Noul Renault

Renault F1 in 2009: Nelson Piquet Jr. dezvaluie ca a produs un accident in mod intentionat in cursa din Singapore din 2008 pentru a favoriza victoria lui Fernando Alonso. Flavio Briatore, seful si cel mai important om din structura echipei, este fortat sa demisioneze. Aceeasi soarta o are Pat Symonds, unul dintre cei mai reputati ingineri din F1. In lumina scandalului, ING si Mutua Madrilena anunta ca renunta la sponsorizarea Renault cu efect imediat. Fernando Alonso semneaza cu Ferrari. Constructorul francez vinde 75% din actiunile echipei omului de afaceri luxemburghez Gerard Lopez.

Renault avea nevoie de o schimbare majora dupa un an pe care probabil toti cei care lucreaza la Enstone vor sa-l uite cat mai repede. Iar ceea ce am vazut cu totii in 31 ianuarie demonstreaza ca francezii vor sa mearga intr-o directie noua.

_Q0C0175

Fara indoiala, alegerea culorilor galben si negru pentru monopost este o decizie excelenta. Revenirea la culorile traditionale din anii ‘70-’80 a fost primita cu un ropot de aplauze de fani, reactiile de pe Twitter fiind de-a dreptul elocvente in acest an. Nici nu este de mirare, intrucat in ultimii trei ani Renault a castigat fara drept de apel titlul neoficial de cel mai urat monopost din cauza alaturii culorilor alb, rosu si portocaliu.

Improspatarea continua cu o linie complet noua de piloti la toate nivelurile. Francezii devin gazda unui amalgam de nationalitati care, culmea, sunt extrem de putin reprezentate in F1: un polonez, un rus (primul din istoria F1), un belgian, un ceh si un chinez. Mai stiti voi vreun pilot cu o astfel de nationalitate in F1?

Nu in ultimul rand, Renault si-a relansat site-ul oficial, iar acum pagina arata mult mai bine. Adaugati la asta interactiunea cu utilizatorii pe Twitter, Facebook si YouTube si aveti dovada ca Renault tocmai si-a improspatat imaginea.

Iar acesta este inca un motiv pentru ca sezonul 2010 promite sa fie unul dintre cele mai spectaculoase din ultimii ani.

Etichete: / /

16 comentarii la “Noul Renault”

  1. Flavius spune

    Elocventă o să fie şi reacţia mea… Este absolut fenomenal noul look al monopostului Renault !
    Fără îndoială ne aşteaptă un sezon extreordinar şi inedit din multe puncte de vedere.
    De piloţi nu ştiu ce să zic… nu sunt preferaţii mei dar talentul nu le lipseşte, sunt sigur de asta.
    Cât despre trecutul mai puţin frumos de anul trecut al celor de la Renault şi scandalurile bine ştiute…păi noi spectatorii presupun că am şi uitat şi nici nu ne mai interesează.
    Renault trebuie să aibe anul acesta un nou început şi eu le ţin pumnii…SUCCES !

  2. Lucky_Man spune

    Subscriu la postul de mai sus si multumesc Daniel pentru articolul asta si pentru ceea ce faci in general pentru fanii F1.

  3. RS spune

    Presimt ca Renault va fi puternic in 2010. Fiti siguri ca ne va da un spectacol pe cinste!

  4. NeoGalaxy :P spune

    Daca nu ma pricepeam deloc la Formula 1 aveam exact parerea celor de mai sus. Totusi nu am uitat si nici nu am iertat ce s-a intamplat in Singa 2008. Iar spectatorii nu sunt chiar asa de prosti incat sa uite sau sa ierte. Totusi Renault au nevoie de un alt inceput. O echipa manageriala fara experienta, piloti… unul talentat dar fara rezultate si asta intr-un sezon cu multe necunoscute. Sa mai spus ca ambii piloti nu au nici o experienta in curse fara realimentare? Nu stiu cat spectacol o sa fie dar spectacol inseamna multe si nu neaparat toate distractive pentru echipa :)

