“Surpriza” Petrov

Prelungirea contractului lui Vitaly Petrov cu Renault poate fi considerat drept “cel mai prost ţinut secret” al anului în Formula 1, în ciuda declaraţiilor oficialilor francezi legate de cunoştinţele limitate de limba engleză ale rusului şi de obligativitatea mutării în Marea Britanie.

Pe bună dreptate, toată presa a insistat pe naţionalitatea pilotului, însă dacă privim lucrurile din altă perspectivă constatăm că Petrov nu a pilotat deloc rău în acest sezon. Este adevărat, a comis greşeli flagrante, a abandonat exact când le era lumea mai frumoasă celor de la Renault, însă în Ungaria şi Abu Dhabi a demonstrat că este talentat şi că îşi merită locul în Formula 1.

Trebuie să înţelegem că este un debutant şi că greşelile la acest nivel sunt aproape imposibil de evitat.
Probabil ca anul viitor vom avea ocazia să vedem un Petrov “upgradat”, capabil să se claseze constant în puncte. Este exact ceea ce are nevoie şi Kubica pentru a fi împins de la spate să forţeze cât mai mult. Adăugaţi la asta faptul că monopostul francezilor britanicilor are toate şansele să fie competitiv şi aveţi imaginea completă a unui sezon mai bun pentru Petrov.

***

Probabil aţi observat că în ştirea care confirmă prezenţa lui Petrov la Renault am folosit vechiul nume al echipei. Soluţia de a numi echipa de la Enstone drept “Renault” a fost adoptată de cele mai multe publicaţii internaţionale şi Automarket va proceda la fel cel puţin în perioada următoare.

Astfel, pentru evitarea oricăror confuzii, echipa deţinută de constructorul Lotus si Gerard Lopez va fi “Renault”, iar echipa lui Tony Fernnades va fi “Team Lotus”.

Etichete: /

Un comentariu la ““Surpriza” Petrov”

  1. toreador023 spune

    Chiar ma bucur ca rusul ramane in F1, el este un pilot de spectacol, face multe iesiri in decor, astept sa-l vad din nou la “munca”. Deasemenea ma bucur pt Eric Boullier, ca a gasit un “finantator” pt echipa, si un “locotenent” pt Kubica.