Decaderea Ferrari

Astazi voi fi scurt, la fel cum au fost si cursele lui Kovalainen din acest sezon:

Scuderia Ferrari sufera, nu se regaseste, nu a castigat niciun punct in 2009 si isi bazeaza in mare parte revenirea in lupta pentru titlu pe decizia Consiliului Mondial al FIA din 14 aprilie pe tema deflectoarelor utilizate de Brawn GP, Williams si Toyota.

Cum s-a ajuns aici? Relativ simplu, as zice: Ferrari nu a stiut sa isi respecte valorile:

- Jean Todt a parasit complet compania Ferrari cu putin timp luni in urma, dupa ce fusese trecut pe linie moarta acum un an;

- Ross Brawn a stat un an pe tusa, a indurat un sezon execrabil la Honda, dar a renascut in 2009 la propria sa echipa de Formula 1, Brawn GP;

- Michael Schumacher este tratat cu spatele si i se sugereaza discret sa-si vada de familie dupa ce a castigat 5 titluri mondiale pentru Ferrari.

Concluzia o trageti singuri.

Etichete: / / /

18 comentarii la “Decaderea Ferrari”

  1. wolful spune

    Eu nu as fi atat de categoric. Ferrari este in criza dar nu cred ca are legatura cu cele 3 persoane. Brown s-a recompensat singur cu un an de odihna, dupa care este greu sa vii si sa te instalezi pe acelasi scaun. Todt, el de mult timp se tot pensiona iar in ce priveste Schummi, in alta parte se crede si se spune ca toata scamatoria cu gumele lui Kimi este opera lui.
    Acolo, inca de anul trecut, este o lipsa de inspiratie la nuvelul managementului de cursa, in situatii exceptionale ca ploaia sau safeticarul.
    Ei au o pornire ciudata de a da lovituri in aceste momente insa le iese rau.
    Competitivitatea tehnica a masinii este acolo unde poate fi cu difuzoarele cu un singur etaj. Masina nu se poate bate cu Brownurile dar in cursa monoposturile Toyota si Williams nu merg mai bine ca cele rosii. La Ferrari capitolul tactic este in criza.

  2. ctlnmihai spune

    @@wolf – Toyota este peste Ferrari in momentul acesta sincer desi sunt anti Ferrari sunt surprins si eu de ce se intampla la Ferrari care timp de 11 ani au fost in lupta ptr. titlul mondial,fac multe greseli in special capitolul strategie.@admin buna gluma –scurt k Heikki kovalainen,dar ai grija k poate in cursa urmatoare ,Heikki poate nu mai porneste de pe grila ..Poti sa fi mai scurt de atat? :)

  3. Daniel Popescu spune

    @wolful: Toyota a demonstrat ca merge mult mai bine decat Ferrari. Si nu numai cu Trulli, ci si cu Glock. Clasamentul general sta drept marturie in acest sens.
    Devine tot mai clar ca Domenicali nu este cel mai bun manager pentru Ferrari. De asta si spuneam de Todt; nu-mi aduc aminte sa fi fost atat de mult haos la Ferrari pe vremea lui.
    @ctlnmihai: Da, a iesit ceva mai lung postul decat vroiam initial… Comparativ cu Kova, probabil am ajuns undeva in turul 5 al cursei :)

  4. scuderia spune

    asta e…iti dau dreptate admin la chestia asta…asa este…pe vremea lui todt nu vedeai u asemenea strategi…absolut toate strategiile dadeau rezultat…domenicali nu se va ridica la rangul lui todt nici in 10 ani…pacat k ferrari nu a stiut sa-si pastreze oamenii valorosi…sa speram k va revenii…la ferrari startegia este gresita…masina este mult mai rapida decat mclaren…cel putin in primele doua curse…si s-a vazut clar…ferrari a intrat in q3 de 2 ori pe cand mclaren tot pe aceleasi poziti a stat..sa speram k nu se va mai face asemenea greseli

  5. scuderia spune

    @Admin…in acelasi minut am dat commentu:))…sa mor de nu imi place de kova…sa mai faca asemenea erori si in cursele urmatoare si sigur va fii inlaturat de echipa

  6. Andrei spune

    Personal cred ca nici daca vine Jean Todt inapoi tot nu prea are cum sa rezolve treburile. Ca sa fiu sincer, Todt era obosit saracul. Sa te ocupi de o echipa de Formula 1 trebuie sa fie o treaba monumentala. Iar reconstructia unei echipe este si mai multa munca.

    Stefano este un dezastru pana acum, dar nu au altul deci nu vad nici o solutie pentru moment. Pilotii mai sunt cum sunt, inginerii la fel, dar Stefano… ma rog… mai are foarte multe de invatat.

