Conspiratia

A trecut o saptamana de la aparitia primelor informatii legate de suspiciunile accidentului in care a fost implicat Nelson Piquet Jr. la Marele Premiu al statului Singapore din sezonul 2008.

Cu toate acestea, nu am scris nimic pe blog despre acest lucru dintr-un motiv foarte simplu: imi este aproape imposibil sa imi formez o opinie pertinenta despre acest caz. Asta pentru ca nu detin nicio informatie concreta legata de circumstantele accidentului, cu exceptia imaginilor video transmise la TV.

Pe de alta parte, FIA a avut la dispozitie numeroase materiale: inregistrari video din mai multe unghiuri, inregistrari audio ale conversatiilor dintre pilot si echipa, date telemetrice si alti parametri ai monopostului. Intrucat pare de domeniul fantasticului ca un inginer de cursa sa-i fi transmis lui Piquet Jr un mesaj de genul “Nelson, acum e timpul sa te zdrobesti de zid”, datele telemetrice sunt probabil singurele care pot deslusi misterul care planeaza asupra echipei.

Singurul lucru cert este ca FIA a descoperit ceva important. Altfel nu s-ar fi obosit sa convoace o adunare extraordinara a Consiliului Mondial. Iar rezultatul acestei intalniri ar putea fi dramatic pentru Renault. Daca va fi sau nu asa vom afla pe 21 septembrie. Pana atunci, sa vedem e pot scoate francezii din KERS la Monza…

6 comentarii la “Conspiratia”

  1. Gogu dela Bobalna spune

    Asa, si… ?

  2. roadempire spune

    Eu cred ca asta e o mare abureala a celor de la FIA.
    Isi mai fac si ei reclama ,venind in fata cu tot felul de aberatii de genul asta !

  3. scuderia spune

    chiar daca nu ii vrajeala si renault tot a facut ceva atunci eu zic k nu o sa-i prinda…numai un om prost lasa dovezile la vedere…+ piquet nu a dat dovada de fair-play la faza asta

  4. Alexandra1710 spune

    @scuderia.da,asa e.plus ca faza cum ca massa si-a dat seama imediat dupa incident ,mi se pare o mare prostie.e prea tarziu sa se mai poata demonstra ceva :roll:

  5. wolful spune

    FIA nu are voie sa treaca peste o astfel de acuzatie. Ancheta este necesara si pentru a dovedi ca Piquet vorbeste prostii si nu uitati ce influenta are taticul in SUA!
    Nu m-as mira ca daca nu se dovedeste nimic sa-l pedepseasca pe Nelsinho si sa-i suspende liicenta pentru un anumit timp.

  6. Gogu dela Bobalna spune

    Numa’ babele despica trecutu’ cautand oua de elicopter.