Secretosii de la Ferrari

Initial, postul acestei zile trebuia sa fie dedicat celor de la Mercedes GP pentru prezentarea noilor culori. Voi sari insa peste acest episod pentru a discuta despre ceva mai putin obisnuit.

Asa cum probabil stiti, Ferrari va lansa noul monopost pentru 2010 in 28 februarie ianuarie, in cadrul unui eveniment organizat la Maranello.

Ei bine, Ferrari a anuntat ca fotografii nu au dreptul sa participe la lansare. Motivul invocat de italieni este ca fotografiile noului monopost vor fi publicate pe site-ul oficial, plus ca intregul eveniment va fi transmis in direct pe site-ul oficial (si sper eu si pe Automarket.ro, asa cum s-a intamplat si astazi cu Mercedes GP).

Jurnalistii din presa internationala au fost insa surprinsi de hotararea celor de la Ferrari, mai ales ca o astfel de interdictie nu a mai fost aplicata pana acum la astfel de evenimente.

Ipoteza mea, care evident se poate dovedi gresita, este ca Ferrari face tot posibilul sa evite publicarea unor fotografii elocvente cu noul monopost din care sa reiasa configuratia arerodinamica a acestuia. Plus ca Gazzetta dello Sport a sustinut acum cateva saptamani ca aripile fata si spate ale monopostului pentru 2010 prezentat la lansare vor fi de fapt cele de pe F60.

Daca am dreptate sau nu vom afla impreuna peste mai putin de trei zile.

LATER UPDATE (luni, ora 21:12) : Nu e nevoie sa asteptam pana joi. De fapt, fotografii nu au primit invitatii pentru a participa la lansare. Cu alte cuvinte, acestia pot participa la eveniment, dar trebuie sa suporte din propriul buzunar cheltuielile cu transportul si cazarea in Italia.

Deci Ferrari nu sunt chiar asa secretosi pe cat i-am acuzat. Mea culpa!

Etichete:

12 comentarii la “Secretosii de la Ferrari”

  1. wolful spune

    Deci nu sunt secretosi, sunt zgarciti !
    Partea cu secretele o rezolva asa cum zice gazeta aia, aripile adevarate vor fi vazute numai la testele oficiale.

  2. tomy spune

    Daniel, chiar crezi ca pe 28 FEBRUARIE va lansa Ferrari monopostul? atata timp cat testele incep pe 1 FEBRUARIE. Incearca sa te detasezi de tagma jurnalistilor care preiau stirile motta mot fara a le trece prin filtrul gandirii.
    Numai bine

  3. Daniel Popescu spune

    tomy, evident este vorba de 28 ianuarie, nu februarie. Multumesc pentru atentionare. A fost o greseala personala, nu m-am luat dupa nimeni :)

  4. ctlnmihai spune

    In strainate ,autorul unui articol si-ar fi dat demisia daca ar fi gresit in asa fel :)

  5. ctlnmihai spune

    *strainatate

  6. Daniel Popescu spune

    @ctlnmihai: Acum ai aflat explicatia pentru absenta mea de marti :)

  7. tomy spune

    @Daniel, eu am vazut stirea asta inainte:

    http://formula1.automarket.ro/stiri/articol/27876/echipele-demareaza-lansarile-noilor-monoposturi.html

    Apoi am vazut aceeasi greseala si aici. Asta e tot.

  8. diesel spune

    Maine ar fi interesant sa fie repetata “experienta” transmisiei live asa cum s-a intamplat in cazul lansarii culorilor la Mercedes-buna de altfel- cu Ferrari apoi McLaren poimaine:)…secretele sunt menite intotdeauna ca la un moment dat sa fie devoalate:)..eu pot sa inteleg o greseala de text, cine intra pe blog se presupune ca deja este informat. N-as cauta “noduri”..

  9. Daniel Popescu spune

    @diesel: Vom incerca sa transmitem LIVE atat lansarea Ferrari, cat si lansarea McLaren, dar nu putem promite nimic.

  10. ctlnmihai spune

    @dani popescu .Si sa inteleg ca in 24 de ore v-ati razgandit in ceea ce priveste hotararea luata marti? :)

  11. Daniel Popescu spune

    Pai n-am putut sa stau departe de Formula 1 mai mult de 24 ore. Deh, fiecare dintre noi are anumite vicii, iar in Romania n-au aparut inca centre de dezintoxicare pentru F1 :)

  12. ctlnmihai spune

    :) :) nici eu de net