“Ipocriţii” de la Red Bull Racing

Citind comentariile de aici, îmi dau seama că, cel puţin pe plaiurile mioritice, cei de la Red Bull vor fi consideraţi impocriti dacă Vettel îl va transforma pe Webber în campion. Tocmai de aceea, cred că sunt necesare câteva lămuriri.

Red Bull Racing a fost singura echipă care a criticat în mod public ceea ce s-a întâmplat la Hockenheim şi a anunţat deja că nu va apela ordine de echipa în Abu Dhabi. Teoretic, Sebastian Vettel va fi singurul care va decide dacă îl ajuta sau nu pe Mark Webber.

În practică, lucrurile sunt puţin mai nuanţate.

VETTEL CUNOAŞTE MIZA JOCULUI

Nu cred că îşi imaginează cineva că Vettel va trece primul linia de sosire cu Webber şi Alonso în spatele său. Indiferent de animozităţi, Vettel îi va ceda victoria lui Webber pentru că Red Bull să câştige titlul piloţilor. As simple as that. Cu alte cuvinte, Vettel ştie ce are de făcut dacă se va regăsi în situaţia de mai sus şi, tocmai de aceea, Red Bull Racing nu trebuie să-i dea ordin de echipă.

Dacă scenariul din Abu Dhabi 2010 ar fi avut loc undeva prin anii ‘50-’60, lucrurile ar fi fost mult mai complicate. În lipsa convorbirilor radio pilot – echipă, Vettel nu ar fi avut de unde să ştie configuraţia clasamentului decât, eventual, prin intermediul pancartelor pe care uneori le mai vedem şi astăzi. Cum însă trăim în epoca tehnologiei, tot ce are de făcut Red Bull este să-i transmită lui Vettel în ultimul tur ceva de genul: “Seb, eşti pe primul loc, Mark este pe locul 2, iar Fernando pe locul 3″. Nu, nu este ordin de echipă, dar Vettel ştie ce are de făcut.

PARALELA HOCKENHEIM – ABU DHABI

O parelela intre Hockenheim şi Abu Dhabi va fi complet irelevantă. Una este să impui un ordin de echipa în cursa 11 din 19 când ambii piloţi ai echipei au şanse matematice la titlu şi cu totul altceva când eşti în ultimul tur al sezonului şi numai unul dintre piloţi poate deveni campion. Deşi vorbim de acelaşi lucru, condiţiile iniţiale ale problemei sunt cele care fac diferenţa.

CONCLUZIE

Întrebarea care ar trebui să stea pe buzele tuturor dacă Vettel – Webber – Alonso va fi ordinea în Abu Dhabi nu este “Îi va ceda Vettel victoria lui Webber?”, ci “Când îi va ceda Vettel victoria lui Webber?”.

Pe de altă parte, nu pot să nu mă gândesc că toate speculaţiile astea s-ar încheia dacă Webber l-ar învinge pe Vettel în calificări.

60 comentarii la ““Ipocriţii” de la Red Bull Racing”

  1. Andrei spune

    Massa nu avea nici o sansa la titlul.Button a iest din cursa pt titlu desi avea mai multe puncte decat Massa asa ca terminati cu chestia asta(Massa avea sanse).Fiecare vede lucrurile din punctul lui de vedere.Dasta imi si doresc sa castige Alonso ca sa dea o palma la toti tipii care comenteaza aiurea despre el si preferabil sa castige cu un avans mare.
    Sa vad ce mai comentati atunci!!!!!!!

  2. lucian spune

    daca vettel era inintea lui webber in clasamentul general, chiar si cu un punct, s-ar fi dat ordine de echipa clare sau webber out.
    red bull sunt mai ipocriti decat ferarri.
    sper sa castige webber,fara ”ajutorul” lui baby, doar asa ca sa le bata obrazul la cine trebuie.

  3. Daniel Popescu spune

    @Andrei: La Hockenheim, Massa mai avea sanse la titlu din punct de vedere matematic. Cifrele o spun foarte clar, nu eu.

