Pariul lui Mateschitz

Dietrich Mateschitz este un nume aparte in lumea Formulei 1. Austriacul nu s-a multumit sa aiba o singura echipa de Formula 1, asa ca a inglobat Red Bull Racing si Scuderia Toro Rosso in concernul Red Bull Technology.

2010 se anunta un sezon dificil pentru el: conform regulamentului tehnic, Scuderia Toro Rosso trebuie sa isi construiasca prorpiul monopost, acest lucru implicand facilitati de productie la Faenza si un personal mult mai numeros decat in prezent. Pe de alta parte, austriacul mizeaza pe mentinerea echipei Red Bull Racing in prim-planul Formulei 1, dupa rezultatele excelente din acest an.

In plina criza financiara care a dus la falimentul a numeroase organizatii, am putea crede ca Mateschitz este dispus sa se descotoroseasca de Toro Rosso pentru a se concentra exclusiv pe Red Bull Racing. Asa ar fi normal sa procedeze orice om de afaceri pentru care balanta contului este mult mai importanta decat satisfactia unei victorii.

Mateschitz este insa diferit. Deunazi, a refuzat sa vanda Scuderia Toro Rosso, desi potentialul cumparator parea sa fie capabil sa concureze in Formula 1. Pe de alta parte, daca acum se poate considera ca Red Bull concureaza cu 4 monoposturi, lucrurile se vor schimba radical anul viitor, astfel ca premisa unor beneficii din acest punct de vedere este eliminata.

Austriacul a demonstrat astfel, daca mai era nevoie, ca pe langa fler in afaceri dispune si de suflet, neputandu-se desparti de echipa care i-a adus satisfactia unei victorii senzationale sosite din neant in 2008 la Monza.

Se pare ca Red Bull efectiv ii da aripi lui Mateschitz, iar acest lucru nu poate decat sa ne bucure, pentru ca prezenta unui astfel de personaj in Formula 1 este fara indoiala benefica pentru sport.

2 comentarii la “Pariul lui Mateschitz”

  1. scuderia spune

    nici o problema…dak poate sa le duca amandoua…foarte bine…bv lui

  2. JOHANN spune

    BANII VORBESC, BANII VORBESC UNI SE RIDICA ALTII SE “CAIESC”