Webber, singur împotriva tuturor?

Astăzi am avut ocazia să vorbesc timp de o oră pe chat cu Tom Cary, corespondentul publicaţiei britanice Daily Telegraph la cursele de Formula 1. A fost o experienţă foarte interesantă, în special pentru că Tom Cary vorbeşte din perspectiva unei persoane care discuta permanent cu piloţii şi şefii de echipe la faţa locului, şi nu a noastră, care ne mulţumim cu cele 3 ore de Formula 1 transmise de TVR şi, în cel mai bun caz, cu o vizită anuală la Hungaroring. Deh, dezavantajul de a te naşte în România.

Printre altele, Tom Cary a abordat şi subiectul Mark Webber. Mai precis, atitudinea echipei faţă de pilotul australian după cursa de la Suzuka.

Foarte mulţi dintre voi aţi observat că Red Bull a fost reprezentată pe podium de Adrian Newey, care dacă nu mă înşel nu a urcat niciodată pe podium când victoria i-a revenit lui Webber. Imaginile TV sugerau că australianul a fost privit cu răceală de Newey, chit că britanicul abia mai vedea după ce Vettel l-a stropit în ochi cu şampanie.

Partea interesantă vine însă abia acum: Webber a părăsit paddock-ul la foarte scurt timp după terminarea conferinţei de presă, urcând la bordul unui elicopter cu o destinaţie necunoscută. Tom Cary a luat astăzi legătura cu un oficial Red Bull Racing, care i-a transmis sec că Webber a plecat atât de repede pentru că avea o obligaţie contractuală de natura publicitară. Deşi, hai să fim serioşi, nu-ţi stabileşti o întâlnire de acest gen fix în ziua în care ai cursă de Formula 1.

Poate pare un eveniment nesemnificativ, dar toată această poveste indică faptul speculat de toată lumea după Silverstone: intre Webber şi Vettel exista o ruptură şi, cel mai important, se pare că exista o ruptură şi între Webber şi conducere.

Privind lucrurile din această perspectivă, tare mi-aş dori să-l văd pe Webber campion. Şi poate când va urca pe podium în Abu Dhabi va avea curajul să spună, măcar în gând, că a luptat singur împotriva tuturor.

Etichete: / /

28 comentarii la “Webber, singur împotriva tuturor?”

  1. Adidas spune

    Singur Webber nu are cum sa castige, cineva trb sa ii pregateasca masina

  2. Diesel spune

    Webber este oarecum izolat in cadrul echipei, singurul avocat al sau, cu influente in F1 este Briatore.Vettel vine tare si cred ca urmatoarele doua curse vor fi cruciale.Daca in ultima cursa vor ramane doar cei doi in competitia pt titlu Mark are sansa a doua.

  3. Niculae spune

    Sa fim sincer… toate rezultatele lui Webber au aparut dupa ce Vettel a venit de la Torro Rosso, in 2009. Vettel a fost promovat si echipa de abia astepta acest lucru. Saltul din 2009, a fost exponential comparativ cu 2008, iar 2010 la fel de puternic comparativ cu 2009. Vettel este cel care a motivat echipa, nu stiu cum dar nici nu conteaza pentru mine, stiu ei mai bine cum s-a intamplat totul. La Zuzuka, Newey era pur si simplu fericit de victoria lui Vettel, l-a si imbratisat, de fapt mai mult la strans in brate ca pe propriul copil. Asta spune tot.

    Vettel a crescut la Torro Rosso si la Red Bull pur si simplu a explodat (in bine), iar echipa nu face decat sa mearga dupa el (figurativ). A gresit de multe ori, a avut si probleme cu masina dar… echipa este stransa in jurul lui. Exact cum a fost cu Schumacher, asa se intampla si cu Vettel.

    P.S. Iar Webber… nu face decat ca castiga pe munca altuia, crezand ca tot ce scoate din masina este meritul lui. Cam ca Irvine in 1999, Barri in 2002 si 2004 si Hamilton in 2007.

