Spectacol

Asta ar fi cuvantul pe care l-as folosi pentru a descrie noile circuite din F1, Valencia si Singapore.

Dupa ce in ultimele zile ne-am familiarizat cu cele doua circuite (aici si aici), inclin sa cred ca vom avea parte de doua Mari Premii spectaculoase in august si septembrie.

Circuitul de la Valencia pare o combinatie reusita intre un circuit permament si un circuit clasic stradal ca cel de la Monaco. Spun asta pentru ca exista zone cu ziduri de protectie foarte apropiati de pista, dar si zone unde acestea lipsesc cu desavarsire. Cireasa pe tort este reprezentata de acele “triunghiuri” arhitectonice care imbogatesc una dintre portiunile pistei.

Pe de alta parte, Singapore va atrage evident atentia datorita faptului ca este prima cursa in nocturna din istoria F1. Totusi, circuitul este atragator si din alte puncte de vedere. Desi glisierele de protectie sunt prezente chiar la marginerea circuitului, pista este mult mai lata decat la Monaco, ceea ce teoretic ar trebui sa faciliteze depasirile.

La prima vedere, as spune ca cei din Spania si Singapore au reusit sa creeze doua circuite foarte interesante pentru F1. Voi ce parere aveti dupa ce ati vazut primele imagini?

Etichete: /

Un comentariu la “Spectacol”

  1. cobra spune

    Cele 2 noi circuite permit mai multe depasiri ca la monaco….dar orice greseala se va plati scump…..zidurile de beton vor fi nemiloase