Ochii mici, secretul depăşirilor în Formula 1

Kamui Kobayashi este considerat unul dintre cei mai talentaţi piloţi din Formula 1 încă de la debutul său din 2009 petrecut pe circuitul de la Interlagos. Japonezul a intrat în inimile fanilor datorită spiritului său bătăios, fiind unul dintre piloţii cu cele mai multe depăşiri din competiţie.

Ajutat de multe ori de strategiile prin care a amânat intrarea la boxe pentru schimbul de pneuri până spre finalul curselor, Kobayashi a glumit susţinând că secretul depăşirilor constă în… naţionalitatea sa: “Depăşesc pentru că sunt japonez şi am ochi mici, aşa că nu-i pot vedea pe ceilalţi piloţi”. Rugat să răspundă serios la întrebare, japonezul a rămas oarecum fără replică: “Dacă simt că pot depăşesc pur şi simplu o fac. Asta este tot, nu exista niciun secret”.

Cu secret sau fără secret, Kobayashi poate fi considerat cel mai bun debutant în Formula 1 din 2010. Sau Nico Hulkenberg i-a luat “faţa” prin pole position-ul de la Interlagos? Hmm, greu de spus…

Via | Sauber Motorsport

Etichete: /

10 comentarii la “Ochii mici, secretul depăşirilor în Formula 1”

  1. dmd spune

    In afara de pole eu nu l-am remarcat deloc pe Hulk si acel pole a fost obtinut prin noroc cu o masina setata pt uscat iar ceilalti foloseau setari pt ploaie. Pt. ca un pilot sa fie considerat mai bun decat altul, in procent de 99,9% este necesar ca acestia sa fie coechipieri cel putin un sezon. Abia atunci poti sa-ti dai seama daca X e mai rapid ca Y si nu masina face diferenta.

  2. toreador023 spune

    @dmd, nu ai dreptate…si cu asta punct. Hulk, are “stil”….ce sa mai…
    Referitor la Koba…este primul pilot asiatic care imi place cel mai mult. Este exceptional.

  3. Diesel spune

    Cred ca Niko este un mare talent.L-am remarcat si in “regim” de cursa, si in calificari cand nu de putine ori l-a devansat pe veteranul Bari.Ii doresc sa aiba sansa unei masini de top in anii care urmeaza.Japonezul da, este bun, dar nu are clasa lui Niko.Cel putin asa vad eu lucrurile.

  4. lev spune

    eu cred ca daca kobayashi avea masina lui hulk,facea mai mult.Oricum,amandoi sunt buni,dar koba parca are acel CEVA in plus…Cred ca dorinta de a invinge,de a fi cel mai bun,determinare si pentru asta cred ca este mai bun decat hulk si va ajunge cel mai bun pilot asiatic din istoria F1 si nu numai.Sper ca Sauber sa aibe o masina mai buna la anul.

  5. zdup spune

    Hulkenberg si-a demonstrat talentul mai ales prin castigarea GP2, care este o competitie serioasa, mai spectaculoasa cu siguranta ca F1 in acest moment.
    Kobayashi pare a fi si el un pilot f bun. Greu sa faci o comparatie ‘din afara’ in ce priveste talentul sau mai ales valoarea lor. Le urez sa aiba ambii cel putin loc intr-o competitie ca F1 care se transforma exclusiv intr-o afacere.

  6. octav71 spune

    Koba este pilot de masina. Daca e buna si o simte ca e buna, atunci masina aia il poate duce foarte sus in clasament. Plus ca are entuziasm /sete de rezultate, ceea ce nu am mai vazut de mult in F1.
    De Hulk… pana la acel pole-position, nu prea il bagam in seama, era in categoria: mda, alerga si el acolo ca trebuie sa fie 22.
    Cele le trebuie amandurora este o masina buna, ceva stabilitate in cadrul echipei si neaparat un coechipier care sa nu ii “striveasca” psihic.

  7. ctlnmihai spune

    Despre ochii mici ai japonezilor..printre soldaţii americani care luptau prin Pacific în timpul celui de-al doilea război mondial circula zvonul precum vederea japonezilor este mai bună decât a americanilor sau a europenilor..Cât despre Kobayashi încă n-a confirmat ca ca pilot

  8. lev spune

    @ctlnmiha
    Depinde ce intelegi tu ca n-a confirmat?Din punctul meu de vedere a confirmat cu varf si indesat.Puteam eventual sa spun ca n-a confirmat anul trecut,dupa cele 3 curse din final,dar acum,dupa un sezon.eu unul consider ca a confirmat.Mai ales daca ne gandim la ce masina a avut,mai ales in prima parte a sezonului.

  9. ctlnmihai spune

    @lev e opinia ta.. eu mi-am spus-o pe-a mea.. :)

  10. shumy-mania spune

    Hulkenberg n-a avut sansa lui Hamilton, sa prinda o echipa cu o monopost de top, ca altfel vorbeam acum despre el…