    Iar Newey… sa fim seriosi. Tampit nu este, daca tine la Vettel, sigur nu tine la el pentru ca este baiat ci din cu totul alt motiv. Newey sigur nu este un tampit, iar faptul ca si patronul Red Bull gandeste la fel… arata cate sperante si ce incredere au investit in Vettel, iar asta nu se poate cumpara, se castiga.

    P.S. Si Alonso a muncit mult pentru a castiga respectul echipei anul acesta. A fost greu la inceput, a si gresit (destul de mult) dar cred ca intr-o mare parte s-a si revansat fata de baietii de la Ferrari. Poate a inceput sa-i traga dupa el, exact ceea ce baietii de la Ferrari sperau/se asteptau/isi doreau/visau s-o faca.

    Restul… este cancan.

  4. dany spune

    …niculae…
    1. nu vettel a dezvoltat masina ci ambii piloti impreuna cu inginerii…si in special performantele ei se datoreaza lui Newey
    2. Irvine l-a batut pe Schumacher in prima sesiune de calificari la Ferrari! am zis-o ca fapt divers…l-a fel l-a batut si Berger pe Senna in primele calificari cu McLaren. A spune ca Barrichello a avut performante la Ferrari pt ca a dezvoltat Schumacher masina e exagerat. in aceeasi logica a castigat cursec anul trecut datorita lui Button? ridicol…
    3. debutul lui Hamilton in F1 a fost “superlativ”! anul urmator nu l-a mai avut coechipier pe Alonso pt ca acesta sa dezvolte masina si totusi a devenit campion mondial… daca acum ar mai fi coechipieri la orice alta echipa Hamilton l-ar bate si acolo…
    4. Red Bull il vor pe Vettel campion mondial pt ca echipa ar castiga mai multi bani din asta decat daca ar deveni campion Webber; de asemenea Vettel este mai tanar si echipa doreste sa-l promoveze pt a se bate cu el la titlu si in anii urmatori
    5. atunci cand joaca fotbal doua echipe, in afara de fani ceilalti tin cu echipa mai slaba… prin analogie majoritatea tin cu Webber, nu pt ca e mai slab, ci pt ca este dezavantajat!
    6. daca Red Bull va castiga titlul constructorilor inainte de cel al pilotilor atunci Webber nu va mai avea nicio sansa daca va ramane in cursa doar cu Vettel
    7. din pct de vedere moral ar fi bine ca Webber sa castige titlul!

  5. Niculae spune

    @Dany: Revin in 60 minute sa-ti arat cat de ridicol esti tu, sau mai bine spus cat de ridicol este comentariul tau, ca sa nu spui ca te atac. Dar iti fac o favoare, ma gandesc ca intr-o ora, daca te gandesti bine si esti relaxat, poate vezi singur cat de penibil este comentariu tau. O sa-ti raspun la fiecare paragraf, cat mai clar si detaliat posibil doar de dragul discutiei. Dar daca esti cumva fan McLaren, ne putem oprii aici, este pacat sa-mi pierd timpul cand stiu ca nu ai nici un argument de la inceput. Nu m-ar deranja sa-mi lasa mesaj, sa-mi spui daca esti fan McLaren ca sa nu-mi pierd timpul. In orice discutie pe care am purtat-o cu orice fan McLaren… un singur lucru mi-a ramas in minte: nu au argumente.

  6. F1-zone spune

    @dany Cand l-a batut Hamilton pe Alonso ca eu stiu ca in 2007 au terminat la egalitate perfecta si avea si echipa de partea lui.Webber se afla in situatia lui Alonso din 2007.

  7. Bogdan spune

    Niculae, nu te cunosc, nu am retinut sa fi vazut alte comentarii ale tale pe site-ul asta, dar imi permit sa constat cat esti de pueril. Si ca tine sunt multi pe site-ul asta. Nu rezistati daca nu intrati in conflicte unul cu altul, daca nu va balacariti si daca nu va aruncati invective unul altuia. Va muscati intre voi ca intr-o haita de caini turbati.
    Nici 10% din comentariile de pe site-ul asta nu contin informatii utile si nu am vazut niciodata o discutie constructiva, bazata pe argumente din care sa mai afle omul cate ceva. Doar impusaturi si jignir.
    In fine. Ceea ce voiam sa spun cand am intrat aici este ca din mai multe motive pe care nu mai am nici un chef sa le enur si eu il vreau pe Webber campion mondial. Si chiar cred ca va reusi.

