One special day

10 octombrie va ramane in amintirea mea drept ziua in care mi s-a indeplinit una dintre cele doua dorinte pe care le are orice jurnalist de Formula 1: am luat interviu unui pilot de Formula 1.

Va spun din start ca a fost mult mai usor decat mi-am inchipuit. La finalul conferintei de presa am asteptat ca domnisoarele (sau doamnele) de la televiziuni sa isi epuizeze intrebarile. Cele mai tari au fost “Cati ani ai?” si “What’s your favorite road in F1?”, moment in care mi-am dat seama ca vor mai trece multi bolizi prin fata Parlamentului pana cand F1 va fi un sport cunoscut in Romania.

A urmat apoi momentul mult asteptat: am avut oportunitatea sa ii iau un interviu in exclusivitate lui Romain Grosjean. Cu aceasta ocazie am mai daramat un mit: un pilot de Formula 1 nu este un extraterestru, este pur si simplu un om obisnuit.

Cu o dezinvoltura dezarmanta, cu zambetul mereu pe buze, foarte amabil chiar si in cazul intrebarilor incomode. Asa s-a prezentat Romain Grosjean in fata reportofonului. Interviul cu pilotul francez a fost o adevarata placere si mi-a lasat senzatia unei discutii amicale la un suc. Departe de a oferi declaratii senzationale, Grosjean a demonstrat ca, la numai 23 de ani, este un pilot matur, care isi calculeaza afirmatiile si care stie sa iti ofere un raspuns bun chiar si atunci cand intrebarea ii este complet defavorabila.

Desi in dese randuri mi-a marturisit ca jobul de pilot de Formula 1 este foarte dificil, francezul mi-a dat de inteles prin cuvintele si intonatia cu care mi-a vorbit ca aceasta competitie reprezinta pentru el un vis devenit realitate.

Am incercat – si mi s-a spus ca am reusit – sa ii pun cateva intrebari diferite de cele pe care le-ati vazut sau le veti vedea in aceste zile la TV. Iar raspunsurile lui cred ca ne pot ajuta sa intelegem mai bine fenomenul Formula 1.

Pentru toate aceste experiente traite astazi la Renault Roadshow nu pot decat sa spun: Merci beaucoup, Romain!

romain_daniel

Cealalata dorinta pe care o are un jurnalist de Formula 1 este sa vada live un Grand Prix de la masa presei. Iar dupa evenimentele de astazi incep sa cred ca dorinta respectiva se va implini mult mai repede decat imi imaginez.

PS 1: Multumesc celor de la Renault pentru oportunitatea de a vorbi fata in fata cu un pilot de Formula 1.

PS 2: Despre ce s-a intamplat in cadrul demonstratiilor de la Renault Roadshow va voi povesti in blogul de maine. Cert este ca, daca nu ati ajuns astazi, maine mai aveti o sansa. Nu o ratati!

Etichete: / /

8 comentarii la “One special day”

  1. Jolerto spune

    Felicitari pentru interviul !

  2. ally_great spune

    Felicitari Dani! Si succes in continuare. Am citit deja de cateva ori blogul si la ora asta (destul de tarzie) mi-a sarit gandul la o chestie. Relatezi la un moment dat despre jurnaliste…eu ma intreb de ce ar fi fost curios Miki Alexandrescu, interesat off topic de F1 de pe circuit : cati ani are iubita lui :) )
    Sa auzim numai de bine.

  3. RADCARGT08 spune

    Felicitari Dani!!

  4. scuderia spune

    sincere felicitari…bravo dani…

  5. RADCARGT08 spune

    http://www.motorsport.com/news/article.asp?ID=348836

    Vazut ca a fost preluat interviul lui Dany cu Grosjean

  6. ally_great spune

    Acum am citit si eu articolul. Interesant…cum ar fi sa puncteze Dani o stire aparuta pe un site extern cu o declaratie din propriul interviu ?:D Once again, good job!

  7. din mihai spune

    Alo, domnule jurnalist las-o mai moale cu laudele si multumirile la adresa echipei Renault si cu ipocrizia de jurnalist ieftin. Daca te miri da-i un searh la rubrica “cauta pe blog” si scrie Rusine, Renault. Asa ca las-o mai moale ca daca nu era echipa asta despre care tu ai scris numai “de bine”, ramaneai doar cu interviul luat lui Mihai Marinescu, asa ca la-o fripta ca se-mpute!

  8. Daniel Popescu spune

    @din mihai: Cand am motive obiective sa critic, critic. Cand am motive obiective sa laud, laud. Nu vad care este problema. Acesta este un blog si mi-am spus parerea personala despre un anumit eveniment. Eveniment care nu are absolut nicio legatura cu ce s-a intamplat recent sau, daca vrei, cu cele doua titluri mondiale cucerite de Alonso. Spune-mi si mie cand ai mai vazut monoposturi de F1 ruland pe o strada din Bucuresti? Si citeste cu mai multa atentie interviul cu Mihai Marinescu. Nu de alta, dar vei constata ca nu eu sunt autorul interviului.