Honda, BMW. Urmeaza Renault?

Retragerea BMW din Formula 1 reprezinta, cel putin pentru mine, o mare surpriza. Stiu ca baietii de la Munchen nu agreau deloc rezultatele echipei din acest an, insa intotdeauna am apreciat progresele mici, dar vizibile, pe care le-au facut din 2006 pana in 2008.

2009 este un an extrem de slab pentru un brand precum BMW, dar as fi crezut ca echipa este determinata sa revina cu forte proaspete in 2010. Din pacate pentru Formula 1, m-am inselat.

Corporatistii de la BMW au decis ca banii sunt mult mai importanti acum decat un potential succes in viitorul mai mult sau mai putin apropiat. Iar in criza economica pe care o traversam, orice milion de euro valoreaza mult mai mult decat in urma cu un an.

Mario Theissen este insa principalul vnovat pentru acest esec. Daca germanul l-ar fi ascultat pe Robert Kubica la fonalul sezonului 2008 si ar fi fortat castigarea titlului, sunt sigur ca lucrurile ar fi stat astazi cu totul altfel. Insa Theissen a preferat sa nu riste si a pierdut.

Poate va intrebati de ce tocmai acum s-a trezit BMW sa renunte. Este foarte simplu: echipele din Formula 1 vor semna in curand Acordul Concorde, prin care fiecare team va garanta prezenta in Formula 1 pana in 2012 inclusiv. BMW nu era pregatita sa dea o astfel de garantie, asa ca a ales cea mai simpla cale: a plecat.
Marea intrebare este insa daca gestul facut astazi de BMW va fi urmat si de alti constructori. Mercedes si Toyota au confirmat ca vor continua, iar Ferrari nu trebuie sa confirme nimic. Stim cu totii ca va fi forever in Formula 1.

In schimb, baietii de la Renault tac malc. Nu au comentat in niciun fel decizia BMW si nu si-au reafirmat participarea in Formula 1. Prin paddock se vehiculeaza ca numai doua echipe nu au trimis inca semnaturile pentru Acordul Concorde. Una dintre ele era BMW-Sauber. Cealalata… cred ca v-ati dat deja seama la cine ma refer.

Oricum ar fi, vom afla curand. Dupa ce se va semna Acordul Concorde vom sti sigur ca echipele respective vor concura in Formula 1 in urmatoarele trei sezoane. Dar sunt destul de sigurca Renault nu se va numara printre ele…

Etichete: / /

6 comentarii la “Honda, BMW. Urmeaza Renault?”

  1. mad79 spune

    nu cred ca va urma Renault,oricum si pe mine m-a surprins foarte tare aceasta stire legata de cei de la BMW.sa vezi acum ce batalie va fii pe pilotii echipei!care unde va ajunge?!ceva predictii?

  2. Daniel Popescu spune

    Vom analiza impreuna in detaliu care sunt posibilele destinatii pentru Kubica si Heidfeld. Dar asta joi.

  3. ctlnmihai spune

    Pacat k bmw se retrage..probabil criza si mai ales lipsa rezultatelor a dus la luarea acestei decizii..Destinatii ptr. piloti.kubica –ferrari ,heidfeld – mclaren mercedes -haug tot vroia el un pilot neamtz

  4. lex spune

    sa speram ca BMW va vinde echipa exact cu a facut HONDA altfel nu stiu unde am putea sa il vedem pe Kubica in sezonul 2010.

  5. Sergi spune

    Imi pare foarte RAU si nu ma-m asteptat de la BMW la asa ceva, R.I.P BMW SAUBER.
    Nu pot sa inteleg cum de au renuntat la FORMULA 1 erau in top permanent , inafara de anul asta. FERRARI , MCLAREN si BMW ei erau 3 cei mai buni.
    Eu sper sa revina inapoi in FORMULA 1 ca BMW e un BRAND cu caracter mult mai sportiv ca MERCEDES sau RENAULT si are nevoie sa-si mentina autoritatea in lumea motorsporturilor.

  6. mad79 spune

    eu zic ca pilotii se vor gasii in echpele:Kubica merge la Renault,Heidfeld merge la Williams in locul lui Rosberg,iar acesta ajunge la RedBull sau McLaren,daca ajunge din prima la McLaren,atunci schimbul Vettel-Heidfeld nu va avea loc.Heidfeld ar putea merge si la RedBull,daca Vettel ajunge la McLaren,direct.