  8. marius_kji spune

    Vettel este mai valoros decat WEBBER SI IN GENERAL VALOAREA SI AMBITIA CASTIGA PANA LA URMA.UITATIVA LA SPANIA ,A INCEPUT PROST SI A TERMINAT BINE LA C.M.2010.DACA VA CASTIGA WEBBER O SA FIE JALE MARE,IAR DACA VA CASTIGA VETTEL INSEAMNA CA AM DREPTATE.DACA VA CASTIGA ALTCINEVA NU O SA AM NICI O PROBLEMA.CIAO

  9. ctlnmihai spune

    Si Alonso a muncit mult pentru a castiga respectul echipei anul acesta……..banii de la Santander au ,,muncit” foarte mult… de aia Massa a fost obligat să-i cedeze locul 1 la Hockenheim.. munca lui Alonso s-a văzut în 2008 şi 2009 la Renault.. mai ales când Piquet a fost obligat să intre în parapet ca să-i ofere dublului campion mondial victoria de la Singapore. vis a vis de legendele că Alonso e cel mai bun developer…95% din reuşita dezvoltării unui monopost le revine inginerilor.. restul cu cele n secunde aduse monopostului de Alonso e cancan

  10. ctlnmihai spune

    @F1-zone..aşa şi Vettel are echipa de partea lui..oricum dacă anul ăsta Vettel nu va reuşi să iasă campion, va mai trebui să aştepte vreo 2 ani poate 3 :)

  11. Mihail spune

    @Bogdan Dragi mei pana acuma nu am gasit nici o informatia utila si de aceea Daniel nu a raspuns la nimic , pentru aici doar ne-am sfadit in articolul asta

  12. mirco spune

    Eu mi l-as dori pe Vettel campion. Si mi l-as mai dori pe Raikkonen in locul lui Webber la anul.

  13. Cristy spune

    Am sa intrerup aici seria comentariile si incep cu un articol de azi de pe automarket http://formula1.automarket.ro/stiri/red-bull-mclaren-l-a-sacrificat-pe-button-la-suzuka-33845.html in care vorbeste despre McLaren mai sunt cateva articolele in care aud ca Horner critica McLaren pentru ca l-au avantaj pe unul sau pe altul ei ce fac… ma rog pana la Istanbul totul a fost ok Dar de acolo a inceput seria seriile si la Silverstone practic echipa s-a intors impotriva lui Webber ,iar la Hungaroring norocul si greseala lui Vettel i-a adus victoria lui Webber , iar Webber daca nu ma insel e cursa la care a spus ,,Omul care v-a adus victoria” la Vettel i s-a spus :,,Poate altadata” ca si cum astazi ai dat-o cu bata in balta cursa de la Hungaroring vorbeste despre titlul acestui articol Horner sa nu mai vorbeasca despre alti sa isi vada de curtea lui, iar Veti vedea ca si Webber nu va fi dezvantajat nu inteleg el e liderul clasamentului general are 14 pct in fata lui Vettel cand mai sunt in joc 75 + o victorie in plus fata de Vettel, si dak tot e asa dezavantajat de ce il mai tin ca Webber sa fi bataia lor de joc (desi nu cred ca e asa )

  14. Cristy spune

    Micro si eu imi doresc dar….asta e…

  15. Cyrus spune

    Ma alarut la cele spuse de Bogdan – citind comentarii de la useri ca Niculae si alti indivizi care scriu cu caps lock ma face sa regret ca am pierdut timpul cu ele

  16. mad79 spune

    daca va iesi Webber campion mondial si va pleca la Renault cu numarul 1 pe masina,cred ca va da de pereti Matescitz, cu Horner:))
    pacat Niculae ca ai impresia ca numai tu te pricepi la F1!!!!

