Ce lasa Dennis in urma

Decizia lui Ron Dennis de a parasi definitiv echipa de Formula 1 pe care a condus-o timp de aproape trei decenii va lasa cu siguranta un gol imens in cadrul McLaren. Chiar daca scandalul de spionaj din 2007 i-a patat serios imaginea, Dennis a reusitsa conduca cu mana de fier echipa, salvand-o de mai multe ori de la esec in anii ‘80.

Inceputul acestui sezon a demonstrat din plin ca McLaren are o organizare haotica fara Dennis la timona. Martin Whitmarsh nu pare capabil, cel putin in acest moment, sa il inlocuiasca cu succes, iar scandalul din Marele Premiu al Australiei este cea mai buna dovada in acest sens.

Adaugati la acest lucru si performantele mediocre ale monopostului MP4-24 si obtinem un peisaj deloc imbucurator pentru una dintre cele mai galonate echipe din lumea Formulei 1.

Cert este ca, pentru a-si rezolva actualele probleme, McLaren are nevoie de un om capabil sa organizeze eficient echipa. Insa chiar daca Whitmarsh ar pleca, ceea ce chiar a vrut sa faca, lucrurile nu s-ar schimba foarte mult, pentru ca McLaren pur si simplu nu are un inlocuitor fiabil pentru Dennis in acest moment.

De asemenea, ramane de vazut ce se va intampla acum cu Lewis Hamilton, care a avut o relatie speciala cu Dennis inca de la inceputul carierei sale in sporturile cu motor.

Cel mai probabil vom asista la un mic haos similar cu cel prin care trece Ferrari inca de la plecarea lui Jean Todt. Iar Brawn GP este decisa sa profite din plin de aceasta oportunitate.

Etichete:

3 comentarii la “Ce lasa Dennis in urma”

  1. westmclaren spune

    Stiu ca, cu o floare nu se face primavara, dar iata ca in primele antrenamente libere din China Lewis este primul iar Kova e pe patru. Sigur e o pierdere imensa pt McLaren dar eu refuz sa cred ca aceasta echipa sta doar intr-un singur om.
    Vom vedea ce se intampla mai departe dar eu incep din nou sa zambesc
    Toate cele bune si Sarbatori Fericite.
    Hai McLaren.

  2. Adrian spune

    Este foarte adevarat ca McLaren pare un pic de caruta in acest sezon competitional, cu un monopost care nu le face cinste si fara Ron la carma team-ului. Faptul ca la primele antrenamente din China au spart un pic ghinionul prin Lewis, care a reusit prima pozitie, pare a fi o raza de speranta intr-o oaza de incertitudini. Sa vedem ce va hotari FIA pe 29 aprilie;daca decizia va fi identica cu cea din 2007(cand, sa fim seriosi, efectele spionajului au fost cu totul altele, de mult mai mari proportii!), se prea poate ca McLaren sa paraseasca Marele Circ, nemaifiind motivata sa lupte in cazul in care pentru cateva curse, sau mai rau, pentru tot restul sezonului 2009 nu ar mai acumula puncte. Ceea ce , evident, nu ar aduce nici un beneficiu acestui sport in sine.

  3. wolful spune

    SCENARITA zice ca in 2007 pilotii McLaren nu au fost exclusi din campionat pentru ca Ron a promis ca se retrage la finele anului. A mai ramas in 2008 justificand gestul cu faptul ca in 2007 nu a iesit campion un pilot de la echipa sa. In 2009 Bernie l-a obligat sa se tina de cuvant iar chestia cu director general nu a tinut. Bernie si cu Mosley au amenintat ca daca el nu dispare din lumea F 1 McLaren dispare, de fapt acesta este motivul pentru care s-a unflat atat de mult chestia cu minciuna din Australia.