  5. Lucky_man spune

    Ai dreptate in ceea ce priveste Singa 2008. Dar totusi sa nu uitam ca Renault a aratat foarte mult potential, atunci cand nu ia dat nimeni nicio sansa. Nu uitati de anii 2005-2006, acum nu stiu chiar sigur in care an, dar a reusit sa gestioneze cel mai bine treaba cu neschimbatul pneurilor in timpul cursei. Sper sa nu gresesc. Cat despre Singa 2008, cred ce esti prea drastic in ceea ce priveste Renault, dupa parerea mea sunt echipe care au facut greseli si mai mari si nu li s-a pus etichete de nu stiu eu ce. Iar in privinta pilotilor care au prins curse fara alimentare…uite si tu cati mai sunt. In rest toate bune…si sper si eu la mai mult din partea Renault!

  6. mad79 spune

    laa culori seamana cu o viespe:) sa vedem daca si inteapa ca una!!!

  7. Flavius spune

    @ NeoGalaxy ..cred ca esti singurul, sau printre putini pe care mai inetereseaza Singa 2008.
    Daca ar fi sa luam greselile sau toate ilegalitatile tuturor echipelor din F1 in ultimii ani…in loc de F1 am avea un fel de Can-Can sau OTV, plin de scandaluri si tampenii…ramai tu cu trecutul…noi ne uitam la viitor.
    Oricum nu conteaza daca tu ai uitat sau nu, sau daca tu ai iertat sau nu ce s-a intamplat atunci….organele abilitate se ocupa de asta…dar ai zis si tu un lucru bun…Renault chiar are nevoie de un inceput nou…si majoritatea fanilor F1 asa o sa si vada aceasta noua echipa fara Briatore….UN NOU INCEPUT

  8. diesel spune

    Renault este una din cele mai bune echipe, cu mare potential. Daca in 2009 n-ar fi fost prea “rigurosi” cu regulamentul, posibil sa fi fost mult mai sus. Acum au parte de un alt inceput, Kubica este capabil sa se bata sus cu un monopost performant. Le va fi insa foarte greu, au de-a face cu piloti si echipe puternice aflate deja in plin proces de reevaluare-capacitare. La design..ce sa spun, o cromatica-linie foarte reusita. Monopostul insa nu semnificativ schimbat, vom vedea pe pista ce stie sa faca.Cat despre “bube”..as vrea sa nu comentez. In F1 nu cred ca exista “ingeri”:)..

  9. ctlnmihai spune

    @ Neo pe alonso l-ai iertat??

  10. sisu spune

    care vor fi premiile la f1champ2010 ?!

  11. Daniel Popescu spune

    @sisu: Premiile vor fi anuntate la momentul potrivit. Cert este ca F1 Champ 2010 va beneficia de schimbari radicale comparativ cu toate cele trei editii de pana acum.

  12. Cyrus spune

    Bravo mad79, chiar seamana cu o viespe :D

    Am impresia ca Renault iar au “reusit” performanta sa faca o caruta… din pacate pt ei

    Acum Alonso cred ca e foarte fericit ca in sfarsit a ajuns intr-o echipa seriosa si cu potential

  13. Semtex spune

    Alonso e supralicitat… ma bucur ca Renault a scapat de el :) ca sa constientizezi prezenta unui sobolan, corabia trebuie sa ia putina apa… Cyrus esti fan Ferrari? :D

  14. F1-zone spune

    semtex, inteligentule, esti fan Hamilton?

  15. Toma spune

    F1-zone il invidiezi? semtex are dreptate :) bv Renault ! cate echipe din Formula 1 se pot lauda azi ca revin la culorile castigatoare din anii ‘80?

  16. Cyrus spune

    Semtex, intotdeauna am fost ;)
    Dar stiu sa apreciez si alti piloti, cand fac performanta; dar si sa le vad minusurile, mai ales cand vorbesc prostii…