Strategia Red Bull

Red Bull Racing joaca o noua carte mare in avanpremiera testelor din aceasta iarna si adopta strategia de anul trecut.

In timp ce toate echipele care au concurat in sezonul 2009 vor fi prezente la Valencia pe 1 februarie, Red Bull a anuntat ca nu va participa la aceasta sesiune de teste, preferand sa se alature rivalilor abia pe 10 februarie la Jerez.

Pentru cei care nu stiu, Red Bull a aplicat exact aceeasi strategie si anul trecut. S-a prezentat la a doua sesiune de teste, a oferit presei sansa de a face fotografii cu noul monopost RB5, iar in ziua urmatoare a obtinut cel mai bun timp prin Sebastian Vettel. Asta si pentru ca avea o interpretare proprie a regulamentului si, implicit, un monopost destul de diferit de cel al rivalilor, chiar daca specificatiile nu includeau si un dublu-deflector.

Acesta este motivul pentru care anticipez ca Red Bull Racing ne pregateste o noua surpriza in aceasta iarna si ca intr-un fel sau altul va reusi sa ne surprinda prin forma monopostului RB6, care va fi dezvelit cel mai probabil pe 10 februarie. Ramane de vazut daca in ziua urmatoare Vettel sau Webber se vor instala confortabil pe prima pozitie a clasamentului.

In plus, asteptati-va ca la sesiunea de la Valencia sa vedeti “simpli spectatori” care vor fotografia indelung monoposturile prezente pe circuit. Si nu din pasiune, ci pentru ca sunt angajati sub acoperire ai echipei de la Milton Keynes. S-ar putea totusi sa ii recunoasteti dupa cutiile de Red Bull pe care le vor avea in mana.

Nu ezitati sa utilizati sectiunea de comentarii pentru a va exprima punctul de vedere in acest caz. Credeti ca Red Bull aplica intr-adevar strategia de anul trecut sau considerati ca este o simpla coincidenta?

Etichete:

4 comentarii la “Strategia Red Bull”

  1. Flavius spune

    Sincer urmaresc F1 din 1996 si pot spune un singur lucru sigur… In acest sport nu prea exista coincidente.
    Ca este o strategie asemanatoare cu cea de anul trecut parca ne accentueaza declaratia lu Bernie mai exact el ne-a zis ca Vettel este urmaorul campion mondial in F1.
    E posibil ca acest pronostic sa nu se realizeze dar ne zice clar ca Red Bull este un pretendent la titlu.

  2. Cristian spune

    Personal, nu cred ca Adrian Newey are nevoie de “ajutoare” in tribuna pentru a-si spiona adversarii, ci pur si simplu foloseste inca o saptamana in plus in tunelul de vant pentru dezvoltarea monopostului din 2010 . Foarte probabil, la fel ca in 2009 si monopostul din 2010 are toate premisele sa fie foarte performant, singurul punct slab fiind motorul Renault .

  3. scuderia spune

    eu nu cred ca face acest lucru pentru a copia monoposturile…si anul trecut nici un monopost nu semana cu red bull…inafara de str care noh…ma intreb…oare pe unde is saracii aia cu lucru la monopost…k aku singuri trebuie sa-l dezvolte:(

  4. Daniel Popescu spune

    @scuderia: Nu mi-as face griji pentru Toro Rosso. Au angajat foarte multi oameni pe parcursul anului trecut pentru a face pasul asta.
    Cat despre Red Bull, tocmai asta spuneam, ca probabil anul acesta nu vin la primul test pentru ca pregatesc din nou ceva mai deosebit.