  4. Ursu spune

    Daniel, putem sa ne tot scobim in nas incercand sa gasim aur.
    Nimeni nu i-a spus lui Massa la Hockenheim sa-i cedeze locul lui Alonso. I s-a spus doar ca Alonso e mai rapid si i s-a cerut confirmarea daca a priceput. Stia ce avea de facut. Exact in aceleasi linii, Vettel va sti ce are de facut daca se afla in fata lui Webber.
    Faptul ca lucrurile se intampla in ultima , in prima, in a 7-a sau 17-a cursa a unui sezon nu face nici o diferenta. Sunt niste puncte “furate” si daca cineva castiga cu ele un campionat mondial, e un campionat furat.
    /Thread.

  5. Daniel Popescu spune

    @Ursu, ai dreptate cu indicatiile respective, dar Ferrari a ajuns in fata Consiliului Mondial pentru ca Smedley nu s-a putut abtine si i-a cerut scuze lui Massa prin radio.

  6. Andrei spune

    Masa nu mai avea nici o sansa si terminati cu tampeniile astea.Button care avea mai multe puncte a iesit din lupta pt titlu iar Massa nu reusea sa faca nimic.Mi se pare absurd sa tot spui ca Massa avea sanse matematice si ca din cauza lui Alonso nu si-a aratat talentul.Daca erau la fel de rapizi ca Red Bull ziceam dar asa doar unul putea sa faca ceva si anume Alonso.Daca Massa era intr-o mare forma ca Webber aveai dreptate dar din moment ce doarme pe el.Si inca ceva asa matematic cum zici tu avea sanse si Rosberg,Kubica sau Sutil.Asa ca nu mai aberati ca daca si cu poate

  7. Diesel spune

    @Daniel
    Da, de acord.Comparatia cu Hockenheim este irelevanta dar dintr-un alt punct de vedere.Ferrari nu au monopostul cel mai rapid care sa le permita celor doi piloti sa lupte cot la cot.Asa ca Ferrari au profitat de situatie atunci cand ea s-a ivit pentru a-si maximaliza sansele la unul din titluri.Ferrari stiu cel mai bine care este forma lui Massa si cum se descurca el cu monopostul.Massa a fost constant mai lent decat Fernando.Daca erai in locul lui Domenicali ce faceai?Cand ai doar un as in maneca?Cum si cand il foloseai?Despre ipocrizie n-am fi vorbit astazi daca cei de la Red Bull n-ar fi fost atat de vehementi si atat de razboinici vis a vis de contestarea lui Alonso.Dupa ce trag cu toate tunurile in Alonso si Ferrari, pe toate canalele posibile si-si clameaza SPORTIVITATEA acum se vad in situatia de a folosi aceleasi tactici.Red Bull s-au cam grabit sa faca declaratii pe care acum le infirma indirect.Ordinul de echipa s-a dat deja la Red Bull.Dar mai intai sa vedem cursa.

  8. lev spune

    @Daniel
    Daca tu,sincer imi spui ca la momentul ala,erai ferm convins de faptul ca,daca in Germania nu ii ceda punctele lui Alonso,cu toate ca avea sanse matematice la titlu,Massa putea castiga titlul,eu nu ma uit duminica la cursa!

  9. RCZ spune

    subscriu la cele spuse de Andrei si Diesel.
    @Daniel: singura sansa ca Massa sa fi devenit campion anul acesta era sa concureze el pe Ferrari si restul pe Virgin sau Hispania. Deci te rog nu-i mai plange de mila.
    Cat despre Redbull, mi-am exprimat parerea intr-un post anterior. Daca vor recurge la ordine de echipa (si eu sunt sigur ca deja au recurs) vor fi de departe cei mai ipocriti si mincinosi in acels timp. Macar Ferrari nu se arata improtiva ordinelor daca tot le foloseste, dar cata coloana vertbrala poti sa ai cand te declari impotriva acestor practici, dar totusi recurigi la ele? Va spun eu…deloc.

  10. Daniel Popescu spune

    @lev: Eu iti recomandat sa te uiti, va fi cel putin interesanta :)

  11. vxf spune

    @daniel

    Este clar ca nu poti obiectiv , orice ar fi si s-ar intampla Ferrari e dracu negru pentru tine iar restul chiar daca procedeaza la fel sunt corecti pentru ca asa zici tu .