    Oricum Stefano sa se ia de mana cu Whitemash, pentru ca amandoi sunt niste dezastre. Presupun ca daca s-ar dar note acestor 2 manageri… nota lor este maxim 1… si asta luati impreuna :) )))

  7. ctlnmihai spune

    Iti dau dreptate andrei de data asta domenicalli si cu whitmarsh sunt de toata jena :)

  8. wolful spune

    vreau sa va atrag atentia celor care credeti ca Toyota este mai competitiva ca Ferrari sa nu va uitati la rezultate din cursa. Daca am elimina erorile de strategie, Australia cu Massa si cele grave din Malaesia am vedea ca Ferrari ar fi terminat in fata lor. Eu ma refeream la un eventual clasament care s-ar face cu un singur plin si un singur set de gume. Asa tacticile ar disparea si s-ar vedea calitatea pilotilor si a masinii. Si sa stiti ca ar fi o varianta chiar daca s-ar adopta un format cu doua manse.

  9. ctlnmihai spune

    @ Si daca ai observa k si in Australia si in Malayasia
    Ferrari a beneficiat de penalizarea altor piloti pe grila de start ai vedea k avem dreptate

  10. Andrei spune

    Ferrari sa mearga mai bine ca Toyota? Ipotetic vorbind afirmatia poate sa fie adevarata, daca analizam faptele si evenimentele de cursa.. si Force India merge mai bine ca Ferrari.

    Nu neg ca au probleme, dar nu ma intereseaza daca masina Ferrari merge mai bine ca masina Toyota atata timp cat Ferrari au exact 0 pct. si Toyota au orice alt numar dar mai mare ca 0 pct.

    Vrem calitatea masinii si a pilotilor? Pai o vedem in fiecare cursa. McLaren cu Kova care are maxim ture, Lewis cu diferite probleme de comportament, Felipe cu abandon si tampenii in calificari, Kimi cu diferite probleme la strategie si masina… Asta este calitatea lor pentru moment.

    Ca poate maine sau in cursa viitoare o sa fie totul mai bine… vedem in China :) )))

    Dar momentan Ferrari are exact 0 pct, McLaren are doar 1 singur si gramezi de probleme. Deci Ferrari sta mai bine :) decat McLaren. Dar aceste 2 echipe sunt exact la coada clasamentului. Asta este valoarea lor pentru momentul actual.

  11. burningflame spune

    cei 3 de care pomenesti erau obositi mai de mult, adu-ti aminte ca cu ei la timona a pierdut schumacher ultimele 2 sezoane titlul mondial in fata lui alonso… a fost o perioada fantastica, todt un mare organizator si mobilizator de oameni, brawn un mare inginer si strateg de cursa si schumacher, ah schumi, un pilot care mie inafara de debutul carierei sale la benneton nu mi-a mai spus mare lucru pana la iesirea sa din marele circ. asta e toate trec, din pacate todt e deja prea in varsta sa se mai afirme pe undeva, poate doar la sefia FIA, unde personal nu cred ca i-ar sta rau, brawn arata ca se poate sa fii geniu si mai mult decat odata in vitata, iar schumacher… om vedea daca s-o mai afirma pe undeva, deocamdata numai sa cada de pe motocicleta vad ca mai e bun… un comentariu mai lung decat articolul? :)

  12. scuderia spune

    @all….nu stie nimeni cum se numeste piesa din prima parte a clipului din mare premiu al malaesiei din 2009 de pe http://www.formula1.com …? ms

  13. michelle_b spune

    scuderia – The Futureheads – Beginning Of The Twist. [lolicel - Tu tot timpul ai curiozitati despre muzica din clipuri :D ]

  14. scuderia spune

    @michelle_b… mersi…poi folosesc melodii super k fundal…sunt super faine piesele…bine…nu toate:)

  15. ivanoff spune

    Aveti careva idee unde se poate vedea cursa de MotoGp din seara aceasta din Qatar? Pe niciunul din canalele TV de la noi nu se transmite,insa cu siguranta se va gasi pe net… Trebuie sa fie spectacol,e prima cursa pe nocturna!

  16. Dpp spune

    @michelle_b : de unde afli numele melodiilor?? ca si mie imi plac (si nu vb doar de astea din 2009 , au avut si in 2008 melodii misto)
    PS: am tot cautat pe net , dar fara succes (poate n-am cautat bine :D )

  17. michelle_b spune

    Dpp – unele le stiu deja si le recunosc, altele le caut pe youtube [clipurile care sunt deja pe youtube au si titlul melodiei uneori] si daca nu le gasesc, dar nu sunt prelucrate fara text, caut pe google [introduc textul melodiei :D ]

  18. PREOTU spune

    Stau sima intreb daca FERRARI va fi exclusa din campionat atunci celelalte echipe mai au sanse la titlu?