Niciun pic(quet) de talent

Concedierea lui Nelson Piquet Jr. de la Renault in plin sezon nu reprezinta o surpriza pentru nimeni. Brazilianul nu a reusit niciodata sa se ridice la standardul impus de tatal sau in Formula 1, iar rezultatele obtinute in cei aproape doi ani confirma acest lucru.

Piquet Jr. a concurat in 28 de curse in Formula 1, obtinand un total de numai 19 puncte. Toate au fost acontate in sezonul precedent, iar 8 dintre acestea intr-o singura cursa, prin locul 2 obtinut la Hockenheim.

In rest, Piquet Jr. s-a clasat de numai 5 ori in puncte (inclusiv performanta din Germania 2008), abandonand din diverse motive in alte 11 Mari Premii. In acest an, cel mai bun rezultat al sau a fost locul 10 din Bahrain, mult prea modest pentru ca Flavio Briatore sa il pastreze la echipa.

Judecand aceste cifre, atacul dur lansat de Piquet Jr. la adresa lui Briatore este nejustificat. Sigur, fara foc nu iese fum, iar italianul probabil ca i-a aruncat mai multe vorbe grele pe parcursul sederii sale la Renault. Insa brazilianul a gresit copilareste aruncand cu oua in fostul sau sef, iar managerii altor echipe probabil ca vor analiza acest comportament atunci cand vor decide daca semneaza sau nu cu Piquet Jr.

Aventura sa in Formula 1 ar putea fi totusi resuscitata anul viitor. Vom avea trei echipe noi pe grila si este foarte posibil ca Manor sau Campos sa isi indrepte atentia spre Piquet Jr. Asta pentru ca decat sa mizeze pe un debutant absolut vor prefera experienta de un an si jumatate a lui Piquet Jr, chiar daca know-how-ul tatalui sau nu s-a dovedit de un real folos in acest caz.

Departamentul de marketing al Renault pare sa fie deja in vacanta, intrucat francezii nu au confirmat nici pana acum concedierea lui Piquet Jr. Sau poate ca francezii vor doar sa demonstreze ca ignora declaratiile brazilianului. Oricum, nici nu prea e nevoie de confirmare, stim cu totii ca Romain Grosjean va fi noul coechipier al lui Fernando Alonso incepand de la Marele Premiu al Europei. Sau ar trebui sa spun Marele Premiu al Belgiei?

Etichete: / /

3 comentarii la “Niciun pic(quet) de talent”

  1. scuderia spune

    @admin:)..aci te-ai cam incurcat:p…fara fum nu iese foc…fara foc nu iese fum:):P…cat despre piquet…slab…nici masina nu este superba dar alonso cu una identica ce face…bine..nu putem sa-l comparam pe alonso cu piquet..dar cateva puncte tot trebuia sa faca

  2. viduka spune

    sa nu uitam ca nimeni nu stie daca lui piquet i s-a dat aceeasi masina ca al lui alonso.Uite ex. anul acesta la williams, nakajima a benefeciat de unele updaturi mult mai tarziu decat rosberg iar cand a beneficiat a fost mai aproape de acesta decat deobicei.Sa nu uitam ca piquet e incepator iar alonso e un campion mondial si e cam greu sa faci o diferenta pt ca intotdeauna o sa incline balanta spre alonso si multe lucruri depind si de strategia echipei iar cea mai buna strategie normal cai revine lui alonso, asa ca sa nu mai dam in piquet pt ca alonso e un campion mondial si nu beneficiaza de acelasi lucruri ca si fernando

  3. ally_great spune

    daca tot pleaca, propun sa incerce alte cariere, de exemplu cred ca ar avea un succes garantat in modelling :D