    Este blogul tau si parerea ta .

    Ipocrizia este destul de clara si n-are rost sa incerci sa gasesti explicatii si justificari pentru ca nu vei convinge decat fanii mclaren si redbull daca are .

  12. schumy-mania spune

    Lasa-l pe om ca e blogul lui si are dreptate.Vrea putin vartej pe-aici, atata tot.

  13. dany spune

    mai e mult pana departe… probabil ca asa se va intampla…dar poate cineva fi sigur ca ordinea in cursa va fi vettel-webber-alonso?

  14. Bogdan spune

    Toate comentariile astea pleaca de le premisa ca la un anumit moment, in cursa, va exista aceasta ordine a pilotilor. Ceea ce nu este deloc sigur.
    Cred ca ipocrizia trebuie legata de doua momente: alegerea pe care au facut cu acel eleron fata si duritatea pozitiei lor in legatura cu ordinele de echipa,
    In rest … vedem sambata si apoi duminica.

  15. ally_great spune

    Ordinea in cursa sa fie Vettel-Webber-Massa-Alonso si sa se dea ordine de echipa, sa fie ipocrizie pana la capat! :) ) Va fi cea mai mare tensiune din 2007 incoace :P

  16. ionut spune

    nu stiu nici a stabilit apriori ca vettel o sa fie primul in calificari. tineti minte ca anul trecut mclaren a facut legea la abu dhabi pana s-a retras lewis cu probleme la frane . mclaren o sa il tina in spate pe alonso cu cea mai mare placere. un renault, poate un williams sau un mercedes ??? niciuna nu e usor de depasit. mai mult, schumi o sa se lupte pana la accident ca alonso sa nu treaca ! cursa vafi most likely spectaculoasa si scenariul 1-2-3- vettel webber alonso e cel mai putin probabil

  17. Mircea Lupu spune

    Daca acum, Massa ar fi fost la sapte puncte in spatele lui Alonso in clasament, Ferrari ar fi fost campioana la constructori si am fi putut eventual sa-l cainam pe Massa, dar in nici un caz sa-l criticam pe Alonso. Massa a respectat la Hokenhaim decizia echipei iar felul cum a facut-o, bagand echipa in scandalul cunoscut, nu ii face cinste si pentru asta ar fi trebuit aspru pedepsit. Sunt convins ca la momentul respectiv Alonso nici nu a stiut ce se petrece cu Massa si nu cred ca cineva ar fi avut pretentia ca el sa se opreasca in spatele lui Massa, numai pentru a nu-si depasi colegul. In ipoteza ca a stiut ce i-a sugerat echipa lui Massa, daca s-ar fi oprit in spatele lui (este aberant ce scriu, nu-mi vine sa cred), ar fi insemnat ca el nu respecta decizia echipei. Pentru ca se tot vorbeste de ordine de echipa, le consider normale, pentru ca orice echipa are dreptul sa-si construiasca si sa-si apere sansele asa cum considera ca e mai bine. Cine e bine intentionat si nu discuta doar de dragul discutiei, recunoaste ca toate echipele si ma refer la cele de top, au utilizat pe parcursul sezonului asemenea metode. Tocmai de aceea ma mira atitudinea celor de la Red Bull, si ii consider ipocriti.

  18. Johann spune

    cu toate ca sunt un fel de conational al lui vettel sa stiti ca e cel mai slab dintre cei care lupta pentru titlu, se crede buricul pamantului si ca el e cel mai bun, eu cred ca vettel nici nu termina cursa, si o sa se zgaraie pe fata dupa , pentru ca o sa castige webber fara ajutorul lui, vettel are mari probleme cu motoarele fata de webber care are un moto folosit doar in cursa din marea britanie, asa ca are sanse sa fie in fata la toti, fara ajutorul lui nimeni, si sincer vettel nu sta in fata lui Alonso sau ham la masini egale

  19. schumy 1969 spune

    mai mult ca sigur fratii dinamita (webber – vettel) comit o prostie gen turcia, daca alonso abandoneaza si cei doi luptand pentru locul 1 se acroseaza intre ei red bull ajunge de rasul universului.

