Europa, noua Elvetie

Nu era suficient ca Bernie Ecclestone este atras mai mult de banii din Orientul Mijlociu si Asia decat de traditionalismul circuitelor din Europa. Mai nou, pana si europenii se ridica impotriva propriilor interese, nemultumiti ca 20 de “nebuni” concureaza la viteze ametitoare timp de trei zile pe an intr-o padure.

Vorbim bineinteles despre circuitul de la Spa-Francorchamps, care tocmai a pierdut licenta de organizare a curselor din cauza poluarii fonice invocate de cativa rezidenti.

Pierderea permanenta a circuitului din calendarul competitional ar reprezenta o grea lovitura pentru Formula 1. Spa-Francorchamps este considerat in unanimitate de piloti si echipe drept cel mai bun circuit de curse din calendar, iar virajul Eau-Rouge (foto) este cunoscut in intreaga lume pentru experienta unica oferita la volanul unui monopost care atinge aproape 300 km/h.

Nu este cazul sa pierdem si Spa-Francorchamps, dupa ce am pierdut circuitele de mare traditie de la Magny Cours, Silverstone si, foarte posibil in viitorul apropiat, Hockenheim si Nurburgring. Usor, usor, Europa devine un fel de Elvetie, Tara Cantoanelor interzicand complet sporturile cu motor intre 1955 si 2007. In acest ritm vom ajunge sa avem o singura cursa europeana, pentru ca Marele Premiu al statului Monaco va fi intotdeauna prezent la datorie.

Ramane sa ne refugiem prin toate colturile lumii si sa ne uitam siderati la ritualurile fara sens ale bastinasilor in timp ce pilotul nostru favorit trece linia de sosire a Marelui Premiu al statului Papua Noua Guinee.

eau_rouge

5 comentarii la “Europa, noua Elvetie”

  1. vulpe andrei spune

    mare dreptate ai
    ti-am zis casele sunt la ceva distanta ,si nu vad pe cine ar deranja in afara de vacile care pasc linistite pe dealurile din jur
    eu zic ca e cu substrat aici , nu cred ca din cauza locuitorilor din zona , mai ales ca ei inchiriaza camere si scot profit bunisor in regim de pensiune acolo

  2. jolerto spune

    Din pacate banii dicteaza …. Iar Asia trece prin dezvoltare economica semnifictiva , F1 fiind un stimulus indirect pentru marci si companii mondiale , si faptul ca nu mai este luat in considerare principiile sportului si anume spectatori ….

  3. hasu spune

    hai nu fiti suparati ca o sa mai aveti si BULGARIA SI CRED CA SI MAICA RUSIA .Bucurati-va !!!!

  4. vulpe andrei spune

    rectificati clasamentul la echipe-force india apare pe 3

  5. Andrei spune

    @”Ramane sa ne refugiem prin toate colturile lumii si sa ne uitam siderati la ritualurile fara sens ale bastinasilor in timp ce pilotul nostru favorit trece linia de sosire a Marelui Premiu al statului Papua Noua Guinee”

    Scuze dar sunt gramezi de ritualuri super tari in tari mici ca Papua Noua Guinee, Tazmania si chiar cateva insule.