Messi – fotbal si masini

Am facut fotbal vreo 12 ani la nivel inalt. Am dat pe la cateva echipe cu pretentii la nivel juvenil, atfel ca pot sa spun ca am dat peste multi fotbalisti (sau jucatori de fotbal, cum ne corecta deseori un mare antrenor de care m-am lovit pe parcursul scurtei mele cariere). Stiu care e nivelul unora si al altora si stiu cum se discuta si se gandeste intre mingicari.

Astazi am aflat ca Messi a semnat un contract cu chinezii de la Chery pentru a le promova acestora brandul premium Riich. Trecand peste ideea conform careia chinezii ne vor conduce in scurt timp si ca producatorii de acolo ne vor ingropa in masini in si mai scurt timp, trecand peste rezonanta amuzanta a denumirilor alese de chinezi (Chery?! Riich?! WTF?), Messi avea o tarla de constructori in fata pe care sa-i reprezinte. Probabil ca nu Chery a fost primul constructor care i-a batut la usa, dar mirajul lesteanului l-a facut pe cel mai bun jucator de fotbal al momentului sa uite ce inseamna brandul sau.

E o problema de reprezentare. La chinezi, Chery si Riich vor creste in imagine pentru ca e normal sa se intample asta in Asia, acolo unde jucatorii de fotbal sunt Dumnezeu, Fiul si Sfandul Duh in acelasi timp (Real madrid si-a scos banii dati pe Ronaldo, cel mai scump jucator din istorie, doar din tricourile vandute in Asia). In Europa, lumea va auzi de Riich, dar ma mir ca imaginea lui Messi sa conteze mai mult decat mirosul intepator de plastic ieftin care te ingroapa intr-un model chinezesc, indiferent de nivelul sau. Messi va castiga bani cu lopata. Si atat, pentru ca nu cred ca era momentul, spatiul si timpul ca argentinianul sa se asocieze cu chinezii.

E o vorba din batrani care spune ca e bine sa te asociezi cu marcile in care crezi cu adevarat. Altfel, totul pare artificial si patetic. Il vedeti pe Messi intr-un Riich G5?

Etichete: / /

Un comentariu la “Messi – fotbal si masini”

  1. Sandel spune

    Salut Mircea.Si eu am fost dea dreptul socat cand am auzit stirea asta.Messi cred ca este multimilionar in euro si nu pot sa il inteleg cand ai asa de multi bani sa mai faci asemenea lucruri.Cert este ca compania chineza o sa aiba de castigat.Nu m-ar mira faptul ca Mutu sa semneze cu BYD sau alta marca.Inca ceva, criza este doar pt unii, aici la voi pe site era un banner cu stiri din fotbal ca Borcea , patronul Dinamo, inaugureaza un hotel de 1,4 milioane de euro la Botosani parca.Alt soc pt mine.Eu ma uit la fiecare banut din portofel si altii fac hoteluri.Asta este viata,Mircea.In nici un caz nu este corecta fata de toti.