  20. michael_schumacher spune

    @Daniel. Iti pui in cap toata miscarea Ferrari de pe site cu genul asta de articole… Nu te mai chinui, nu ai cu cine sa discuti.

  21. shumy-mania spune

    @michael_schumacher>>Daniel stie bine ce face, nu se chinuie deloc.Dimpotriva.Iar tu incearca sa vorbesti ceva mai politicos, ca nu esti depozitarul adevarului absolut si nici singur pe site-ul asta.

  22. michael_schumacher spune

    Fani Ferrari de ce va atacati atata? Voi chiar atat de incapabili sunteti incat nu puteti sa aveti o conversatie fara sa jigniti, sau sa intoarceti tota discutia asupra comentariilor mele anterioare?
    Si tu shumy-mania, cine te crezi sa imi spui ce si cum sa vorbesc? Poate ca imi permit sa am astfel de discutii cu un om cu care am ce discuta despre F1.

  23. ccb spune

    Cursa de duminica va fi interesanta. Dar toti uitati cum s-a ajuns in aceasta conjunctura, ca daca X e in fata va sti ce sa faca pentru Y sau sa-i zic direct W. La ce ma refer W. a castigat singur cateva curse, si fara aripa fata minune a lui X, tine-ti minte ce fericit a sarit in piscina la Monaco. C e accident cu dezlipire de la sol a avut W sicum si-a aparat sansele la victorie in Turcia. Iar restul gen “campionul 2008″ ce greseli a facut desi a beneficiat de F-Duct inaintea altora si de material de tip sasiu si motor competitiv.
    Iar pentru cei care a spus de MSC si de prestatia lui de anul acesta uita ca a fost cel din-intai care a plecat de pe ultima pozitie de start si a castigat si cursa aceea, un lucru asemanator l-a mai facut doar Barry. Iar legat de Alonso mi-a placut cum a condus la limita masina chiar cu riscul sa faca un accident, desi weekendul Monaco al lui sta sub semnul intrebarii pentru mine, si nu fiindca Mikky Alex. a zis ca era acolo si a vazut cum…
    In concluzie astept acesta cursa care zic eu va fi interesanta si sper si curata!

  24. shumy-mania spune

    Sunt fan Ferrari si nu cred ca trebuie sa accept toate aluziile tale.Vezi-ti de ale tale, posteaza la subiect si nu mai face aprecieri la ce pot sau nu discuta fanii altei echipe.Pricepi ce spun sau trebuie sa-ti traduc?

  25. michael_schumacher spune

    Traduce asta: ESTI O MIZERIE!

  26. ctlnmihai spune

    ….părerea mea e că în condiţiile date nu se merită ca nicio echipă nu trebuie să fie corectă cu Ferrari ..Ei au dat tonul permutărilor de acest fel în acest sezon..

  27. lev spune

    1)Nu te-ai exprimat corect dpdv gramatical(corect era TRADU) si
    2)Ai putea sa te exprimi mai putin….mizerabil?Mai sunt unii dintre noi care nu avem chef de asemenea expresii si am dori sa pastram o limita decenta.

  28. shumy-mania spune

    Te-ai “tradus” singur.Cum te exprimi asa esti.

  29. Daniel Popescu spune

    @dany: Nu numai ca nu stim daca Vettel – Webber – Alonso va fi ordinea in ultimul tur, dar s-ar putea sa fie si mai interesant daca cei trei vor fi grupati, sa zicem, in 2-3 secunde. In momentul ala, va fi foarte riscant pentru Vettel sa cedeze victoria, pentru ca poate pierde si locul 2 in fata lui Alonso. Atunci sa vezi distractie :)

  30. ctlnmihai spune

    un posibil scenariu ptr. cursă.. hamy îl acroşează pe Alonso în primul tur …

  31. Daniel Popescu spune

    @ctlnmihai: Si pe urma Vettel si Webber repeta isprava din Turcia in ultimul tur si ii paseaza titlul lui Alonso. Asta chiar ar fi un scenariu de Hollywood :)

  32. ctlnmihai spune

    : D hai să nu cobim ..mai ales în ceea ce priveşte ultima varianta ,varianta ta :D

  33. Anda spune

    Hamy are un obicei ciudat, acroseaza dar de abandonat abandoneaza singur, e putin cam egoist:)

  34. ctlnmihai spune

    4 Anda.. Poate de data asta o face cu simţ de răspundere , nu ca la Monza sau Singapore.. oricum miza este mai mare acum la Abu Dhabi :D

  35. Anda spune

    Sa n-o faca cu Jenson:)..

