Mercedes vs. Red Bull

Când aproape toată lumea aşteaptă cu nerăbdare să afle dacă Mclaren va fi mai bună decât Red Bull în prima cursă a sezonului, Auto Motor und Sport vine să răstoarne calculele hârtiei cu o ipoteză bazată pe performanţele din ultima sesiune de teste de la Barcelona: Mercedes are cel mai rapid monopost, mai rapid chiar şi decât Sauber.

Sunt convins că analiza jurnaliştilor de la AMuS este corectă şi se bazează pe timpii realizaţi de piloţi pe circuit în cadrul stinturilor lungi, însă AMuS a omis câteva date importante:

  • Red Bull a introdus în ultimele două zile ale sesiunii un update semnificativ pe care nu a avut timp să-l evalueze corespunzător din cauza unor defecţiuni tehnice la cutia de viteze. Practic, Vettel a efectuat duminică doar 23 de tururi (în mare parte în regim de calificări), comparativ cu cele 100 ale lui Schumacher.
  • În general, Mercedes AMG s-a concentrat pe stinturi lungi, în timp ce Red Bull a parcurs mai mult de 100 tururi pe zi doar joi. În total, Mercedes AMG a parcurs 436 de tururi, iar Red Bull doar 280.

În concluzie, nu trebuie să luăm analiza AMuS ca fiind 100% corectă, ci doar ca o ipoteză interesantă cu şanse de a deveni realitate. Ceea ce nu ar fi deloc rău pentru Formula 1.

Etichete: /

11 comentarii la “Mercedes vs. Red Bull”

  1. ciuruitu spune

    desi este in afara subiectului, aveti idee daca anul asta se poate vedea DTM in Romania la TV? Multumesc

  2. Ciprian spune

    Cata viziune. Ati sters comentariile legate de f1 champs ;) Felicitari. A fost greu? V-a luat mult timp decizia?

  3. lev spune

    In loc de editoriale din astea stupide ati putea sa puneti la punct un F1Champ ca lumea,nu abureala asta cu care vreti sa prostiti lumea si sa va faceti voi trafic!

  4. radu spune

    pe F1Champ.ro, functioneaza conectarea prin Yahoo?? mie nu-mi merge si vreau sa stiu daca e de la mine problema

  5. Daniel Popescu spune

    @radu: Acum am verificat. Merge inscrierea prin Yahoo

  6. bursuc18 spune

    Sunt dezamagita, dupa ce am reusit sa-mi fac inscrierea prin Yahoo, nu am reusit ulterior sa ma mai inscriu. Primesc urmatorul mesaj “A intervenit o eroare. Te rugam sa incerci mai tarziu”.
    De fapt nici nu sunt sigura ca mi s-a activat echipa sau ce o fi, singurul lucru cert este mesajul primit de la Yahoo prin care ma anunta ca sunt de acord sa-mi distribui informatile catre Automarket…

  7. Ionut spune

    Merge cineva in Spania anul asta pentru cursa de la Barcelona ?

  8. Mosu spune

    “Când aproape toată lumea aşteaptă cu nerăbdare să afle dacă Mclaren va fi mai bună decât Red Bull în prima cursă a sezonului….”, deacuma e a 4-a cursa, am vazut ca sunt mai buni decat red-null, iti dam sincer voie sa mai scrii si altceva. Orice…..arata-ne ca esti in stare

  9. daniboy spune

    Ei bine, dupa 3 curse iata ca se adeveresc previziunile. Mercedes GP este in top. ;)

    Fanii adevarati cred ca stiu sa priveasca informatiile cu obiectivitate si sa nu fie orbiti de-a dreptul de simpatia pentru un pilot sau altul. Si din pacate vorbim si de aversiune pentru altii. Oameni mici.

  10. Atv de vanzare spune

    mercedes rullzzz :D

  11. andrei spune

    Postat de Daniel Popescu pe March 12th, 2012
    Gata ideile ? sau nu mai lucrezi pt automarket ?