Vettel şi Webber s-au împăcat…

…până la proba contrarie!

Oficial, conflictul dintre Vettel şi Webber de după Marele Premiu al Turciei s-a încheiat. De fapt, dacă este să ne luăm după ultimul lor comunicat de presă, acest conflict nici măcar nu a existat.

Red Bull vrea să ne facă să credem că totul este în regulă şi că ceea ce am văzut în Turcia a fost doar un accident izolat. Din păcate pentru ei, probabil că nimeni nu îi crede.

În ultimii 2 ani, Red Bull Racing a reuşit să-şi creeze o imagine aparte în Formula 1 pe baza celebrului spirit Red Bull care “îţi dă aripi”. Alături de sora mai mică Toro Rosso, Red Bull a fost întotdeauna (singura) echipa care a dat o tentă umoristica în aproape toate comunicatele de presă şi echipa în cadrul căreia Vettel şi Webber păreau că sunt foarte fericiţi.

Totul s-a schimbat în Turcia. Câţiva susţin că a fost doar un incident şi ca nimeni nu este perfect. S***t happens, cum a explicat şi Red Bull în comunicatul de presă. Cei mai mulţi însă consideră ca Turcia a dezvăluit adevărata faţă a team-ului lui Christian Horner, şi anume o echipă care îl favorizează pe Vettel.

Vettel care, să nu uităm, este considerat deja viitorul Schumacher. Talent are din plin, dar rămâne de văzut dacă îl va imita pe septuplul campion mondial şi în ceea ce priveşte caracterul şi pretenţiile pe care le are în fata coechipierilor săi.

Etichete: / /

17 comentarii la “Vettel şi Webber s-au împăcat…”

  1. ctlnmihai spune

    Vettel nu-l va ajunge niciodata pe Schumacher..spre deosebire de Schumacher ,Vettel nu va reusi niciodata sa depaseasca mai mult de 5 monoposturi.intr-o cursa .si cand spun 5 monoposturi sunt ingaduitor cu el :)

  2. Cosmin S. spune

    Nu cred ca isi au rost comparatiile dintre Vettel si Schumacher. Cred ca sunt si vor fi doua caractere diferite, atat pe circuit cat si in afara lui. Vettel e inca un adolescent in motorsport si incet incet trece prin etapa de maturizare. Cred si sper ca va ajunge Vettel, campionul si nu al doilea Schumacher.
    E usor sa fi carcotas si sa nu crezi in buna credinta a celor de la Red Bull care pana acum au dat dovada de profesionalism fata de ambii piloti si sper ca asa va fi si pe viitor. Vom vedea. Vettel inseamna viitorul celor de la Red Bull si e normal sa investesti in viitor, pentru ca el isi asigura continuitate. Insa el trebuie sa creasca deschis si sa nu fie rasfatat, crezand ca i se cuvine primul loc in echipa. Asta il va face arogant si din punctul asta de vdr poate ajunge ca Michael. Dar echipa a dovedit ca il sustine si pe Webber 100% si sunt momente ca cele din Turcia din care lumea incearca sa destabilizeze ce ai construit pana atunci. Cred ca Red Bull va da dovada faptului ca e o echipa profesionala din toate punctele de vedere.

  3. Daniel Popescu spune

    @ctlnmihai: Hai sa privim lucrurile si din alta perspectiva: mult timp, Ferrari nu a avut rival in era Schumi. Cam greu ca acest lucru sa se repete si cu Red Bull.

  4. Daniel Popescu spune

    @Cosmin S.: Prin atitudinea de la finalul cursei din Turcia, Red Bull a ademonstrat din plin ca nu il sprijina 100% pe Webber. Da, e firesc ca Vettel sa fie avantajat prin prisma talentului si a varstei, dar sa-l invinuiesti pe Webber pentru un accident in care n-are nicio vina e putin cam mult…

  5. Radcargt08 spune

    ………..Oricum Vettel ma dezamagit il sustin pe Webber de aqm e un pilot tlentt sicu experientza ..tineretea lui V si talentul au demonstrat cs e ca un copil ..nu priveste in ansamblu.Catr sanse a pierdut de a cstiga curse..in acest sezon.Il dpream la Ferrari ..dar mai bine Massa /Alo decat asta ..
    E chestie de Marketing ..tot pe circuit se varexzolva problema

  6. diesel spune

    Orice echipa care domina campionatul cu doi piloti pe primele doua locuri intampina probleme similare. Red Bull nu face exceptie. Cosmetizarea e buna, la nivel de imagine s-a umblat cu succes, buba s-a spart in Turcia si s-au vazut lucrusoarele puse bine sub covor…Orice pilot trebuie mai intai sa-si invinga coechipierul.