  36. ctlnmihai spune

    Exclus.. cu Jenson nu se ciocneşte decât când joacă playstation ..

  37. Anda spune

    Eei, tocmai de aceea, i-a intrat in reflex;)

  38. Lexas spune

    Mai voi sunteti nebuni…serios..toti…
    Cum sa nu isi ajute echipa sa iasa si la piloti..castigatori…ce ordine de echipa..vb voi?
    Oamenii au bagat zeci..sute de milioane..si voi va rupeti in figuri..domle sa fie cinstit…e cinstit cat vor ei..din punctul nostru de vedere.din punctul lor de vedere insa..si doar acela conteaza..doar sa nu o sa faca pe plac prostilor sa fie fairplay…cand ar fi titlul la ei in buzunar….tot va mai dati asa usa de biserica…cand toti ati dat spaga ..cand toti faceti ceva necinstit sau lipsit de fairplay in viata voastra…deodata domle fairplay-ul…NU EXISTA decat pt fraeri…aici e o competitie care aduce imagine si bani…doar nu a bagat la greu bani RED BULL doar sa-l beti voi cu whisky…sunteti penibili!!!
    Daca nu erau astia…nu se anima nimic anul asta in F1…de cand cu obositul de Schumacher..mare campion…fas…iaca..se vede ca mo facut campion masina..si nu invers….las ca rad eu de el si la anul..sa se vada ce mare de 7 ori campion este…sa-l vedem…cum dezvolta el un monopost..
    In concluzie..lasati vrajeala..si bucurati-va..de F1..nu mia fiti ROMANI CU CAPRA VECINULUI…!!!
    Nu ati fost in stare sa-l ajutati pe Marinescu cu bani sa ne reprezinte…si va dati artisti..ca parca voi aveti acest site doar de dragul meu!!!!
    Tot banul…e singurul motor…fiti voi fairplay..si recunoasteti ca nu e treaba voastra..si nu mai comentati…gen sport.ro sau gsp sau digi sau orice canal sportiv…despre orice…neam de comentatori ce sunteti..cu intrebari penibile…ati fi vrut sa castigati..? NUUUUUUU…
    Suntem penibiliiiiiiiiiiiiiiii rasa asta imputita de romani…mie greata de noi…efectiv suntem ridicoli…serios vorbesc…ABSOLUT NIMIC CONSTRUCTIV….NIMIC….DOAR DISTRUCTIV!!!

  39. ccb spune

    @Lexas Stai flexas. Vorbeste in numele tau si pentru ceea ce gandesti e reprezentativ apelativele folosite. Romanii au sansa lor ! Cat despre Marinescu sunt curios cu cat ai contribuit tu …
    Iar sponsorul Red Bull a facut multe in multe sporturi si para-sporturi, deci au dreptul sa faca cu banuti lor ce vor, chiar daca cate o data nu-i gestioneaza bine in sensul in care isi lasa pilotii sa se dueleze pana la prostie.

  40. Ghiri spune

    Daniele cata frustrare pe tine. Cat mai poti sa ii ridici in slavi pe Rb si sa ii blamezi pe Ferrari? Cred ca duminica iti tai venele de castiga Alonso campionatul :) )

  41. toreador023 spune

    Oameni buni, va rog nu vissati!(scenarii cu acrosaje)…lucrurile is foarte simple….Alonso, sigur va ocupa un loc ce ii va asigura titlu mondial!…hai pa.

  42. ally_great spune

    @Ferraristi – sa nu va taiati voi venele, tata!

  43. mad79 spune

    voi asa faceti calculele excluzand Mclaren si Renault!!!!Daca n ultimul tur ordinea va fi Vettel,Webber,Hamilton,Alonso?Sau daca ordinea va fi Vettel,Webber,Alonso,iar lui Alonso ii va ceda motorul in penultimul tur,atunci credeti ca Vettel nu isi va smulge parul din cap,daca ii va fi cedat locul sau lui Webber sefia cursei cu cateva momente inainte ca lui Alonso sa ii cedeze motorul?Oricare va fi rezultatul final(mai putin daca Alonso va iesi campion),pentru mine a fost un sezon magnific,incepand mai ales dupa a doua cursa!!!!!

