Stefan GP

La inceput, Stefan GP a fost privita mai mult ca o curiozitate. Ultimele zile au demonstrat insa ca sarbii sunt foarte increzatori ca vor concura in Formula 1 in sezonul 2010… chiar daca nu sunt inca pe grila de start. Iata firul evenimentelor:

 • au cumparat monopostul si motorul cu care Toyota ar fi trebuit sa concureze in 2010.
 • au expediat primele echipamente catre Bahrain, gazda primei etape din a noului sezon.
 • au anuntat ca vor testa monopostul la Portimao in perioada 25-28 februarie, exact atunci cand toate celelalte echipe vor fi prezente la Barcelona.
 • au semnat un parteneriat cu compania italiana Dallara pentru imbunatatirea monopostului (atentie, nu au cumparat Dallara, asa cum eronat a anuntat agentia de presa GMM).
 • Bernie Ecclestone si-a manifestat sprijinul pentru echipa din Serbia.

Este greu de crezut ca Zoran Stefanovich, seful Stefan GP, ar face toate aceste miscari daca nu ar fi sigur ca cel putin una dintre noile echipe nu va ajunge in Bahrain. Si nici nu este greu de ghicit despre cine este vorba: Campos Meta. Echipa este in criza de bani, iar singurul potential investitor este Tony Teixteira, cel care a fondat si falimentat competitia A1GP.

Din aceste motive, cred ca este doar o chestiune de timp pana cand Adrian Campos isi va recunoaste infrangerea in fata banilor mai mult sau mai putin “curati” proveniti din Serbia.

Etichete: /

5 comentarii la “Stefan GP”

 1. vulpe andrei spune

  in afara faptului ca au bani este de apreciat intr-adevar pofta si cheful de a concura in f1, si aceasta pofta trebuie privita efectiv in prisma faptului ca vor sa participe , pentru ca la cati bani au nu se bazeaza in nici un caz pe premiile din f1 :)

 2. scuderia spune

  mda. se vede ca comentariul meu de la stirea cu heifeld nu este luat in seama. multumesc

 3. Daniel Popescu spune

  @scuderia: Deocamdata sunt simple speculatii. Sper ca zvonurile sa nu se adevereasca. Cum spune CEO-ul Daimler acum cateva saptamani: un Schumacher este suficient in F1 :)

 4. diesel spune

  Imi place ideea de a avea o echipa sarba(estica) in F1. Sangele si inteligenta sarbilor ar “colora” putin fenomenul.Sper sa se-nchege ceva pana la urma, daca nu anul asta poate in 2011.Pana la urma toate echipele au avut un inceput..chiar si cele deja consacrate.

 5. wolful spune

  Sper sa vad intr-o zi o masina Stefan GP cum da un tur unei masini US F1.
  Sarbii sunt de o incapatinare de admirat.
  Bernie ar face bine sa accepte aceasta echipa in circ.
  In sport sarbii sunt buni si incontestabil bataiosi.
  Sper sa faca masini mai bune ca vestitele Yugo, care aveau geamul spate incalzit sa nu inghete mainile celor ce le impingeau.