Ferrari, sunteti penibili!

Rar mi-a fost dat sa citesc asemenea atacuri mizere intre echipele de Formula 1 precum cele fara perdea lansate de Ferrari la adresa celor de la Williams.

Totul a plecat de la refuzul celor de la Williams de a-i permite lui Schumacher sa testeze monopostul F60, in conditiile in care orice test in timpul sezonului este interzis de regulament. Reactia Ferrari m-a lasat perplex:

“Ghici cine se opune testului cu F60? O echipa care nu a castigat nimic de ani buni si care nu a ratat oportunitatea de a demonstra inca o data lipsa de fair-play”

Poftim? Lipsa de fair-play? Cu alte cuvinte, Ferrari considera ca respectarea regulamentului sportiv este o lipsa de fair-play. Este incredibil unde s-a ajuns daca pentru revenirea lui Michael Schumacher trebuie sa calcam orice regula in picioare si trebuie sa indeplinim orice dorinta a Scuderiei!

Si mai degradant pentru Ferrari este atacul la performantele obtinute de Williams in ultimul an. Ce legatura exista intre rezultatele echipei Williams si respectarea regulamentului? Cu alte cuvinte, Ferrari da clar de inteles ca doar echipele mari dicteaza regulamentul Formulei 1 si ca echipele mici trebuie sa indeplineasca rolul de slugi. Iar daca pana si onoarea unei echipe cu performantele din trecut ale celor de la Williams este terfelita pe jos intr-un asemenea hal, nici nu vreau sa stiu ce parere are Ferrari despre Toro Rosso sau Force India.

Ferrari atinge insa culmea penibilului in ultima parte a mizeriei comunicatului de presa: “Ferrari a aprobat testul lui Alguersuari, dar se pare ca, chiar si in aceste conditii, cineva a decis sa ramana lipit la litera regulamentului”.

Adica, rusine celor care respecta regulamentul, nu-i asa? Cum va permiteti voi, Williams, Red Bull si Toro Rosso sa repectati regulamentul? Regulile sunt facute pentru a fi incalcate, nu-i asa?

Prin publicarea unor asemenea ineptii, Ferrari isi pierde probabil o parte din valul de simpatie castigat prin revenirea lui Schumacher.

Stiti care este insa dovada de lasitate a celor de la Ferrari? Niciun comunicat de presa nu este semnat, cu atat mai putin acesta. Frank Williams a avut macar bunul simt sa isi exprime punctul de vedere in mod public, fara ocolisuri.

Asadar, o mare bila alba pentru Old Papa Frank si un mare rusinica pentru Ferrari.

Etichete: / /

11 comentarii la “Ferrari, sunteti penibili!”

  1. mad79 spune

    Mi se pare lipsit de bun simt,gestul celor de la Ferrari!Asa ar trebuii ca si Williams sa ii intrebe,pe ce de la Ferrari,ce au facut in anii 80-90,cand echipa lui old Papa Frank,era motorizata de Renault,si ii batea constant de ii asculta,impreuna cu cei de la McLaren!
    La fel de slugarnica,mi se pare si atitudinea celor,din sectiunea de Formula1,care nu mai contenesc cu stirile legate de Schumacher!mai e putin si ii aflam pana si marca de hartie igienica folosita de marele campion!Sper sa nu o luati in nume de rau,dar ne-am cam saturat de Schumacher face asta,va nu face cealalta,a zis asta,peste 10 minurw ,a zis cealalta!dincolo de partizanatul,care se manifesta pentru Ferrari,poate ar trebuii ca pe viitor sa fiti mai echdistanti!

  2. Andrei spune

    Un comunicat aberant si poate nelalocul lui dar scuzabil mai ales pentru ca cererea celor de la Ferrari a fost acceptata mai putin de Red Bull si Williams. Evident ca Williams sunt impotriva pentru ca inca mai spera la locul x in campionat si Red Bull pentru ca au fost refuzati probabil de aceiasi Williams. Doar ca Red Bull a gresit aici pe cand Williams stie care falimentul echipei lui este apropiat si evident face tot ce poate pentru a-si salva echipa.

    Evident ca este o prostie acest comunicat dar greseli din astea se vor mai face.

    Referitor la ce spune Mad79 si mie mi se pare ciudat ca toate aceste vesti sunt numai cu Ferrari dar stim bine ca despre Lewis nu este nimic de spus. Practic cuminicate cu Lewis apar doar in 2 situatii diametra opuse: ori minte/greseste, ori castiga, iar pana acum domina cele cu greselile.

    Este interesant de urmarile frustrarile fanilor care Mad79 (nascut nebun in 79) daca traducem numele si ii intelegem frustrarea, dar toti fanii sunt fani pentru ca le place de comportamentul sau personalitatea unui pilot sau a altuia.

  3. ally_great spune

    Villeneuve, primul pilot pe care l-am sustinut in F1 a devenit campion cu Williams, poate ca de atunci am ramas cu o atitudine pozitiva fata de aceasta echipa. Kimi a devenit campion cu Ferrari. Pacat. Mare pacat! Pt ca trebuia sa castige in epoca glorioasa de la McLaren, adica in 2003. Acum poate ca ma inteleg colegii de pe aici DE CE sunt fana DOAR al lui Kimi. Si pt ca parerea mea despre comeback-ul lui Schumi e aceea ca doar nu este el Dumnezeu. Numai bine tuturor!

