Piatra de argint

Calendarul Formulei 1 s-a imbogatit luni in mod oficial cu unul dintre cele mai pretioase circuite din istoria sporturilor cu motor. Silverstone va continua sa gazduiasca Marele Premiu al Marii Britanii pana in 2026, potrivit noului contract semnat cu Ecclestone.

Este poate cea mai buna veste pentru Formula 1 din acest an, cu exceptia participarii in competitie a noilor echipe independente dupa retragerea a trei patru constructori.

Prezenta acestui circuit in calendar este extrem de importanta pentru britanici, care la randul lor reprezinta una dintre cele mai importante natiuni din Formula 1. Daca nu ma insala memoria, cursa de la Silverstone din acest an a fost urmarita de 135.000 de spectatori, iar totalul cumulat pentru cele trei zile de Grand Prix se ridica la 320.000 de spectatori.

Vestea asta ma determina sa sper ca tarile cu traditie in Formula 1 vor continua sa fie reprezentate in calendar. Canada a revenit, Marea Britanie ramane, sa speram ca Franta va reveni la randul ei cat mai repede. Pentru ca indiferent cat de high-tech va fi circuitul din Abu Dhabi, acesta nu va putea egala circuitele de traditie din Europa la capitolul istorie.

Etichete:

4 comentarii la “Piatra de argint”

  1. ally_great spune

    Si sa nu uitam de Spa, care sper ca va ramane in calendarul competitional in ciuda discutiilor tot mai dese despre eliminarea acestui GP. Eu sunt la fel de optimista ca nu vom ramane doar cu Monte Carlo si Monza :)

  2. vulpe andrei spune

    SPA este cel mai tehnic si mai frumos circuit , sa speram ca vor rezolva si ei problemele nu numai pentru 2010

  3. ursu spune

    Istoria nu e totul pe un circuit.
    Circuitele in lumea araba arata frumos, dar atat. Nu exista un decor, nu exista nimic. Intorci ochii de la circuit si vezi beduinii traversand desertul.
    Circuitele vechi din europa nu numai ca au istorie, dar ti se par vii pentru ca pe langa ele si in interiorul lor exista viata. Pe circuitele din lumea araba exista bani. atat.

  4. unckle spune

    o mica “rectificare”

    “pe circuitele din lumea araba EXISTAU bani” ;) .