  17. ccb spune

    Oare toti ati uitat de chestia cu aripa fata luata de unul si data la altul?

  18. ccb spune

    Eu as dori ca macar la anul sa inceapa toata lumea de la acelasi nivel, desi e cam greu, unii fura startul, fara F-duct fara aripa fata deformabila sau alte lucruri la limita de jos a regulamentului, gen dublu deflector sau orientarea gazelor de esapament pe sub podea. Dupa aceea sa vedem bataii roata la roata. Abia astept utilizarea Kers-ului, cine a urmarit un pic F 2 stie ce zic si acolo exista ceva similar cu Kers. Asa vad eu un campionat pornit de toti “egali”.

  19. un eu.... spune

    A fi un campion nu inseamna numai a sti sa zambesti sau a fi simpatic. Inseamna a fi integru ca si evolutie pe pista de concurs. Ma refer acum la Webber care este evident dezavantajat de echipa in favoarea lui Vettel. Un Vettel care are un posibil viitor stralucit in F1, in schimb inca necopt. In sinteza anului acesta, a celor 5 “muschetari”, Vettel a facut multe greseli chiar puerile pentru nivelul competitiei, fiind in aceeasi categorie cu Hamilton, Button spera sa primeasca totul pe tava si evident nu s-a intamplat, Alonso cu Ferrari dovedeste inalta clasa, dar doar spre sfarsitul campionatului, in schimb toata stima mea pentru Webber si evolutia lui din anul acesta.
    Titlul de campion mondial este legată de numele unui pilot, iar acesta trebuie sa dovedeasca prin faptele sale legate direct de acel campionat ca merită acest titlu. Anul acesta analiza acestei conduite ii revine incontestabil lui Webber.

  20. MR.F1 spune

    Webber nu e favoritul meu, insa in acest an doresc ca sa devina el campion, anume din aceasta cauza, a ekipei. Da, se vede ca el e singur acolo, cu toate ca Horn ar trebui sa fie cel mai mindru de ambii piloti si mai mult d Web care nu ia facut greseli si ia adus puncte. Pot spune ca Vitel gresea si tot sprijinul raminea p W, dar daca W era un pilot rau nu mai era RBR aici, se gaseau alti lupi!.. Asa ca unii ca si Horn nu stie p cine ar trebui totusi favorizat!? Vitel(e scris corect) a facut-o si o mai poate face, mai ales ca sint sub presiunea de la final, iar daca o da si d data asta in W, e dus titlul, cei din urma asteapta ca vulpea sa caraaae cioara! W tre sprijinit moral si nunumai, situatia lui e de inteles, nu in ultimul rind tre sa depuna efort m mult in calific. Sunt pu Webber!!!

  21. ymy spune

    Eu sunt tentat intodeauna sa tin cu cel mai slab, sau cu cel mai defavorizat. Vettel mi-e antipatic si nu m-a impresionat niciodata cu nimic. Asa ca tin cu Webber, si as vrea sa fie campion anul acesta, fie si numai pentru ce i-a facut Vettel in marele premiu al Turciei.
    Nici nu am curajul sa ma gandesc ce scandal monstru ar provoca Webber in interiorul Red Bull, daca i-ar face lui Vettel ceva similar intr-una din cursele ramase de disputat pana la finalul sezonului.
    Deh,….Vettel are voie sa faca asa ceva,….nu si Webber insa.

  22. Cristy spune

    http://formula1.automarket.ro/stiri/red-bull-pilotul-cel-mai-constant-in-rezultate-va-castiga-33872.html asta vorbeste ca va fi lupta egala si ca RBR si-ar dori unul din piloti campioni mondial si l-ar prefera pe Vettel pentru ca el e pentru viitor dar Webber are o varsta 34 de ani ma rog si Schumacher a iesit campion mondial la 35 dar….Deci Red Bull va fi corecta iar cand unul va iesi din cursa il sprijini pe celalalt

  23. jank spune

    Daca Vettel o sa castige urmatoarele 2 curse, nu m-ar mira ca in ultima cursa Webber sa aiba o “problema” cu masina, pentru ei ar da mult mai bine in presa. Webber merita mai mult titlul decit Vettel.