  4. wolful spune

    Nu va temeti, Ferrari are clienti lui si nici intr-un caz conflictul cu un arogantr ca Frank Williams nu va convinge pe vreunul dintre ei sa schimbe tabara. Istoria lui FW este lunga, atunci cand a avut cu ce sa castige l-a facut figurant pe Mansell numai pentru a face din Nelson campion ( asa cerea Honda) dupa aia l-a umilit direct si fara menajamente pe Damon Hill dupa ce a devenit campion spunand ca si un pilot slab ar fi devenit campion cu masina lui. Ultima si cea mai tembela este stirea conform careia ei, expertii de la Williams, inca evalueaza oprtunitatea de a se renunta la Kers. Poate au ei unul cu pedale pe care inca nu l-au lansat. Ferrari a acceptat ca pruncul ala de la STR sa testeze si asta era nu pentru a testa ceva solutii tehnice inovative si probabil si la Schummi era la fel. Dar fiecare are un orizont al intelegerii. O data cu slabirea mintii se ingusteaza acest orizont pana ajunge un punct, PUNCTUL LOR DE VEDERE.

  5. Daniel Popescu spune

    mad79, sunt perfect de acord ca Schumacher, Massa si Ferrari au monopolizat ultimele zile pe Automarket.
    Este o perioada in care toata lumea este in vacanta, cu exceptia logica a celor de la Ferrari, pentru ca Massa tocmai trece printr-o recuperare, iar Schumi se pregateste de revenire.
    Am mai spus-o si o mai spun: nu exista un partizanat pentru Ferrari. Cred ca textul pe care l-am scris mai sus este elocvent in acest sens.

  6. mad79 spune

    @daniel popescu
    nu m-am referit la tine in mod special,ci l-a abundenta articolelor pe un singur subiect FERRARI!Inteleg,fac audienta sunt cei mai cei,din lumea F1mdar zic ca s-a cam exagerat un pic!si pe pagina oficiala formula1.com,au fost articole,dar numai 4,iar restul au fost ocupate de alti piloti sau echipe,la fel si pe pagina f1-live.com,iar exemplele ar putea continua.eu inteleg,pentru ca nu sunt obtuz in privire,dar …
    @andrei
    sunt nascut in 79,numele meu e Madalin,iar unul dintre actorii mei preferati e Mel Gibson(cel care a jucat in MadMax)!

  7. Sebastian spune

    Stici cine este cu adevarat penibil???
    Ghiciti???
    Va spun eu, voi cei de la Automarket sunteti penibili, pentru ca nici voi nu respectati pe ceilalti.
    Va spune asta un suporter de Formula 1, ce s-a inscris la concursul vostru si inca mai asteapta tricoul ce i se cuvine, castigat la MP al Italiei de anul trecut, sau macar un e-mail in care sa i se explice de ce nu a ajuns la destinatie premiul.

    ASTA INSEAMNA SA FII PENIBIL.

  8. Daniel Popescu spune

    Sebastian, toate premiile au fost trimise la timpul potrivit. Din pacate, din momentul in care predam tricourile curierilor nu mai avem niciun fel de control asupra lor. Depinde exclusiv de firma de curierat ca tricoul sa ajunga la destinatie, insa din pacate nu o data s-a intamplat ca respectivele firme sa nu isi duca la indeplinire sarcinile pentru care au fost platite.
    Un exemplu concret: daca tu trimiti unui prieten un pachet prin posta sau curier si acesta nu ajunge la destinatie, cine este de vina? Tu sau firma de curierat?

  9. Andrei spune

    @Mad79

    Singura bucurie pe care o am ca fan Formula 1 este ca desi aici ne certam, injuram si alea alea, daca ne-om intalni pe strada vre-odata nu o sa vezi violenta din partea mea. Desi… vai cate rautati am inghitit si eu de la diferiti fani, dar m-am obisnuit cu idea.

    Mai ales fanii McLaren o sa vad doar pe-a lor si evident nu ma asteptam sa-mi dea dreptate vre-odata. Dar asta este viata :) You win some you loose some :)

  10. mad79 spune

    @andrei
    ai simtit un ton ostil in ceea ce am spus?scuze,n-am o natura conflictuala,asa ca daca te-am jignit cu ceva imi cer scuze!

  11. Robert spune

    Ferrari-nu sunt penibili; daca ei au facut acelasi gest cu un alt pilot, era normal sa se aplice si in cazul lor,
    pe de alta parte atacul la adresa celor de la Williams (cuvintele aruncate din avion) nu mi se par nici mie corecte
    D-le Popescu, am castigat si eu o etapa intr-un astfel de concurs( chiar mai serios), am primit ca premiu bani si obiecte promotionale ( cu sapca incriptionata primita de la ei, merg in fiecare vara la mare), banii evident s-au dus demult, ideea este ca daca Sebastian este in situatia asta , Dvs, puteti face “uriasul efort” de a mai incerca sa ii trimiteti un tricou- poate un gest normal din partea Automarket pt castigator conteaza destul de mult.