Cât ai plăti pe maşina lui Beckham?

Fotografie0394

Nu am înţeles niciodată de ce maşinile celebrităţilor se vând second-hand pe preţuri exorbitante. Doar pentru că un actor sau un fotbalist a tocit cu fundul pielea scaunului vreunui Ferrari, Porsche sau Lamborghini, modelele respective se vând prin adevărate licitaţii atunci când oamenii se hotorăsc să le mărite. OK, să spunem că aş înţelege cât de cât valoarea emoţională a unei maşini de epocă deţinute de personalităţi culturale, politice sau din showbiz, dar să mor dacă înţeleg de ce există atâta efervescenţă în jurul faptului că David Beckham îşi vinde maşina, de exemplu.

Şi, pentru a-mi adânci semnele de întrebare în creier, se întâmplă deseori ca un necunoscut să vândă la a zecea mână o maşină care a aparţinut unei vedete, dar să ceară pe aceasta câteva mii, zeci sau chiar sute de mii de euro sau dolari în plus. Doar pentru că, acum nişte ani, starul cu pricina a apăsat pe butonul de climatizare şi şi-a reglat oglinzile.

Porsche-ul negru mat al lui Beckham (pe care omul, cu simţ estetic de fotbalist, l-a personalizat astfel încât a ajuns să coste 150.000 de euro) se vinde pe eBay. Evident, vânzătorul a avut grijă să ataşeze şi certificatul de conformitate care arată clar că maşina e al lui David Robert Beckham. Fapt care-i creşte valoarea cu nişte zeci de mii de euro.

Cazul nu e unic. Îmi vin acum în minte Peugeot-ul 504 al preşedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad care a primit o ofertă de un milion de dolari sau Mercedes-ul 600 al lui Elvis, care s-a vândut cu 80.700 de lire în ciuda faptului că organizatorii licitaţiei (a se citi cei care-i protesc pe cei care pun botul la astfel de mişcări) se aşteptau la cel puţin 200.000 de lire sterline. Dar la ăştia există măcar circumstanţele epocii de producţie a maşinii. Pentru Beckham ce există?

Cât ai plăti pentru Porsche-ul pe care Beckham a dat 150.000 de dolari? Eu mi-aş lua unul nou.

mare

11 comentarii la “Cât ai plăti pe maşina lui Beckham?”

  1. unckle spune

    “Doar pentru că, acum nişte ani, starul cu pricina a apăsat pe butonul de climatizare şi şi-a reglat oglinzile”…si a facut partz in scaune

    de la partz vine pretul ;)

  2. razvanis spune

    Sunt de acord cu tine Mircea , mi-as lua unul nou .
    Chiar daca ar fi apartinut unei personalitati ( nu fotbalisti) nu as plati preturile astea … masina e masina , iar la pretul ala nu vine personajul la pachet asa ca …

  3. Sak spune

    Normal ca iti cumperi unul nou.
    Dar perspectiva e gresita. Asa ar face orice persoana care are gandirea unui muritor de rand.
    Persoanele care cumpara acest gen de automobile, sunt persoane care isi permit orice automobil si care au orgolii de nemasurat.
    Si daca prietenul meu la fel sau mai bogat poate sa-si ia a doua zi masina ca a mea, ce-ar fi sa-mi iau masina asta si sa vedem ce face maine…
    Raspuns: O sa o cumpere pe a lui Messi.

  4. gelu spune

    asta imi aduce aminte de un episod din Seinfeld. Morala e ca un harb ramane un harb indiferent cine si-a lasat amprenta dosului pe scaunul soferului

  5. Marius spune

    Am si eu de adaugat doua comentarii.

    In primul rand, notorietatea atrage intotdeauna, e ca un drog. Dar, cui ii convine si are bani, poate sa cumpere orice masina la orice suma. Care e problema?

    In al doilea rand, o filosofie orientala de la chinezi, foarte interesanta, spune ca un lucru cumparat de nou, va apartine de fapt si de drept primului proprietar, chit ca a fost revandut second-hand de mai multe ori. Asta mai la propriu mai la figurat. E greu de crezut, dar cam e adevarat. De asta oamenii cu bani sunt innebuniti dupa orice este nou, indiferent cat costa.

  6. Justin spune

    Sincer, daca as fi macar multimilionar in euro, as cumpara masina unui star (a se citi: presedinte de tara; rege; Jimmy Hendrix s.a.m.d. A nu se citi: fotbalist, manelar, cocalar s.a.m.d) doar daca:

    1./ Starul respectiv a avut un impact major asupra omenirii
    2./ Daca banii stransi din acel bun achizitionat de catre mine s-ar duce la o cauza nobila gen Salvati balenele, copii, batranii s.a.m.d si nu in buzunarul respectivului Star.

  7. Mircea Mester spune

    @Justin

    Corect, cauza nobilă e cauză nobilă. Dar banii din licitaţiile astea nu merg de obicei pe cauze nobile.

  8. Costin spune

    O opinie:
    Nu v-ati gandit la faptul ca respectivul cumpara masina lu’ Beckham pentru ca de fapt el e “zero” ca om , ca personalitate, inteligenta, s.a.m.d.? Pentru ca altfel nici nu poate spera macar sa devina “cineva”? Asa lumea va arata cu degetul dupa el, va avea motive sa se posteze pe net, vor veni televiziunile si ziarele sa-l prezinte lumii intregi… NU?
    Cred ca asta ar fi visul oricarui cocalar bastinas, care se respecta. Nu e nici o diferenta intre cocalarii nostri care-si iau masini care mai de care mai bengoase, sperand ca le va creste I.Q. si nivelul cultural fara sa mearga la scoala si intre astia mai “rafinati” de afara. Nu m-ar mira sa aflu ca si prin Romania se afla niscaiva masini cu “istorie”. Acest mod de logica ne vine ca o manusa … Sanatate !

  9. Justin spune

    @Mircea

    Corect. Doar la noi banii ajung in gauri negre. In afara nu-si permit sa-si riste reputatia, prestigiul printr-un scandal media, asta in cazul in care cauza nobila nu mai e cauza nobila ci doar un mod de castig rapid

  10. je spune

    prost e ala care da nu ala care cere…

  11. Rusu Claudiu spune

    Pe undeva inteleg nevoia unora de a face astfel de achizitii, mai ales, cum zice Justin, daca bunul a apartinut unei persoane care a intrat in istorie, as intelege de ce cineva ar da 3 milioane de lire pe masina lui Elvis sau Freddy sau Jackson, Hitler s.a.m.d. Sunt fanatici (in sensul bun al cuvantului) obsedati de una sau mai multe persoane.De exemplu sunt foarte multi oameni care colectioneaza absolut orice a apartinut regelui rock’n'roll-ului de la sosete si chiloti pana la poze de familie, automobile, imobile etc.Ceea ce nu inteleg este de ce ar da cineva bani pe masina lui Beckham? Pana la urma “who the f*** is Beckham?” ca in istoria omenirii e un nimeni.

    Mai grav e ca cineva a platit cateva mii de dolari pe guma de mestecat a lu’ Britney Spears… guma era evident second-hand.In curand o sa se vanda prezervativul care l-a folosit Brad Pitt cu Angi dar care s-a rupt si asa au facut nici ei nu stiu al catelea copil.

    Oricum , eu m-am pregatit pentru cand voi fi faimos… am inca dintisorii de bebe, olita si vreo 4 scutece murdare.Stiu ca intr-o zi un fan de-al meu se va bucura de ele.