In spatele scenei

Toate cursele de Formula 1 se desfasoara dupa un anumit tipic, binecunoscut oricarui fan al Formulei 1. Insa, pe langa ceea ce se intampla pe circuit, in garajul echipelor si pe podium, exista numeroase evenimente in spatele usilor inchise. Povesti pline de viata despre mecanici si ingineri, adica despre cei fara de care Vettel nu ar fi castigat cursa de la Silverstone, iar Button nu ar fi ajuns in ipostaza de a fi favorit la titlu.

Din fericire, in Formula 1 exista Red Bull. Spun din fericire pentru ca, manate probabil de semnificatia brandului, Red Bull Racing si Scuderia Toro Rosso sunt printre putinile, daca nu chiar singurele echipe care dezvaluie amanunte picante din viata angajatilor sai.

Spre exemplu, dupa Marele Premiu al Marii Britanii, angajatii mai multor echipe, printre care si Toro Rosso, Ferrari sau BMW-Sauber, au ramas blocati pe aeroportul din Luton timp de 6 ore, in urma intarzierii avionului cu care urmau sa se deplasaze spre sediile lor.

Ei bine, cativa mecanici ai Scuderiei Toro Rosso au incins pe aeroport o adevarat partida de poker cu campionul absolut al jocului, nimeni altul decat Robert Kubica.Si, surpriza, polonezul a fost invins!

Baietii de la Toro Rosso au ajuns acasa luni dimineata la ora 06:00. Obositi, frustrati de timpul pierdut, dar probabil satisfacuti ca l-au batut pe Robert Kubica la poker.

Pentru ca, indiferent de rivalitatea de pe pista, cu totii suntem inainte de toate oameni. Indiferent ca vorbim despre unul dintre cei mai talentati piloti sau doar despre un mecanic care indeparteaza husele de pe pneuri, fiecare are rolul sau bine-determinat. Si impreuna sunt o adevarata familie, indiferent de culorile pe care le apara.

Acum, sincer, daca nu ati cunoaste cine sunt pilotii din fotografia de mai jos ati crede ca cei doi lupta unul impotriva celuilalt pentru titlul mondial?

Etichete: / / /

Un comentariu la “In spatele scenei”

  1. matrixu spune

    Adevarul e ca de la aparatia echipei RedBull o gramada de informatii despre oamenii din spate au fost date publicitatii. Ma uitam ce fericiti par oamenii de acolo. Sincer mi se pare ca si climatul de lucru este mult mai relaxat fata de echipele mari. Se vede la fiecare cursa.
    Ca si in viata reala, in companii mari e mai putin probabil sa ai foarte multe de impartit cu ceilalti din cauza faptului ca esti unul intre multi.
    In companii mici e mult mai usor de legat prietenii din cauza ca ii sti mai pe toti si lucrezi mai cu toti.