  7. Cosmin S. spune

    Ceea ce sa scris luni dupa declaratiile lui Helmut Marko a fost doar o parere personala a individului care nu vazuse toate datele de care dispunea echipa si probabil a judecat faza doar din reluari.
    Miercuri, dupa ce au studiat toate datele Red Bull a putut da o declaratie oficiala prin care spunea clar sa fiecare pilot are partea lui de vina si trebuia sa isi lase fiecare mai mult spatiu. Cred ca ce a declarat Helmut Marko a fost mai mult la cald, si declaratiile lui au fost apoi desfiintate prin vocea lui Christian Horner.
    Cred ca Red Bull il va sustine 100% pe Webber pana la finalul sezonului si ma astept la pana la sfarsitul lunii iunie sa ii prelungeasca contractul. ;)

  8. ctlnmihai spune

    @Daniel Popescu. Asa pot spune si eu ca schimbarea constanta a regulamentelor a dus pe Red Bull in postura de a se bate pentru titlul mondia..Oricum discutia se referea la piloti..Nu stiu daca ai observat dar
    Vedttel reuseste sa castige de cele mai multe ori cand pleaca din pole position..Cand pleaca de la mijocul grilei
    mu prea reuseste mare lucru..si asta s-a observat si anul trecut si anul acesta cand a beneficiat de un monopost performant

  9. ctlnmihai spune

    *mondial

  10. bernd spune

    @Daniel Popescu
    Ferrari chiar a avut rival in epoca Schumi.Intre 1996-2000, masinile Ferrari au fost mai lente decat Williams si apoi Mclaren, In 2003 Williams si Mclaren au fost din nou la acelasi nivel, in 2005 masina Ferrari a fost un esec, iar in 2006-Renault a fost peste Ferrari in mai mult de jumatate din curse

  11. Jolerto spune

    Try this on for a size : 2001, 2002, 2004 parca au fost intr-o alta liga! Deci nu ca dominau , chiar mai mult…

  12. bernd spune

    @jolerto.2002 si 2004 da, in 2001 Williams a fost superioara pe traseele de mare viteza-Montreal, Hockenheim, Monza, unde de altfel s-a si impus

  13. F1-zone spune

    Exagerata dezbaterea pe tema Webber-Vettel. Echipa merge inainte, au cea mai buna masina, sansele cele mai mari la titluri. Ieri au fost ei, maine vor fi altii.

  14. mad79 spune

    strategia Redbull,era bazata numai pe performantele lui Vettel,si au fost surprinsi sa il vada pe acesta luandu-i fata “micului print!,iar acest comunicat rezolva numai pe de o parte conflictul.
    Pentru spectacolul de pe circuit,nu as vrea ca Redbull,sa il ‘pedepseasca’pe Webber,doar pentru a-l favoriza pe Vettel!Mai are de crescut!!!

  15. mad79 spune

    *pe Webber

  16. melu spune

    nu inteleg mai Popescule, ce inseamna vorba asta ca Ferrari nu a avut rival in era lui Scumacher.

    Asta imi demonstreaza ca esti prea tanar in fenomenul asta si nu ai un spirit critic pertinent in calitate de jurnalist.

    Cate curse de F1 ai urmarit in ultimii 15 ani?

  17. Daniel Popescu spune

    @melu: Ai dreptate, sunt destul de tanar, dar eu ma refeream in special la prima jumatate a anilor 2000, cand Schumacher a castigat cele 5 titluri mondiale consecutive. Urmaresc Formula 1 din 1995. You do the math.