Bravo, Kubica!

Robert Kubica a spart gheata si a reusit in Bahrain primul pole position din istorie, atat pentru el cat si pentru echipa sa, BMW-Sauber. Performanta sa este cu atat mai meritorie cu cat Ferrari porneau ca favoriti aici din mai multe motive.

Cu mai putin de un an in urma, carcotasii se intrebau ce cauta acest polonez in F1, dupa ce Kubica suferise un grav accident in Canada in iunie 2007. Iata ca polonezul le-a raspuns cu varf si indesat in acest sezon si, profitand de o masina foarte buna, a reusit sa-si treaca in cont primul succes major din cariera sa.

Evident, deja se speculeaza ca monopostul F1.08 pilotat de Kubica are foarte putina benzina in rezervor, insa rezultatele de pe pista sunt cele care vor ramane in istorie. Una peste alta, cred ca ar trebui sa ne bucuram pentru acest rezultat, intrucat hegemonia Ferrari – McLaren a luat sfarsit, cel putin pentru moment.

Polonezul a ramas insa cu picioarele pe pamant si nu s-a aventurat in declaratii fanteziste referitoare la cursa. Poate ca stie el ceva, si cu siguranta stie cata benzina are in monopost, insa atitudinea sa este de aplaudat, in conditiile in care un succes de asemenea fel i-ar fi facut pe altii sa fie mult mai optimisti in declaratii.

Ce va fi maine in cursa ramane de vazut, insa la cum s-au desfasurat lucrurile in acest debut de sezon, Kubica este capabil sa obtina prima victorie din cariera. Dupa doua locuri 2 in Australia si Malaezia, poate ca a venit timpul sa asistam si la prima victorie din Formula 1 pentru BMW-Sauber. Kubica si BMW merita cu siguranta sa obtina primul succes.

Etichete: / /

2 comentarii la “Bravo, Kubica!”

  1. sandrei spune

    k bine spui
    kiar dak am scazut in clasament cu cateva sute de locuri:D ma bucur k Kubica a luat pole-ul. bv lui si ekipei

  2. undispudet spune

    Da asa sper si eu ,dar cred ca hamilton va fi un pic hot,pentru ca pleaca dupa pozitia a 2-a.Vom vedea ….