Răbufnirea lui Webber

Se spune că o fotografie face cât 1000 de cuvinte. Foarte probabil, imaginea de mai jos, surprinsă în timpul conferinţei de presă de la finalul calificărilor de la Silverstone, va rămâne în istorie drept una dintre cele mai reprezentative pentru sezonul 2010 al Formulei 1.

webber_vettel_blog

Context

Foto: Sutton Images via GPUpdate

16 comentarii la “Răbufnirea lui Webber”

  1. dmd spune

    Am crezut ca RBR e echipa serioasa dar m-am inselat. Nu sunt in stare nici macar sa gestioneze conflictul dintre piloti!

  2. moa spune

    pilotii sunt prosti nu echipa… sunt imaturi, iar cel mai imatur este Vettel…. stupid people

  3. unckle spune

    “Cam boschetara” atitudinea echipei, parerea mea. Daca vroiau sa aiba un pilot No1. il luau pe Webber si pentru No.2 luau un pilot fara experienta care sa joace rolul de locotenent. Din moment ce au pe pista 2 piloti capabili .. astfel de masuri sunt un pic “boschetare”.
    Parerea mea este ca vor sa evite cu orice pret sa ajunga in situatia celor de la McLaren care au avut 2 piloti la un punct de campionul mondial din cauza ca au jucat jocul intr-o maniera “cavalereasca” ( asa cum ii placea lui Ron D. sa afirme cand era intrebat despre pilotul No. 1 al echipei )

  4. razvanis spune

    Vad ca nimeni nu sare ca ars cand alta echipa in afara de Ferrari face aceste lucruri cu doi piloti echivalenti ca valoare .
    Este jenant si urat din partea echipei , echipa si ma refer la conducere poate dezamorsa foarte usor un conflict sau dimpotriva , cum e cazul aici . Picatura care a umplut paharul a fost faza cu aripa fata , asa ca echipa este de invinuit 100% pentru situatia actuala , la fel echipa a fost proVettel si dupa ce a facut prostia monumentala din Istanbul .

    Deci Webber trebuie sa plece , asta inteleg eu .

  5. Gabriel spune

    se vede ca acolo, la RBR nu exista traditie si destula cunoastere de ce inseamna sa fi top team si sa castigi constant. nu au traditia si cunostintele sa castige… nu inca. de aceea nu stiu cum sa aplaneze conflicte sau macar sa le ascunda frumos. poate ca si piloti mclaren sau cei doi latini aprigi la manie de la ferrari se cearta si sunt in razboi, dar acolo nu se vede, acolo se stie cum sa se mentina o aparenta, ca sa nu se profite.

  6. ally_great spune

    Pacat ca pierd punctele in fata celor de la Mclaren. Nu asa se castiga un campionat si cea mai grea povara o poarta Horner, care incearca sa calmeze spiritele. Sa vedem cat e de cerebral si cum va gestiona conflictul asta care a inceput sa arda intre cei 2.

  7. Daniel Popescu spune

    @razvanis: Daca vroiau sa-l “zboare” pe Webber din echipa nu i-ar fi prelungit contractul. Parerea mea.

  8. Daniel Popescu spune

    @ally_great: Din punctul meu de vedere, Horner e principalul vinovat. Ca sef al echipei el are ultimul cuvant de spus, asa ca poate fi considerat raspunzator pentru decizia in privinta aripii fata.

    E ciudat ca il favorizeaza pe Vettel, daca ne gandim ca Horner si Webber au impreuna o echipa de GP3 si pana de curand relatia lor parea sa fie exccelenta.

  9. ally_great spune

    Relatiile in cadrul echipei au fost mai mult decat cordiale (vezi episodul sarbatoririi dublei de la Monte Carlo) Si ceea ce nu imi place e faptul ca revad episodul de anul trecut din cadrul echipei Brawn ( cand era impins Button pentru campionat) Ideea e ca daca Horner nu isi tempereaza “taurasii”, va avea de pierdut; si McLaren abia asteapta sa le subtilizeze cat mai multe puncte. Eu zic ca nu mai are mult timp sa se hotarasca si care va fi pilotul nr. 1 in cadrul echipei. In ritmul asta trece de la agonie la extaz cand cu Webber, cand c u Vettel…

  10. mad79 spune

    e sugestiva imaginea din poza,pentru a ne da seama cum stau lucrurile la RBR!!!!!

  11. Ursu spune

    Daniel, nu reusesti sa vezi lucruri evidente:
    Redbull nu voiau sa-l zboare pe Webber. Sperau ca un contract sa-l faca mai “docil”. O neprelungire de contract l-ar fi facut muuult mai de nestapanit decat e acum. In momentul asta amandoua partile regreta prelungirea contractului.
    Vettel e mult mai “marketable” decat Webber, hands down, de aceea e favorizat.
    In rest, cum spuneam si dupa primul incident, cei ce cred ca nu trebuie sa exista un Pilot1 si un Pilot2 la echipa sunt niste idioti.

  12. razvanis spune

    @dani

    nu vor sa-l zboare dar vor sa-l transforme in ce a fost barichello si irvine la ferrari si cred ca zboara webber singurel din proprie initiativa

  13. ctlnmihai spune

    Poza asta sigur n-a fost retusata in photoshop ca poza de data trecuta (cea de dupa cursa din Turcia)….Sincer daca un pilot Red Bull ar castiga campionatul as vrea ca acel pilot sa fie Webber nu Vettel..Vettel este supraestimat ca pilot la ora asta..

  14. Daniel Popescu spune

    @Ursu: E posibil ca asta sa fi fost intentia lor, dar in acest caz cum au putut crede ca Webber va accepta sa fie secundul lui Vettel? E vorba de un contract pe un singur an si, sa fim seriosi, Webber isi putea gasi cu usurinta o echipa un pic mai slaba la care sa fie lipsit de griji. Si primul nume care-mi vine in minte e Renault. In rest, perfect de acord ca Vettel poate aduce mult mai multi bani din marketing.

  15. me_najanaja spune

    si din nou se ajunge la marketing si bani si din pacate performanta si rezultatele sunt pe locul 2,de ce oare nu il lasa pe webber sa devina campion anul asta? cu vettel au timp de la anul,dar cum bine spune vb aia,cand doi s-e bat al treilea castiga(mclaren) asa e si asa va fi mereu,urmatoarea cursa poate fi cruciala pt redbull si daca webber s-e claseaza in fata lui vettel ar fi bine sa puna piciorul in prag horner si sa-l numeasca pilotul nr1 la echipa,astfel pot salva sezonul,daca nu fac asta nu vad cine ii paote opri pe cei de la mclaren din castigarea ambelor titluri.
    o zi frumoasa va doresc,,asteptam cursa si vedem ce va fi dupa :)

  16. mad79 spune

    @daniel
    mie,primul nume de echipa care imi vine in minte este Williams,asta pentru ca acum ceva timp.Frank Williams declara ca il regreta pe Webber si ca ii pare rau ca nu a avut destula rabdare cu el,atunci cand a concurat pentru Willias.Parca dupa cursa de la Monte Carlo,spunea asta!