Sange rece

Decizia lui Frank Williams de a nu-i permite lui Michael Schumacher sa testeze actualul monopost al Scuderiei Ferrari este, cel putin la prima vedere, una foarte surprinzatoare.

Probabil insa ca cei care il cunosc indeaproape pe britanicul care traieste intr-un scaun cu rotile inca din 1986 anticipau o astfel de decizie.

Citeam recent pe un blog de Formula 1 (din pacate, nu mai stiu exact ce blog, as fi dat link) ca, in ciuda tuturor aparentelor, Frank Williams este un tip foarte rece si un om de afaceri in adevaratul sens al cuvantului, pentru care banii sunt mai importanti decat sentimentele si pentru care propriile interese sunt superioare beneficiilor grupului in care activeaza. Concret, pentru Frank Williams, Williams F1 Team este mult mai importanta decat Formula 1.

Probabil ca Williams se teme ca Ferrari ar castiga foarte mult din punct de vedere tehnic daca ar efectua un test, iar cele doua echipe sunt in prezent in concurenta destul de mare pentru un loc 3 in clasamentul constructorilor.

In termeni populari, am putea spune ca Williams si-a dat astazi arama pe fata. Dar am gresi destul de mult, pentru ca nu este pentru prima oara cand Williams tradeaza celelalte echipe. Nu cred ca poate uita cineva cum Williams s-a inscris neconditionat in sezonul 2010, tradand interesele celorlalte echipe in lupta inepuizabila cu FIA.

Cred ca evenimentele din acest an il pot cataloga pe Williams drept o persoana cu sange rece, lipsita de orice fel de sentimente. Dar cand observi ca peste 46.000 de site-uri (!) au scris despre revenirea lui Schumacher in Formula 1, nu poti sa nu te intrebi de ce vrea Williams sa-si puna toata Formula 1 in cap…

10 comentarii la “Sange rece”

  1. scuderia spune

    eu cred ca acest om nu este intreg la cap…dar no…pacat ca unii traiesc mult si degeaba…si un om ca surtees more la o varsta foarte frageda…dar viata este uneori asa de nedreapta…dar no…sa nu fiu rautacios…asta e…mai sunt si oameni dinastia…oare cat de mult putea sa castige ferrari dupa urma acestui test efectuat de schumi…asta e…oricum…locul 3 este in disputa doar pentru 2 echipe….ferrari si mclaren…williams nu are nici o sansa la acest loc…

  2. vulpe andrei spune

    si-o mai pus-o o data lumea in cap in 1994 cu senna…

  3. RADCARGT08 spune

    sir Frank williams stie ce vrea ..asa ca mucles ..williams va fi ipeste Ferrari ..eu sant ferrarist ..sa fim realisti . ..Schumacher nui invincibil..

  4. ally_great spune

    Tind sa ii dau dreptate lui Old Papa Frank. Ganditi-va doar cum ar reactiona fiecare dintre noi daca ar fi vorba de propria afacere la acest nivel? Si asta dincolo de orice sentiment pt un campion absolut, clasamente si alte speculatii.

  5. Florin spune

    este o decizie corecta, avand in vedere ca exista un precedent Alguersuari – Toro Rosso .
    Daca nu exista acel caz, probabil situatia lu Schumacher creea un precedent invers si toti cei de dupa el ar fi beneficat de sesiune de teste daca erau debutanti pe masina respectiva.

    Oricum cred ca sesiunea de calificari + simulator va fi destul pentru acomodarea cu masina, marea problema a lui Schumacher va fi acomodarea cu stresul fizic din timpul cursei (dupa cum a mentionat si el)

  6. wolful spune

    Mosul este un individ fara scrupule, dupa ce s-a dus la FOTA cu caciula in mana sa fie primit inapoi, dupa ce s-a dat de partea lui Max acuma se pune pe invers cu Ferrari.
    Poate face ce vrea el si echipa lui de garajisti nu au nici o sansa pentru primele 4 locuri. Ferrari si cu McLaren vor fi sigur inaintea lor daca nu cumva si Toyota se va trezi si va mai face ceva puncte. Mosul plange ca s-a facut pace intre FIA si FOTA. Ar fi vrut sa mai fie o data echipa campion mondial si asta era posibil numai in lupta cu Force India si echipe nou venite. Nu sunt pasional dar gestul lui nu rezolva nimic, Schummi va fi mai bun ca oricare dintre pilotii lui FW daca il va tine F 60- ul. FOTA ar trebui sa plateasca cu aceiasi moneda, sa-i lase pe afara in vreo cateva intelegeri importante sa vada ca bata are doua capete.

  7. Deivid spune

    nu inteleg de ce sunteti revoltati … eu consider ca a gandit foarte corect . Si Toro Rosso a inaintat o astfel de cerere in privinta lui Alguersuari si a fost respinsa asa ca nu inteleg de ce s-ar accepta asta. Doar regulile sunt facute pentru toti indiferent ca te numesti MS .

  8. hasu spune

    Frank a fost corect in ceea ce a zis.SINTETI DE PRINCIPIUL:-,,NOI VREM EGALITATE DAR NU PENTRU CATEI “? CE VA E FRICA ? DACA ESTE BUN O SA CISTIGE SI FARA TESTE. Ce il tot cocolositi atit?Iar vreti sa se dea toti la o parte sa cistige el ? Chiar credeti ca s-a uitat felul in care a cistigat multe curse? MAI UITATI-VA PE F1 LEGENDS.

  9. dan spune

    Salutare,

    Intradevar corect – decizia lui F. W. este una corecta. Nu se poate accepta o astfel de cerere din partea celor de la Ferrari . Nu a fost acceptata cea de la Toro Rosso , conform regulamentului. Tot conform regulamentului nu ar trebui sa fie acceptata nici aceasta cerere.
    Istoria F1 este un pic patata de decizii in care cei de la Ferrari au fost un pic deasupra regulamentului … sau au modificat regulamentul ca sa fie deasupra sa .. etc . Ar fi pacat sa se intample din nou.
    Eu nu-s tocmai un fan Ferrari – si in nici un caz nu sunt fan al istoriei recente a Ferrari in F1. Cum spunea si Hasu, au fost multe, prea multe momente in care cei de la Ferrari au aruncat cu bani si “influenta” pentru a-si atrage avantaje in F1. Nici nu vreau sa incep sa comentez stilul lui Michael … un mare pilot …. mare pilot care a devenit campion dupa ce a uitat sa puna frana intr-un viraj … iar D. Hill , aflat fix in fata sa s-a clasat al doilea in acel sezon..etc. ( aduc aminte de aceasta “intamplare” pentru a justifica un pic sentimental decizia lui F. W. )

  10. dorru spune

    Frank Williams are perfecta dreptate, de ce ar merita Michael Schumacher un tratament preferential, pt ca este de 7 ori campion mondial? E meritul lui ca a reusit aceasta performanta si nimeni nu o poate contesta, dar asta nu-i da dreptul sa vina in F1 dupa 3 ani si sa calca in picioare regulamentul. Daca inca se mai simte in forma, poate sa concureze si fara teste, cum a facut Alguersuari, care nici macar nu se poate compara cu Schumacher din punct de vedere al experientei.