  44. popicul spune

    tot ce vreau sa spun a spus si bosul de la RBR: Vettel este matur si stie foarte bine care este interesul lui si al echipei.
    Asa ca avem de a face cu o faza de genul: tu faci ce vrei dar stii tu ce ar trebui sa faci.
    Adica un altfel de: Sa ,.. Fernando is faster……..
    La publicitatea si la banii lor si eu as fi ipocrit.
    Regret sincer ca Sebi este in aceasta situatie dar asta este.

  45. Vettel spune

    Pentru toti fraieri care scriu rau de RBR!!!!!
    daca nu se intmpla nenorocirea de pe acel macadam din Korea Vettel era pe prinul loc si deja cu titlul in buzunar!!!

  46. EndlessDarkness spune

    Ce frustrare pe unii LOOOL. In afara de cedarea motorului pe care o tot invoca fanii McLaren (exista psihologi pentru problemele astea baieti) totul se rezuma tot la: cedarea motorului. Eu nici nu cred ca Red Bull nu vor apela la ordine de echipa. De fapt sunt sigur ca nu vor apela, dar au discutat deja si Vettel trebuie sa-l ajute pe Webber. Sunt foarte aproape de a castiga si pot oricand sa apeleza la alte strategii pe care Ferrari si McLaren le folosesc. Bine McLaren au venit cu idea dar Ferrari au stiau sa le aplice cand a trebuit. Personal nu mi se pare rau ca foloseste aceste ordine chiar daca sunt interzise, sa fim seriosi, multe lucruri sunt interzise in Formula 1 si se folosesc. Nu asta este problema. Nici daca le folosesc si nici de ce le folosesc. Problema este doar ca au fost impotriva lor si nu le sustin, pentru ca credeau ca nu vor ajunge aici. Eh… sa vezi… linia aia este foarte subtire si se poate trece oricand :)

    Personal sper ca Hamilton sa forteze, de fapt ma si bazez pe asta, si sunt sigur ca va pune probleme celor 3 piloti care se bat la titlul pentru ca stie ca nu poate renunta. Nu tine de stilul lui bataios pentru ca nu exista asa ceva. Orice pilot se bate doar cand stie ca masina il duce, singura diferenta este ca unii stiu cand masina nu mai “mere” si aia ajung campioni mondiali ca sunt mai rari :) Sper totusi ca duminica Hamilton sa nu loveasca nici un pilot din cei 3 pentru ca aia ar fii un rahat cat el de mare si i-ar aduce numai reprosuri. Dar ceva ma face sa cred ca asa va face pentru ca… il lipseste singele rece. Da, va ataca cu siguranta si va ataca cat poate pentru ca nu stie cand trebuie sa se opreasca. Diferenta este ca el nu are instincul de pradator, are doar piciorul pe acceleratie. Daca-l va lovi pe Alonso inseamna ca in 2007 cel din urma a fost defavorizat (ceea ce probabil stim toti deja), daca il va lovi pe Vettel inseamna ca este frustrat pentru ca altul este mult peste nivelul lui iar daca il loveste pe Webber… inseamna ca atata poate. Sa vedem acuma care din aceste situatii se vor intampla duminica :)

  47. Diesel spune

    Va fi o cursa pe cinste, Lewis cu un Mclaren care va merge bine aici are sanse la un podium, poate chiar o victorie.Fernando va fi in lupta directa cu “haita” Red Bull”, un toreador mandru cu doi taurasi naravasi in arena.Vom vedea cine va invinge la final, si mai ales daca fanii Ferrari vor putea aclama…Toreador, OLE!

  48. Oana spune

    Tot ce pot se zik e…Hai VETTEL….Pilotul meu preferat dar adevarul e k weeber ar trebui sa castige campionatul…..Totusi sper
    sa castige VETTEL campionatul……La fel si in anii urmatori

  49. mad79 spune

    vad ca unul dintre fanii ferrari,traieste in lumea lui!sa-l lasam cu ale lui!!!
    ps.nu m-am referit la tine Diesel!!!!

