Dovada

În ciuda evenimentelor din cursa de la Istanbul şi, mai ales, de după Marele Premiu al Turciei, am continuat să sper că Sebastian Vettel şi Mark Webber sunt trataţi în mod egal de Red Bull. Din păcate, m-am înşelat, iar ceea ce s-a întâmplat la Silverstone reprezintă dovada că Vettel este favorizat la Red Bull.

  • Vettel a avut o aripă faţă de specificaţie nouă la Silverstone
  • Webber a avut o aripă faţă de specificaţie nouă la Silverstone
  • Vettel a distrus aripa faţă de specificaţie nouă din vina lui

Orice echipă care pretinde că-şi tratează piloţii în mod egal ar fi luat următoarea decizie:

Webber continuă cu aripa faţă de specificaţie nouă, Vettel revine la aripa faţă de specificaţie veche. Explicaţia că Vettel a primit aripa faţă de specificaţie nouă datorită poziţiei din clasamentul general este ridicolă. Vettel a greşit în antrenamente şi trebuia să suporte consecinţele. Nu înţeleg de ce ar trebui Webber să suporte greşelile comise de coechipierul său.

Să spui că performanţa aripii faţă de specificaţie nouă este similară din punct de vedere al timpilor cu aripa faţă de specificaţie veche este din nou ridicolă. Dacă acest lucru ar fi adevărat, ce rost mai avea ca Vettel şi Webber să facă schimb de aripi?

Oricum judecam aceste evenimente, este clar că Vettel a fost favorizat la Silverstone în detrimentul lui Webber. În condiţiile date, mă întreb de câtă stăpânire de sine a avut nevoie Webber la conferinţa de presă pentru a nu-şi critica echipa în mod deschis.

6 comentarii la “Dovada”

  1. markedd spune

    Avand in vedere ca Red Bull a ajuns o echipa de top mi se pare normal ca unul dintre cei 2 piloti sa fie ajutat mai mult, mai ales ca Vettel a realizat intr-un an si jumatate mai mult decat Webber in 3 ani jumate. Asta se intampla si la McLaren si Ferrari unde pilotii mai valorosi ( Hamilton si Alonso)sunt favorizati. Modul in care o face insa Red Bull e prea transparent si asta, zic eu, o va face sa piarda ambele titluri. Cred ca evenimentele din Turcia dintre cei 2 piloti se vor repeta in cel mult 3 curse mai ales daca Horner il va ajuta atat de vizibil pe Vettel.

  2. dany spune

    Webber a castigat la Silverstone…

  3. mad79 spune

    Webber:”nu e deloc rau pentru ca al doilea pilot sa castige”!!!!!!!!

  4. Jolerto spune

    “Vettel a greşit în antrenamente”

    Unde a gresit? Chiar sunt curios…

  5. Andrei Alexandru Dragan spune

    Eu nu stiu daca Vettel a distrus aripa sau daca pur si simplu in antrenamente baietii aia testau ceva. Mi se pare cam ciudat ca numai unele echipe testeaza iar restul se plimba pe circuit asa de amorul artei. Eu cred ca Vettel este cel care testeaza in cursa/antrenamente/calificari (ordinea nu conteaza) diferite lucruri si echipa decide restul. Intr-o echipa este numai unul care testeaza si care isi da cu parerea despre ce nu merge la masina, pentru ca daca ar fii 2 nu ar mai exista timpul sa fie asamblate masinile (unele parti se construiesc si asa foarte greu). Iar Webber a gresit ceva mai mult sezonul acesta in timp ce Vettel a venit cu cateva idei si evident el lucreaza mai bine cu echipa tehnica. Asa ca… cred ca stim deja cine este pionul cel mai important. (pentru cine crede ca pionii sunt cei mai usor de sacrificat… in sah ei sunt mai importanti ca regina).

  6. me spune

    asta e parerea ta Popescule? Dar COO-ul de la RBR ai aflat ce zice?

    Are Vettel un gadget care ii permite sa fie mai rapid in calificari.

    Se numeste DETERMINARE.