  24. KaNe spune

    Eu sper totusi ca Hamilton sa ia titlul. Zic asta ca sa-l oftic pe Niculae si nu numai. Ar merita din plin la cat de mult a tras anul asta si mai ales la cate ghinioane a avut. Sunt fan McLaren, dar cu execptia lui Hamy si Alonso, chiar nici un altul din cei 5 angrenati in lupta, n-au tras mai tare decat cei doi amintiti mai sus. Daca mai punem la indoiala si ghinioanele prin care au trecut…..Vettel si Weber au avut noroc cu masina, intrucat daca s-ar fi aflat in unul din monoposturile lui Ham sau Alonso, nici vorba sa se lupte la varf, sper ca sunteti de acord cu mine, in aceasta privinta. Anyway, chiar daca vreau cei mai bun pentru al meu favorit, evident ca soarta va decide, caruia dintrei cei 5 ii va zambi la finalul sezonului. Cu exceptia lui Renault in 2005(mai putin) si mai ales in 2006, RBR, alaturi de Brawn anul trecut, sunt printre echipele cu sclipiri “pe momet”, care poate vor reusi sa castige un titlu. Zic asta, intrucat titanii vor ramane tot McLaren si Ferrari. Posibil ca anul asta sa fie cam ultimul in care le surade norocul de a castiga titluri.
    PS. Stiu ca sunt rautacios….dar asta-i parerea mea…

  25. Diesel spune

    Nu stiu de ce unii cred ca sunt doar trei piloti pe pista.Eu nu-i scot din calcul nici pe Lewis nici pe Button. Amandoi au sanse sa castige in cele trei curse.Putem sa vedem o situatie in care sa avem podiumuri cu Mclaren si Ferrari.Red Bull sunt favoriti, dar daca ne gandim ei au fost favoriti aproape tot anul.Se poate sa vedem un podium cu Kubica sau Rosberg.Poate Michael.Hamilton cu doua victorii e inapoi.Din primii 5, cel care va avea consistenta, va aduna puncte va castiga.Iar cine va gresi..la revedere.

  26. Paul spune

    WEBBER MERITA SA CASTIGE! A muncit mult, a fost singur, a avut si talent.
    Are si o varsta la care nu cred ca va mai castiga alt campionat daca il rateaza pe asta..asa ca sper sa castige sa ramana cu ceva frumos din cariera sa.
    Vettel e tanar – are tot timpul din lume. E talentat…sigur va castiga campionate.

  27. Ionut_Pust spune

    Chiar imi doresc sa-l vad pe Webber campion. Asa cum a dovedit-o si Button, Webber nu este mai prejos. Va aduceti aminte si de D. Hill?

  28. Liviu spune

    Hai Webber! Exact asa cred si eu, Paul. Vettel are timp.

    Plus, ca dupa ce Webber castiga, se retrage si Vettel va putea trai linistit la Red Bull, fara sa se mai gandeasca tot timpul cum el lucreaza si dezvolta masina iar Webber ii fura munca. Australian rau ce e el! ;) Lui Vettel o sa i se aduca drept coechipier la anul un mecanic de la Red Bull, ca echipa sa fie in siguranta ca nu va puncta mai mult ca Sebastian.

    In alta ordine de idei, Niculae, tie ti-ar place daca eu as vorbi de echipa ta favorita si i-as zice “Ferrarii” ? (te prinzi tu ce vreau sa zic) Si imi pare rau de tine ca viata ta e compromisa, nu era de ajuns ca sunt atatia oameni rai pe lumea asta. Netul e si el plin de fani McLaren care au capul plin cu aer si nu prea pot demonstra logic si argumentat cum McLaren a castigat ceva campionate la constructori si la piloti. Cred eu ca te doare acum cand Schumi a devenit backmarker, nu? Si nu din cauza lui Schumi cat din cauza hoardelor de McLarenisti care arunca cu asta in tine…