Cu scuzele de rigoare…

Nissan-Juke_2011_1600x1200_wallpaper_04

Acum ceva vreme, când am dat ochii cu formele foarte neobişnuite ale lui Nissan Juke, nu am ezitat să-mi vărs aici amarul într-o perioadă în care nimeni nu mai vindea nimic, iar luminiţa de la capătul tunelului se transformase într-un alt tunel. Mi se părea ciudat ca o perioadă economică precum era cea din 2009 să fie “gratulată” cu forme atât de nebune. Mă întrebam atunci, sceptic, dacă Juke e un succes sau un eşec. Azi am răspunsul.

Am avut în test Juke pentru trei zile şi vă spun cu mâna pe inimă că o abordare atât de diferită a formelor unei maşini nu poate să aducă decât un aer proaspăt în lumea ponosită a maşinilor.  Pe lângă faptul că se uită lumea după tine ca şi cum ai fi ieşit cu ursul ras pe genunchi prin oraş, maşina îţi dă un sentiment interesant care amestecă mândria cu demenţa şi cu abordarea citadină. Nu ştiu dacă se va vinde, dar maşina este un soi de Fiat 500 al celor de la Nissan, dacă-mi permiteţi. E fun, colorată şi plină de viaţă.

Testul va veni peste câteva săptămâni.

Etichete: / /

15 comentarii la “Cu scuzele de rigoare…”

  1. Daniel spune

    Welcome to the club! La inceput m-am holbat la Juke ca la OZN, dar cand am ajuns la volan m-a „virusat” total.
    E o masina traznita, nu mi-o cumpar, dar imi place.

  2. Bibi spune

    E vorba de Nissan Puke?…

  3. moa spune

    dar tot urata e

  4. Vlad spune

    sincer mie mi-a placut Juke de la inceput, poate nu in totalitate din punct de vedere estetic, mi-a placut insa unicitatea sa intr-o lume auto destul de asemanatoare.

  5. YMihai spune

    … daca putem compara Nissan Juke cu Fiat 500… eu ma las pagubas. Ce zici sa comparam Nissan Juke cu … cu vacutza de la Milka ??? Huh ???

  6. Je spune

    Reclama gratis pt Nissan ?

    Fiat 500 e o masina frumoasa, Joke e doar o hidosenie.

  7. Max spune

    Vreti sa vedeti o masina mai ‘fugly’? Uitati-va aici http://www.netcarshow.com/nissan/2010-cube/ . Tot de la nissan…

  8. octav spune

    @Mircea Mester: hai cu testul ca sunt curios :)
    @Max: ce au facut cei de Nissan acolo este aproape identic cu Daihatsu Materia. Sunt vandute 2 in Romania si am avut sansa sa merg cu una din ele. Nu este atat de rea pe cat pare (ma refer la Materia)

    Despre Juke: este o joke de masina, iar reclama cu travestitul care mai este si negru pe deasupra depaseste capacitatea mea de intelegere.
    Si ca tot suntem la comparatii, hai sa comparam acest Nissan cu Actyon, ca tot sunt din Asia amandoua! Parca Actyon arata cu 2% mai bine?

  9. GTR spune

    Ce stie “romanul” ce este sofranul.

  10. Daniel spune

    @Max: Cube este o masina bestiala, mai ales la interior, in ciuda plasticelor de doi lei. Problema masinii sta in pretul nesimtit de mare, pentru ca altfel as cumpara-o si maine.

  11. Ion sau Gheorghe spune

    E de o mama cu Fiat Multipla.
    Daca iti place, esti nebun dupa ea. Noi ceilalti ramanem la ale noastre.

  12. Maka spune

    La primul contact vizual, am crezut ca e vreun Ssang Yong iar in show-room mi s-a parut ieftin finisata si neergonomica. Nu cred ca va avea vreun succes in Romania pentru ca arata prea discutabil si pentru ca Nissan in general in Romania nu inseamna mare lucru decat in zona 4*4 de teren si au mai castigat cate ceva prin Qashqai.

    Mircea, mi-ar place sa ai curajul sa trantesti cu masini de pamant atunci cand merita si te-as fi respectat o farama mai mult daca ai fi lasat lucrurile ca in primul articol. Mi se pare doar ca ai incercat diplomatic sa mai indulcesti lucrurile pentru ca firmele care vand masini in Romania sunt cel mai mare contribuitor la bugetul Automarket.

  13. Mircea Meşter spune

    @Maka

    N-are-a face, pe Automarket nu vei vedea niciodată articole scrise pentru că unii sau alţii sunt clienţii noştri. Sunt două lucruri complet diferite. Ei nu se promovează pentru că scriem frumos de ei, ci pentru că lumea intră pe site.

    Dar mă simţeam dator să nu las opinia iniţială despre Juke pe site în condiţiile în care mi-am schimbat-o. la un moment dat mi-a trecut chiar prin cap să analizez posibilitatea de a cumpăra unul, deci nu e cazul să supem lanţul aiurea. Pe acest site nu e cazul şi nu va fi niciodată cât sunt eu aici.

    Numai bine.

  14. Octav72 spune

    Am testat masina acum aproximativ 3 saptamani si mi-a creat o impresie buna. Am scris in acea zi cateva randuri, pentru ca mi-a placut ce am descoperit la test drive. Pot spune ca masina aceasta creeaza chiar o anumita emotie si aduce o nota de veselie in peisajul auto. Materialele de la interior sunt bune, cei de la reprezentanta mi-au spus ca masinile sunt aduse din Anglia (cu exceptia celor cu motor 1.6 turbo), unde ”cam” au standard de calitate… Pozitia de condus mi se pare buna si usor de gasit, vizibilitatea este ok, masina se comporta bine la filtrarea denivelarilor. Imi place ca se poate alege intre 3 moduri diferite : normal, sport si eco. Dupa ce am condus masina si am vazut aspectele interesante cu care vine de la primul nivel de echipare, am capatat o parere buna despre acest model. Nu m-ar deranja deloc sa vad cat mai multe in trafic :)

  15. SE-R spune

    I love it!
    Prin Juke Nissan incearca sa propuna “altceva” in segmentul crossover-urilor, fiind constienti ca nu va place tuturor. Mie unul imi place si zic bravo lor pentru curajul de a propune un asemenea design si pe deasupra nu e nici o masina rea. Sunt sigur ca in Romania Juke nu va fi un succes pentru ca criteriile la cumpararea unei masini sunt altele dar sunt convins ca se va vinde foarte bine pe alte piete unde look-ul, senzatiile si emotiile au un cuvant de spus.