Renault (nu) se retrage

Se retrage Renault din Formula 1? Aceasta ar putea fi prima concluzie in urma numeroaselor speculatii aparute joi in presa internationala.

Totusi, daca lasam deoparte ideea senzationalului dintr-o astfel de stire si analizam situatia la rece, putem observa si alte lucruri:

- Renault va sprijini echipa in acest an – Foarte bine, dar asta nu exclude deloc sprijinirea echipei si in viitorul apropiat.

- Renault nu va mai oferi motoare altor echipe dupa 2009 – Daca va amintiti, despre Renault s-a vehiculat ca este una dintre cele 5 echipe din F1 care doreste sa utilizeze motorul unic incepand din sezonul 2010. Astfel, Renault nu ar mai avea nevoie de motoare nici macar pentru ei, iar pentru alte echipe cu atat mai putin.

- Renault va concedia 100 de angajati de la fabrica din Enstone – Asta nu inseamna ca se retrage din F1, ci doar ca face restructurari pentru a reduce costurile.

Acestea sunt cele trei zvonuri mari si late care au condus inevitabil la ipoteza ca Renault se va retrage din Formula 1. Dar aceste zvonuri nu sunt suficient de puternice pentru a justifica o astfel de decizie.

Este probabil doar un alt fum, asa cum ne-am obisnuit atat de mult in ultimul timp…

Etichete: /

Un comentariu la “Renault (nu) se retrage”

  1. Radu catalin spune

    Mari sanse..ca sa intre in colaps..financiar,pana la mijlocul sezonului..piatza auto scade vertiginos..pe toate pietzele.Deja motorsportul este un lux greu de sustinut,toti taie de unde pot