mai tarziu observ ca romanul a ramas la fel. Identic la copitolul comentarii penibile si care n-au nici o logica. Dar romanul are o nevoie. Sa comenteze peste tot "asa sa fie". Chiar daca n-are legatura cu realitatea
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru