Scuza lui Webber

Mark Webber nu are nicio scuză. Sau aproape niciuna.

În momentul în care în contractul pe care îl ai cu echipa scrie negru pe alb că eşti obligat să-ţi menţii integritatea corporală pentru curse, este evident că orice încălcare a acestei clauze trebuie anunţata imediat.

Degeaba spune australianul că fractura la umăr nu i-a afectat performanţa. Din moment ce a fost nevoit să facă injecţii pentru a urca în cockpit la Suzuka este evident că lucrurile nu au fost atât de simple.

Singura lui scuză este că în perioada respectivă au existat numeroase speculaţii despre favorizarea lui Sebastian Vettel, Webber având chiar o reacţie virulentă în Brazilia. Dacă privim lucrurile din punctul ăsta de vedere, putem spune că Webber nu a anunţat echipa de accidentare pentru că s-a temut că favorizarea lui Vettel va deveni şi mai clară în finalul sezonului.

Pe de altă parte, cred că în acest moment Red Bull Racing îi poate rezilia contractul lui Webber, pentru că pilotul a încălcat una dintre clauzele acestuia. Nu cred că se va întâmpla aşa ceva, însă în mod cert situaţia nu-l va ajuta pe australian în 2011.

Şi când te gândeşti că totul a plecat de la dezvăluirile publicate într-o carte…

Etichete: / /

9 comentarii la “Scuza lui Webber”

  1. mircea spune

    Personal,tind sa cred ca Webber a ajuns la un maxim al performantelor sale.Sezonul viitor va intra intr-un con de umbra.Vezi Massa…

  2. scuderia spune

    mai bine tacea…parerea mea

  3. Flavius Maxim spune

    De ce si-a publicat o carte acum? Daca devenea campion intelegeam, dar cine vrea sa citeasca cartea celui ce putea deveni campion si la sfarsit a pierdut pe propria mana?

  4. Mircea Lupu spune

    Poate ca de fapt Webber nu are nimic, iar asa zisa fractura este de fapt o explicatie (explicatie ce ii scoate dintr-o eventuala culpa si pe Red Bull), pentru toata lumea pentru ce s-a intamplat in ultima cursa. Eu nu cred ca se poate concura la nivelul F1 cu un umar fracturat.

  5. Diesel spune

    O durere surda la umar in urma unei accidentari iti poate face viata amara, stiu asta din proprie experienta. Totusi nu cred ca a influentat evolutia lui Webber in ultimele curse, sunt o gramada de remedii pe care acesta le putea folosi.Reactia lui Horner mi s-a parut exagerata, baietii astia au o asa o placere sa comunice prin presa lucruri pe care si le-ar putea lamuri printr-o simpla discutie la un ceai.

  6. viteza maxima spune

    Nici eu nu cred ca se poate concura in F1 cu fractura la umar. Sa fim seriosi. La ce forte G se expun pilotii F1 timp de mai bine de o ora cred ca nici un tranchilizant de cai nu te-ar face sa uiti de durere… Cred ca a scris cartea stiind ca macar cei de la Red Bull o vor cumpara sa vada ce si cum domne’ … … Un motiv bun asta cu fractura pentru a nu se mai lega lumea de faza cu favorizarea lui Vettel. Daca Red Bull nu-i desface contractul e sigur ca asta s-a vrut a se obtine.

  7. popicul spune

    Cum am zis si mai nainte, Weber a calcat pe bec. Acum Horner este deasupra.
    Probabil la anu Weber are de ales: valet pentru Sebi sau alta echipa.
    Eu, daca as fi in locul lui Horner, dupa scena aia cu nu e rau pentru pilotul secund l-as promova pilot prinbcipal la Toro Roso
    Iar ca fractura nu l-a afectat….. sa fim seriosi, cu fractura la umar se recomanda sa nu conduci pe sosea !

  8. toreador023 spune

    Weber si MODESTIA…..bato vina..

  9. hasssu spune

    Acesta este Webber cel adevarat,un taune care beneficiind de o masina foarte buna si-a cam luat-o in cap.Sa fi fost pilot la Ferrari ca dadea de dracu pina acum….