McLaren pe două roţi

În ultima perioadă, McLaren şi-a lărgit puternic prezenţa în toate departamentele auto: pe lângă clasica prezenţă în Formula 1, definitorie pentru brandul britanicilor, McLaren a lansat modelul sportiv de stradă MP4-12C şi MP4-12C GT3, cu care va concura în FIA GT.

Puţini se aşteptau însă ca McLaren să treacă de la patru la numai două roţi, dar chiar şi optimiştii se gândeau probabil la o motocicletă, nicidecum la o banală… bicicletă. În realitate, bicicleta construită în parteneriat cu Specialized nu este deloc banală. Având prestigiul unuia dintre cei mai importanţi producători de biciclete din State, Specialized a vrut să construiască o bicicletă de stradă din fibră de carbon. Probabil că acum aţi înţeles de ce americanii au ales McLaren: în 1981, McLaren MP4-1 a fost primul monopost din istoria Formulei 1 construit din fibră de carbon.

Rezultatul colaborării poate fi admirat mai jos:

Specialized-1

Specialized-2

Specialized-3

Specialized-4

Via | McLaren

Etichete:

7 comentarii la “McLaren pe două roţi”

  1. ctlnmihai spune

    Mișto bicicleta..Sper să fie mai reușită decât ultimele monoposturi de f 1… :D

  2. dmd spune

    Un pret estimativ?

  3. Daniel Popescu spune

    @dmd: 9000 de euro, dar nu stiu daca este oficial.

  4. Paul spune

    este si ieftina la 9000 de euro pentru o editie limitata. O bicicleta de performanta( Bicicleta lui Andy Schleck este tot specialized si costa in jur de 10000 euro)

  5. danoe spune

    9000 eur fara roti lenticulare,deci o varianta mai de baza,,,

  6. Paul spune

    Daniel, cand vine articolul cu analiza/pronosticurile pentru sezonul asta? Mor de curiozitate si mai sunt doar 3 zile pana la start!!!

  7. Daniel Popescu spune

    @Paul Chiar acum scriu articolul. Apare si pe site in maxim o ora :)