Bucuresti – studiu de caz

Se ia intersectia de mai jos. pentru cunoscatori, e Iancului cu Pantelimon si Pierre de Coubertin.

Untitled-1

Explicatii: zona rosie e cea in rezervata celor trei benzi care merg inainte, pe Pantelimon. Nu ne intereseaza in discutie.

Zona albastru deschis (AD) este o singura banda si este oprita de un semafor separat, destinata celor care merg inspre Iancului (sageata din mijloc) sau inspre Stadionul National (sageata AD de jos). Asta pentru ca…

Zona albastru inchis (AI) este o linie de tramvai.

In mod normal, intr-o tara absolut civilizata si fara pretentii mioritice, toate masinile s-ar incolona frumos pe banda AD, de unde ar face stanga sau ar merge inainte, dupa caz. Totusi, pentru ca de obicei acolo stau un miliard de masini, multi intra (ilegal, practic, dar logic avand in vedere aglomeratia) pe linia de tramvai semnalata cu AI.

Si acum: bunul simt iti spune ca, daca tot te-ai bagat pe linia de tramvai, sa faci dracu’ stanga. Pentru ca cei care stau legal pe AD ar putea sa vrea sa faca ei stanga, deci daca mergi inainte ii incurci.

Dar NU! Ai nostri ca brazii se baga pe linia de tramvai AI si dupa aia au pretentii si comportament de maimute cand cineva face stanga. Mi s-a intamplat azi dimineata sa vad o doamna incepatoare care facea stanga civilizat de pe AD injurata ca la usa cortului de un malac cat jumatate din Tico-ul in care se afla. Animalului i se parea ca femeia vine din zona crepusculara si ca n-are voie sa “ii taie fata”.

Uite de-aia suntem varza. Ca nu stim ca, acolo unde furam, sa furam cu bun simt.

Etichete: /

8 comentarii la “Bucuresti – studiu de caz”

  1. grig spune

    Foarte adevarat, fac in fiecare dimineata stanga in aceasta intersectie; pe mine ma deranjeaza cel mai mult cei care se baga in fata coloanei oprita la semaforul de stanga. Din pacate nu am vazut niciodata nici un politist care sa sanctioneze aceasta infractiune, asa ca “lumea buna” profita…

  2. Casper spune

    Inceput de daltonism Mircea?

  3. Mircea Mester spune

    @Casper

    Nu, doar ca niciodata nu mi-a placut sa cos.

  4. Cata spune

    O situatie identica am avut-o si eu in aceasta intersectie acum doua luni. Dar si intersectia este proiectata ilogic: o singura banda pentru stanga dupa care urmeaza doua benzi pe langa rond. Edilii nostri inexistenti ar trebui sa o reproiecteze cu doua benzi pentru virarea la stanga (ca au de unde) si placi de beton “in scara” pe unde trece linia de tramvai, pentru a le scoate pietrele din rinichi celor care mai doresc sa circule pe acolo. Simplu, nu? Totul e sa vrei…

  5. matrixu spune

    Ceva asemanator cand cobori de pe vacaresti si pe urma sa faci stanga pe pod la mihai bravu pentru a te angaja pe splai. Eu daca stau pe ultima banda (a 3-a) trebuie sa am grija la toti nebunii care vin pe sina de tramvai si, desi stiu ca sunt multi care vor sa faca stanga, ei vor sa mearga inainte. Si uite asa mi s-a intamplat sa fiu al 4-lea la semafor si sa nu pot trece din cauza ca astia cu inainte au reusit sa blocheze tot traficul.

  6. Alecs spune

    Toata tevatura asta cu bagatul pe linia de tramvai pe la refugiu s-ar putea rezolva extrem de simplu: eliminarea placilor de beton dintre sine doar in dreptul statiilor de tramvai. Exact in dreptul refugiului sa fie sina de tramvai ca de tren, precum cea de pe linia lui 41. Cu riscul unor blocaje cauzate de tampitii ce ar insista totusi sa intre pe refugiu, lumea ar actiona exact ca animalele de la tara in fata gardului (pt ca asta suntem, pana la urma, niste animale usor domesticite puse la jug) si s-ar conforma. Pentru ca la noi nu exista decat 2 solutii: ori se pun militienii pe amenzi, taticu, sa le sara portofelele din buzunar de frica cand iti trage o amenda (si am ajunge astfel la fel de civilizati ca cei de afara, ca doar asa au ajuns si ei), ori se monteaza tot felul de bariere, garduri, stalpi, ziduri, capcane si asa mai departe, incat lumea sa fie ghidata ca oile prin staul. Altfel, nu se va schimba nimic.
    Cat despre “logica” celor ce se baga pe linia in discutie, eu nu o gasesc deloc justificabila. Ce drept au ei sa comita ilegalitati pentru a se deplasa mai repede? Sa inteleg ca prostii stau frumos la coada si smecherasii mai au dreptul sa se bage ca, deh, e aglomeratie?

  7. costinu spune

    Subscriu. Mi s-a intamplat de nenumarate ori sa fiu injurat in minunata intersectie si chiar sa fiu la un pas de accident in ultimii 2 ani si jumatate. In ultima vreme prefer sa ocolesc si sa vin pe Vatra luminosa ca sa evit nesimtirea de aici.

  8. Meşter » Blog Archive » Bucureşti, file din trafic spune

    [...] vreo patru-cinci luni mă plângeam aici că una dintre intersecţiile Bucureştiului este populată cu indivizi care încearcă cu toată [...]