  50. Diesel spune

    Mi se potriveste si mie, stiu:), oricum, iti multumesc.

  51. ctlnmihai spune

    @mad79.. Personajul respectiv crede că -l întruchipează pe Luceafărul lui Eminescu… trăind în cercul vostru strâmt ,norocul vă petrece./ ci eu în lumea mea mă simt/nemuritor ;i rece..

  52. ctlnmihai spune

    *şi rece

  53. popicul spune

    Ar fi bine sa analizati cum a reactionat Marko dupa ce Daniel Rcardo a pierdut titlul World Series by Renault in fata lui Aleshin si asta numai pentru ca un anumit pilot, din “intamplare” coechipier cu Ricardo nu s-a lasat depasit.
    Echipa Tech 1 risca sa piarda sponsorizarea Red Bull.
    Se pare ca Vettel este imaginea tanarului sportiv, energic si exuberant, numai bun sa reprezinte Red Bull.
    Weber la 34 de ani nu prea intra in tiparul campaniei lor de publicitate.

  54. Mihai spune

    Hai sa facem altfel comparatiile intre Ferrari cu ordine de echipa si RBR fara ordine de echipe.
    Sa zicem ca ordin de echipa = furt.
    Ferrari da ordin echipei sa fure.
    RBR zice, eu dau ordine, daca voi baieti furati nu e treaba mea.
    Pana la urma daca ar vrea sa fie corecti (RBR) ar trebui sa interzica cedarea de locuri ducand la desfacere de contract cu pilotul ce ar face asta, amenda…..
    Pana la urma si cel care comite furtul dar si cel care tine de 6 sunt bagati la puscarie.

  55. aurel spune

    @Daniel Popescu

    Daniel, in momentul in caredeschizi un blog pentru un sport anume, iti asumi si impartialitatea. Poti fi partinitor doar in cazul in care deschizi un blog specific sportului (gen ferrari RB, Mc Laren).
    Ori, daca criticam o echipa ca s-a folosit de scaparile regulamentului sau lipsa de fair-play, atunci aceasta critica trebuie aplicata tuturor.
    Nu conteaza cand se intampla si subtilitatea sub care se face, nici motivatia nu conteaza. Conteaza doar ca se intampla (daca se intampla).
    Problema RB este ca a criticat foarte dur, si acum incearca prin metode mai subtile decat Ferrari sa faca acelasi lucru.
    In consecinta daca ordinele de echipa sun macar moral ilegale atunci pentru toate echipele trebuie sa fie la fel.
    Asa ca trebuie sa ceri scuze iubitorilor F1 pentru ca nu ai fost impartial fatza de toate echipele F1 si automat fatza de fanii fiecarei echipe.

  56. Mihai spune

    Scuze, rectific:
    ” RBR zice, eu nu dau ordine, daca voi baieti….”

  57. Paul spune

    Salut. Rog si eu pe cineva sa imi spuna unde pot vedea f1 pe net??? va rog mult de tot!!

  58. ddunteralles spune

    Bravo Renault!Super motoare!
    Cum e cu Mercedes? cei cu super masini? a?

  59. senna spune

    nici vb de ordin de echipa ,anul asta au fost ce-i m-ai buni si au meritat victoria si la constructori si la piloti.de rahat ca intotdeauna sau facut ce-i de la ferrari cu ordinea lor de echipa si ma bucur enorm pt alfonso ca a castigat ce merita plm. nu am nimik cu fanii ferarri ,redbul sau mclaren ,dar fani ferarri trebe sa recunoasca ca ce-i din echipa calutului cabrat sunt jalnici sunt hotii din f1 au schimbat si regulamentul ca sa nu fie depunctati sau penalizati,ma refer cu ordinea de echipa care nu era legala la inceputul sezonului si totusi pana la urma ….aa si inca ceva de ce voi astia fani de la ferarri ,care nu am nimik cu voi va respect decizia de a tine cu cineva,de ce va tot certati intre voi?

  60. ctlnmihai spune

    Alonso numero due la final ……of of of :D