Exista lucruri care nu se pot cumpara…

Pe langa numeroasele momente frumoase pe care ni le ofera, Formula 1 ne atrage uneori atentia ca ramane unul dintre cele mai periculoase sporturi din lume.

Accidentul suferit de Felipe Massa in calificarile de la Hungaroring ne-a indepartat de la evenimentele de pe pista si ne-a adus aminte ca viata este mai importanta decat orice pole position, victorie sau titlu mondial. Iar ceea ce s-a intamplat astazi a demonstrat (pentru a cata oara?!) ca, indiferent cate masuri de siguranta s-ar lua si cate HANS-uri s-ar inventa, accidentele de acest tip nu pot fi evitate.

Asemanarile cu tragicul accident suferit acum 6 zile de Henry Surtees sunt mai mult decat evidente, cu singura deosebire ca o piesa metalica de 800 de grame a luat locul pneului. Si, foarte probabil, multi si-au adus astazi aminte si de Ayrton Senna.

Dupa accident, nu aveam nicio tragere de inima sa citesc comunicatele de presa ale echipelor. La fel ca si voi, asteptam vesti despre Felipe. Pentru ca, indiferent care este pilotul nostru favorit, inainte de toate suntem oameni. Acum, in acest momente grele prilejuite de o operatie care in mod cert nu va fi usoara, nu putem decat sa-i uram multa sanatate lui Felipe!

Voi cum ati trait accidentul lui Massa?

Etichete: /

12 comentarii la “Exista lucruri care nu se pot cumpara…”

  1. Aur spune

    Nu da Dumnezeu nimanui :(
    Bafta Felipe.

  2. Aur spune

    Inca ceva, cine va pilota pentru el??

  3. Aur spune

    Luca Badoer sau Marc Gene ??

  4. adi1618 spune

    Cand am vazut masina lui Felipe infipta in acel parapet de cauciucuri nu am crezut sa fie ceva grav. dar cum treceau clipele si vedeam ca Felipe nu iesea din cockpit mi-am dat seama ca s-a intampla ceva mai rau decat ma asteptam. si momente ca acestea ne arata cat de importanta este viata si cat de usor o putem pierde. daca acea piesa devia vreo 5-10 centimetrii mai spre dreapta lui Felipe…nici nu vreau sa ma gandesc. Acum ca operatia a reusit ii doresc lui Massa o insanatosire grabnica si sa il vedem cat mai curand pe pista acolo unde ii este locul.

  5. Aur spune

    mai are probleme si la coloana vertebrala, sper sa nu fie grav….

  6. Deivid spune

    @ Aur

    cred ca maine numai Raikkonen piloteaza pt. Ferrari . Asa stiam eu regulamentul .

  7. Johann spune

    A SUPREVIETUIT PRIMEI OPERATII, SPER SA NU AIBA PROBLEME SI SINCER MA BUCUR CA TRAIESTE

  8. PEzzz spune

    mare accident a putut suferi daca era acum vreo 4-5 ani sa nu zic mai mult cred ca era mort eu unul ma mir ca traieste la un asemenea impact.F1 nu va fi niciodata un sport sigur!!!

  9. ally_great spune

    L-am vazut pe Massa in cauciucuri. Prima impresie, parca il vazusem pe Schumi la Silverstone in ‘99. Am vazut ca nu poate sa coboare din masina si m-am impacientat. Cei de la BBC au precizat imediat ca e vorba de o piesa din masina lui Barrichello. E normal ca, pe langa faptul ca fiecare dintre noi avem un favorit, fie Felipe sau fie altul, sa fim umani. Masurile de siguranta nu pot prevedea astfel de accidente, pe care eu le-as numi stupide, independente de victima. In concluzie, get well soon Felipe!

  10. Bogdan spune

    M’a luat cu friguri cand am vazut urma aia dreapta de peste suprafata de degajare a circuitului. Si mi-am dat seama din prima ca este o situatie iesita din comun. Unul dintre primele ganduri pe care le-am avut a fost ca Massa a calcat pe urmele lui Senna. Si pe masura ce treceau minutele si el nu mai misca gandul ala devenea, parca, din ce in ce mai fondat.
    Cand mai mai vazut si filmarea camerei lui am zis ca pana acolo ia fost.
    Dar uite ca omul are sansa.
    Personal inclin sa cred ca nu va mai putea sa piloteze.
    Sa dea Dumnezeu sa ma insel.

  11. scuderia spune

    cat conteaza si un centimetru…se pare ca Dumnezeu i-a mai dat o sansa…

  12. Alexandra1710 spune

    am fost la circuit…am vazut masina lui massa in zidul de cauciucuri dar pe moment m-am gandit ca tre sa fie ceva usor.apoi,am vazut reluarea,dar nu am putut observa cum acea piesa l-a izbit din fata.tot ce am vazut a fost cum felipe nu-si mai tinea capul si nu a mai luat niciun viraj.nicio tentativa de redresare a masinii,nimic!direct in zid…ne-am dat seama imediat ca s-a intamplat ceva,am crezut ca a facut atac de cord apoi si-a rupt gatul.ce ma surprins a fost faptul ca a durat foarte mult pana l-au transportat la spital.putea sa moara pana s-au miscat ei.parerea mea e ca elicopterul trebuia sa merga imediat la fata locului.asa…ei l-au bagat intr-o ambulanta care s-a miscat extrem de incet,si abia apoi l-au mutat in elicopterul ce era aproape de linia boxelor.am vazut cum fratele lui felipe si atasatii de presa ai celor de la ferrari,au fugit spre elicopter cand a ajuns ambulanta.doar fratele lui felipe l-a insotit pe acesta la spital.toata lumea era inmarmurita.nu stiam nici macar daca traieste.apoi a dat colajanni un interviu scurt in care a explicat sumar cate ceva.oricum,groaznic moment.lumea de pe circuit tremura,echipa era distrusa :|