100 de curse, un record negativ

Ferrari i-a pregătit un tort special lui Felipe Massa cu ocazia cursei cu numărul 100 în cockpitul unui monopost al Scuderiei. La petrecere au venit inclusiv Michael Schumacher, coechipierul său din sezonul 2006, dar şi veteranul Rubens Barrichello, care ar putea “sărbători” la Interlagos ultima cursă din carieră.

1100095_bra2

Şi totuşi, sezonul 2011 va rămâne în istoria Ferrari drept primul după 1992 în care unul dintre piloţii echipei nu termină nici măcar o cursă pe podium.

Ultima oară i s-a întâmplat lui Ivan Capelli, însă el a concurat în numai 14 dintre cele 16 curse din 1992. Pentru a găsi ultimul pilot care a obţinut o “performanţă” similară şi a concurat un sezon întreg, trebuie să ne întoarcem tocmai în 1981 la Didier Pironi.

Vettel a doborât sâmbătă recordul lui Nigel Mansell. Felipe Massa va egala duminică recordul negativ al lui Pironi de acum 20 de ani. Exagerând puţin, cam asta a fost diferenţa dintre Red Bull şi Ferrari în 2011.

Etichete: / /

10 comentarii la “100 de curse, un record negativ”

  1. scuderia spune

    eee. inca nu s-a incheiat sezonul:)) mai este o cursa. un circuit preferat de felipe. poate se produce o surpriza. nu se stie niciodata. sa speram

  2. Davidenko spune

    Vina nu este in totalitate a lui Massa pentru acest record negativ:(

  3. Vlad spune

    Si victoria lui Alonso din Marea Britanie unde e ? A poate ca Massa nu a urcat pe podium dar Alonso a prins podiumul de cateva ori anul asta. Rectificati :)

  4. hasssu spune

    …ci a lui Kimi-nu a dezvoltat suficient masina.

  5. Vlad spune

    Aloooooooooo ! Alonso a castigat MP al Marii Britanii anul asta. Uite aici : http://www.formula1.com/results/season/

  6. Daniel Popescu spune

    @Vlad: Mai citeste o data fraza asta: “Şi totuşi, sezonul 2011 va rămâne în istoria Ferrari drept primul după 1992 în care unul dintre piloţii echipei nu termină nici măcar o cursă pe podium.”

    In traducere: unul dintre pilotii Ferrari nu a terminat pe podium. Nu amandoi, ci numai unul dintre ei :)

  7. Vlad spune

    A scuze :P

  8. HoriaPVJ spune

    @Daniel Popescu: Am nevoie de adresa ta de mail, te rog sa o postezi aici. Multumesc

  9. Daniel Popescu spune

    @HoriaPVJ: daniel.popescu@automarket.ro sau, daca e vorba despe F1Champ, f1champ@automarket.ro

  10. eva888 spune

    Nu stiu Massa ce mai cauta untr-o masina ca Ferrari. Niciodata nu a fost un superstar, dar dupa accidentul de la Hungariring a devenit si mai naspa.