La final de Roadshow

Renault Roadshow si-a inchis portile duminica seara la capatul a doua zile captivante de spectacol.

Iata cateva concluzii – evident, subiective – despre modul in care am vazut acest show atat prin ochi de jurnalist, cat mai ales prin ochi de fan al Formulei 1:

- Renault a transformat Roadshow-ul intr-un spectacol pentru intreaga familie: copii au avut zone special amenajate pentru curse de karting, simulatoare de F1 si jocuri pe PlayStation. Si da, am vazut foarte multi copii la acest eveniment, ceea ce este un semn bun.

- adultii care nu sunt fani ai sporturilor cu motor au avut ocazia sa asiste la defilari ale masinilor de strada Renault Magane Coupe si nu numai.

- cei pasionati de tuning si cascadorii au avut parte de un show de zile mari sustinut de Terry Grant. Nu exagerez cu nimic cand spun ca britanicul a smuls cele mai multe aplauze pentru ceea ce a facut cu “buburuza”.

- Cireasa de pe tort a fost reprezentata, bineinteles, de demonstratia de Formula 1 realizata de Romain Grosjean si Lucas di Grassi. Singurul lucru pe care il pot reprosa este ca din cele 4 ore si jumatate de show pe parcursul celor doua zile monoposturile de Formula 1 au iesit pe pista doar 40-45 minute.

Evident, mi-ar fi placut ca Grosjean si di Grassi sa concureze mai mult pentru a auzi sunetul inconfundabil al motoarelor de Formula 1. Daca sambata dimineata i-am vazut la lucru pe ambii piloti, seara am avut parte doar de Grosjean, iar duminica doar de di Grassi. Probabil ca Grosjean este deja in drum spre Interlagos, avand in vedere diferenta de fus orar dintre Europa si Brazilia.

- Publicul a avut acces vizual la paddock-ul F1, unde ambalarea motoarelor a devenit pentru multi insuportabila din punct de vedere acustic, dar si la paddock-ul Renault Sport, unde mecanicii umblau de zor la cele trei exemplare Renault Megane Trophy.

- Produsele oficiale Renault F1 Team au fost foarte accesibile si s-au vandut ca painea calda. De exemplu, un tricou care in mod normal costa 200 lei a putut fi cumparat cu numai 80 lei, iar o macheta la scara 1:43 cu R28 a valorat 40 lei. Plus multe alte brelocuri, stegulete sau machete de 3 inch cu preturi sub 10 lei.

Pentru mine, Renault Roadshow a fost un eveniment special, cu atat mai mult cu cat un astfel de spectacol nu se va repeta prea curand in Romania. Renault si Red Bull sunt singurele echipe din Formula 1 care fac astfel de demonstratii si ambele au fost deja in tara noastra.

Tu cum te-ai simtit la Renault Roadshow?

3 comentarii la “La final de Roadshow”

  1. roxana spune

    Cred ca a fost cel mai frumos weekend din viata mea :) Nici acum nu-mi vine sa cred ca oamenii pe care ii apreciez eu cel mai mult, pe care ii vad numai in fotografii pe internet, sau in ziare au stat atat de aproape de mine. Sambata la sesiunea de autografe, am schimbat cateva replici cu di Grassi si cu Grosjean, n-am crezut in viata mea ca o sa stau de vorba cu un pilot de F1 :) Toti au fost atat de amabili, un mecanic chiar ne-a adus un volan si ne-a explicat comenzile :) Intradevar show-ul lui Terry a fost spectaculos, imposibil sa nu ramai uimit si sa nu-l aplauzi pana cand te ustura palmele. Sambata m-am dus sa vad monoposturile de F1, azi m-am mai dus o data special sa-l revad pe Terry Grant.

  2. din mihai spune

    Daca venea si Alonso, spectacolul era complet. Am sperat pana in ultimul moment sa vina. Sambata seara cand a iesit di Grassi si l-a fimat din fata castii am avut impresia ca e Alonso….doar pt cateva clipe.

  3. Andrei spune

    A fost un show interesant, placut si mai ales plin de momente interesante, mai ales ca nu sunt fan Di Grassi sau Grosjean, dar mi-au placut amandoi desi Terry a fost bestial in ciuda faptului nu auzisem de el. Singura parere de rau este ca timpul meu la testul pneului a fost de 12″… deci schimb pneurile incet rau si nu ma pot angaja la Ferrari pe postul asta. Dar cel mai prost moment din toata experienta numita Renaul Show… a fost cand mi-am dat seama ca nu pot sa ma dau in masinutele Renault F1 cu pedale… nu pot sa explic cata suparare si tristete erau in acel moment in inima mea. Monoposturi vazusem, incercasem, cart-urile nu ereu chiar un secret pentru mine… dar masinutele cu pedale erau singurul lucru care imi captasera atentia… Pacat, pacat si iarasi pacat ca nu m-am putut bucura de ele… erau atat de mici… rai astia de la Renault… rai de tot…