Un Ferrari albastru în Formula 1

Azi dimineaţă am văzut pe unul dintre grupurile dedicate Formulei 1 de pe Facebook o fotografie foarte interesantă cu monoposturile cu care Ferrari a concurat de-a lungul istoriei pe circuitul de la Nurburgring.

ferrari_1

Oricât de incredibil ar părea, printre ele se numără şi un inedit monopost albastru cu galben. Nu ştiu exact în ce an şi în ce context a utilizat Ferrari un monopost albastru-galben la Nurburgring (orice informaţie în acest sens de la voi este binevenită), dar ştiu că nu a fost singura dată când Ferrari nu a concurat în roşu.

Povestea care a rămas în istorie s-a petrecut în 1964 în cursele din Statele Unite şi Mexic. În semn de protest faţă de federaţia sportivă din Italia, Enzo Ferrari a decis să utilizeze albastru şi alb pe monopost în cursele din SUA şi Mexic, culori regăsite şi pe steagul american.

ferrari_2

Alte exemple celebre în acest sens:

Louis Rosier în 1954:

ferrari_3

Olivier Gendebien în 1961:

ferrari_4

Andre Pilette în 1956:

ferrari_5

Etichete:

7 comentarii la “Un Ferrari albastru în Formula 1”

  1. Diesel spune

    Interesante..exceptii cromatice:)

  2. dmd spune

    Au fost incercari doar..Ferrari doar rosu poate exista!

  3. Hadouken spune

    Masina albastra e un Ferrari 166 FL. Initial rosu, folosit intre 1949 si 1952 era o masina de F2, modificat ulteror sa corespunda cerintelor FL. Dupa ce a fost retras, a fost vandut Argentinei si vopsit in culorile nationale, concurand cu succes in Formula Libre.

  4. Daniel Popescu spune

    @Hadouken: Foarte interesante informatiile, multumesc!

  5. Flavius spune

    Este incredibil faptul ca am vazut poza respectiva de multe ori in trecut si totusi nu mi-am pus niciodata intrebarea pe care ti-ai pus-o tu aici. Nu stiu de ce dar mi se parea normal faptul ca Scuderia nu a fost ROSU FOREVER. Oricum albastru e prea de tot. Galben si Negru eventual mai merge ca te trimite la sigla Ferrari.

  6. Schubler spune

    Culorile alese au fost o calatorie a Scuderiei spre viitor: sezoanele 2005-2006 … mai exact! Se pare ca erau eficiente globurile de cristal la vremea respectiva :) )

  7. Diesel spune

    Daniele…esti de-a dreptul indragostit:)..Schumi stie?:)