Rusine, FIA!

E dreptul lor sa elimine cursa de la Montreal din calendar. Dar este o mare rusine sa faca asta fara sa-i anunte pe organizatori si fara sa le ofere o explicatie decenta.

Decizia de a exclude Marele Premiu al Canadei din calendarul F1 a lasat cu gura cascata toata presa de specialitate. Insa modul in care FIA a ales sa faca acest lucru este de-a dreptul revoltator.

In primul rand, comunicatul de presa prezinta doar calendarul oficial al F1 pe 2009, fara sa mentioneze niciun cuvant despre absenta cursei din Canada! Si nu vorbim despre o cursa oarecare, ci despre un circuit care gazduieste curse fara intrerupere din 1987. Pur si simplu baietii de la “comunicare” ai FIA au trantit calendarul si gata.

In al doilea rand, organizatorii de la Montreal au semnat in 2006 un nou contract pe 5 ani cu Bernie Ecclestone pentru gazduirea Marelui Premiu al Canadei. Cu alte cuvinte, intelegerea urma sa expire abia in 2011!

In al treilea rand, canadienii au aflat din… presa ca anul viitor Kimi Raikkonen nu ii va mai vizita. Este inadmisibil ca in secolul 21 FIA sa nu ii instiinteze pe organizatori despre aceasta decizie. Nu vreau sa stiu ce a fost in sufletul canadienilor cand au vazut titlurile din presa internationala…

Pentru toate astea, dar si pentru multe altele, FIA primeste astazi din partea Automarket o mare bila neagra. Rusine, FIA!

Etichete:

7 comentarii la “Rusine, FIA!”

  1. Drako spune

    Si ce daca primeste o bila neagra de la voi sau de la noi? Fia face ce vrea, este dumnezeul formulei 1 si n-o intereseaza parerea noastra a muritorilor de rand. Noi suntem buni ca facem audienta.

  2. TeamClown spune

    Au disparut A1 Ring, Suzuka, Imola, iar acum Gilles Villeneuve. Hockenheim a fost taiat. Cine urmeaza? Magny Cours, Spa?

  3. chiuchean spune

    Nesimtitii…….mai bine scoteau Valencia de pe lista ca e cel mai plictisitor circuit…

  4. Andrei spune

    FIA si Automarket pot sa concureze lejer la egalitate la bile negre. Asa ca nu vad unde este problema. A disparut din calendar un circuit din diferite motive. O sa se certe cu FIA si totul se va rezolva cumva. Shit happens :)

  5. undispudet spune

    Ce pot sa spun ca nu mi se pare corect,dar cel mai mult imi pare rau de cei care gazduiesc circuitul Canada .Ce pot sa zic ca sa aibe DUMNEZEU grija de ei .NOTA 0 FIA din partea mea si trebuia oficial dar acest raspuns .Va salut si DUMNEZEU va avea grija de toti ;)

  6. undispudet spune

    scuze :NOTA 0 FIA din partea mea si trebuia anuntat oficial acest raspuns..

  7. Join spune

    FIA nu mai exista de mult oameni buni.Mai nou exista Ferrari care e tot una!!!!