Ipoteza motorului McLaren de F1

Numeroasele evenimente petrecute pe parcursul Marelui Premiu al Belgiei au făcut ca o ştire cu potenţial exploziv să treacă aproape neobservată în presa internaţională: McLaren l-a angajat pe Axel Wendorff, care şi-a trecut în CV un stadiu de şase ani la Mercedes în calitate de designer de motoare pentru Formula 1.

McLaren susţine că Wendorff va lucra exclusiv pentru McLaren Automotive, divizia de maşini sport a companiei, însă noua achiziţie nu face decât să alimenteze speculaţiile potrivit cărora echipa britanica ar putea lua decizia să-şi construiască propriul motor în Formula 1 după 2015, când expiră actualul parteneriat cu Mercedes.

Probabil că este prematur să tragem concluzii pripite, însă ipoteza ca McLaren să concureze cu propriul său motor în Formula 1 nu este deloc absurdă, chiar dacă ar fi pentru prima oară în istoria de 45 de ani când se întâmpla aşa ceva. Un bun motiv pentru un astfel de proiect este noul regulament tehnic care prevede motoare în şase cilindri de 1.6 litri, întrucât fiecare constructor trebuie să producă noua unitate de la zero.

Tot la acest capitol merita să menţionăm că Gordon Murray, cel care a desenat monoposturi de Formula 1 pentru Brabham şi McLaren, a devenit consilier al constructorului auto Lotus, care deţine echipa Renault.

Etichete: /

Un comentariu la “Ipoteza motorului McLaren de F1”

  1. gabi spune

    Cand McLaren au inceput colaborarea si au scos motorul de pe masina MP124-C intradevar de atunci au inceput sa se speculeze ca isi vor face motorul lor propriu.

    Ei incearca sa emuleze povestea Ferrari care au F1 si masini sportive de cursa.

    De curand McLaren are inca un nou investitor/actionar din Asia ceea ce doar face sa creasca bugetul de investitii.

    Despre Axel Wendorff, el mai lucrase in 2008 si 2009 la McLaren (pentru 1 an jumate, http://www.linkedin.com/profile/view?id=3045417&authType=name&authToken=FbvD&locale=en_US&pvs=pp&trk=ppro_viewmore)

    Ar fi fain ca McLaren sa aiba motorl lor, insa asta e un foarte mare pariu.

    Oare care ar fi posibilitatea ca McLaren sa aiba o aceeasi colaborare ca si Pagani pentru road-cars ?

    Se pare ca e ireversibila posibilitatea pentru ca McLaren au construit deja primul motor.