Vettel, surpriza pregatita de Mercedes?

Publicatia Autocar a lansat miercuri o ipoteza pe cat de interesanta, pe atat de putin plauzibila: Mercedes incearca sa il “fure” pe Sebastian Vettel de la Red Bull in schimbul unui motor pentru 2010.

Pe scurt, povestea suna cam asa: in cazul in care Renault se retrage din Formula 1, Red Bull va ramane fara furnizor de motoare. Varianta Cosworth a fost deja exclusa de echipa, iar Ferrari nu reprezinta o optiune din varii motive. Intr-un asemenea caz, singura varianta ramane Mercedes, care anterior a refuzat sa furnizeze motoare pentru Red Bull. Totusi, constructorul german ar face o concesie in schimbul serviciilor lui Vettel pentru 2010. Aceasta ar fi surpriza pregatita de Mercedes GP despre care a tot vorbit Norbert Haug.

Personal, nu cred in aceasta varianta din mai multe motive:

- Renault va ramane aproape sigur ca furnizor de motoare in F1, chiar daca vinde echipa

- Mercedes nu poate oferi motoare pentru Red Bull pentru ca acordul este blocat de McLaren

- Red Bull nu pot fi atat de (completati voi) incat sa renunte la unul dintre cei mai promitatori piloti din F1.

Cu siguranta Vettel este una dintre tintele Mercedes GP pentru anii urmatori. Asa cum este probabil si pentru McLaren sau Ferrari. Dar pentru 2010 acest lucru pare practic imposibil.

Voi credeti ca este posibil ca Vettel sa semneze cu Mercedes GP pentru 2010?

2 comentarii la “Vettel, surpriza pregatita de Mercedes?”

  1. florin spune

    Ca Vettel sa fie asa de deosebit, parerea mea, ar trebui sa arate mai multe sezoane cat de bun este. Poate fi un foc de paie cum au fost altii…

  2. Adrian spune

    Incepand cu data in care Mercedes a anuntat ca la anul va concura cu propria echipa in Formula 1, relatia sa contractuala cu McLaren s-a modificat substantial, in sensul ca cei 2 constructori nu mai depind foarte mult unul de celalalt. Totodata, McLaren si-a pierdut dreptul de veto fata de deciziile Mercedes de a motoriza alte echipe, cu atat mai mult cu cat Mercedes a convenit sa ofere motoare catre McLaren pana in 2015. Asadar, acum decizia este in curtea germanilor;motorul este al lor si il pot oferi cui doresc.

    M-am gandit inca de la aparitia vestii despre noua Mercedes GP ca Sebastian Vettel se regaseste printre favoritii la ocuparea unui post in echipa. Ar fi frumos, insa momentan, este mult prea greu de dat un verdict final. Totusi, Red Bull Racing nu e de ieri, de azi in Formula 1…