Puşcărie pentru ordine de echipă

În lumina preconizatelor ordine de echipă la care ar putea apela Ferrari, McLaren sau Red Bull la Interlagos, agenţia de presă Associated Press a dezvăluit că în Brazilia există o lege care incriminează acest lucru şi care, practic, este mai presus de orice regulament al Formulei 1. Astfel, legea respectivă stipulează negru pe alb că “frauda prin orice mijloace sau contribuţia la fraudă în orice fel asupra rezultatelor unui eveniment sportiv” se sancţionează, atenţie, cu 6 ani de închisoare!

Cât de mare este însă riscul pe care şi-l asuma un pilot care va ceda poziţia în fata coechipierului său? Potrivit avocatului Paulo Castilho, aproape zero, în cazul în care cazul este judecat de “cine trebuie”.

“Felipe Massa sau orice alt pilot care face orice pentru a frauda rezultatul cursei poate fi arestat şi pus formal sub acuzare. Nu înseamnă că asta se va şi întâmpla, totul va depinde de autorităţile locale să decidă dacă legea a fost încălcată. Dacă există suficiente dovezi care să arate că ordinele de echipă au afectat rezultatele, autorităţile locale pot să-i aresteze pe cei implicaţi”.

Foarte probabil, legea respectivă este o măsură de protecţie împotriva corupţiei sau, mai pe româneşte, împotriva blaturilor din fotbal.

Etichete:

13 comentarii la “Puşcărie pentru ordine de echipă”

  1. Flavius spune

    Foarte buna precizarea la sfarsitul articolului. Oricum ordinul de echipa in F1 nu cred ca intra sub infractiunea de frauda de eveniment sportiv, deci cum se spune… “pistol cu apa”. Nu se va lua in serios legea respectiva si la Interlagos o sa avem parte de o batalie tactica cu multe smecherii, ca pana la umra titlul mondial este in joc.

  2. Mihai spune

    Like !

  3. RCZ spune

    eu sunt curios daca, in situatia in care Alonso conduce si isi poate permite luxul sa nu castige, ii ofera victoria cadou lui Massa, daca vreun brazilian se va sesiza.. ;) )

  4. Andrei spune

    Caterinca RCZ :) ) Macar sa isi permita Alonso luxul. Ar fi prea frumos. Ar inchide gura tuturor pt totdeauna.

  5. Cristy spune

    Apoi http://formula1.automarket.ro/stiri/preview-brazilia-alonso-poate-deveni-campion-la-interlagos-34328.html conform acestui articol scrie Ultimele 5 titluri mondiale au fost decise în Marele Premiu al Braziliei. Alonso a câştigat deja 5 curse în acest sezon. Ultima oară când un pilot cu minim 5 victorii a ratat titlul s-a întâmplat în 2008, când Felipe Massa a pierdut titlul în faţa lui Hamilton deşi obţinuse 6 victorii. pai sau decis 5 titluri mondiale….dar nu au fost si nu s-a intamplat nimica hai sa fim seriosi…Acuma si daca ar fi ar fi intr-o maniera profesionista (fac referire la Ferrari) nu ca la Hockenheim pe astia cu ordinele de echipa ii greu poti prinde indifirent de toate acetele astea…si nu inteleg si F1 are un cuvant de spus…adica ce ar fi daca ar veni la noi in Romania (desi nu o or veni nici in 2100) si noi avem legea asta (nu om avea nici in 2100) …si se intample si F1 trebuie sa aiba un cuvant de zis….Adica se trezesc cativa de acolo ….ca in tramvai hai sa fim seriosi…..

  6. ctlnmihai spune

    Mi-ar place să-i văd pe Alonso şi ptr. Massa colegi de celulă, măcar ptr. o singură noapte..deoarece presupun că Luca va plăti cauţiunea celor doi…

  7. ctlnmihai spune

    şi pe Massa*

  8. F1-zone spune

    Daca ar fi asa atunci abonati sunt in egala masura meclaren si ferrari atat dupa cele intamplate pe pista cat si prin natura declaratiilor.De curand de hammyshor ii cersea “prietenia” lui Button..prin gura lui “nobilului” Whitmarsh.

  9. F1-zone spune

    Daca ar fi asa atunci abonati sunt in egala masura meclaren si ferrari atat dupa cele intamplate pe pista cat si prin natura declaratiilor.De curand de hammyshor ii cersea “prietenia” lui Button..prin gura lui “nobilului” Whitmarsh.

  10. popicul spune

    Scenariu ferrarist:
    In timpul cursei cele doua RBR abandoneaza, alonso primul cu un tur inainte de final, masa pe doi hami pe 3 asa ca Alonso incetineste, trece Felipe si….. sa vedem daca face cineva ceva

  11. Diesel spune

    Cel mai bun-fezabil scenariu pentru Fernando e sa termine pe 3 inaintea lui Webber iar Hulkenberg sa castige cursa.

  12. ally_great spune

    Scenariul e altul :) Hamilton sa se acroseze cu Alonso la start iar Vettel si Webber (in ordinea asta) sa realizeze un 1-2 la final, cu Hulkenberg pe podium. Criminal, nu?

  13. Diesel spune

    Pana una alta ar fi bine ca sa-si rezolve problemele de criminalitate care sufoca societatea braziliana in loc sa umble dupa cai verzi pe pereti.Brazilia cred ca are nevoie de un Castro.