Stefan GP vs. USF1

Dupa ce Campos Meta a fost preluata de Jose Ramon Carabante, lucrurile par sa se fi linistit pentru echipa spaniola. Chiar daca prezenta acesteia pe grila de start nu este inca certa, adevarata dilema este reprezentata de ceea ce se va intampla cu USF1.

Intrucat americanii nu au nici bani, nici piloti si nici masini, cea mai simpla solutie pentru FIA ar fi sa cedeze locul americanilor celor de la Stefan GP. Si din punctul meu de vedere asta ar fi foarte bine pentru Formula 1 din mai multe motive, pentru ca Stefan GP:

  • are monopostul Toyota in garaj, gata sa iasa pe circuit
  • a semnat deja un contract cu Nakajima (un pilot mediocru, dar macar are un an doi ani de experienta in F1) si este foarte aproape sa-l convinga pe fostul campion mondial Jacques Villeneuve sa revina in competitie
  • are banii necesari (sau cel putin aceasta este senzatia pe care o lasa)
  • este entuziasmata de posibilitatea de a concura in F1

Din pacate, politica isi va baga coada si aici. FIA are cu siguranta retineri in a oferi locul celor de la Stefan GP pentru ca:

  • s-ar face de ras pentru greseala de a accepta o astfel de echipa pe grila de start
  • ar putea aparea implicatii legale in privinta modului de atribuire a locului, pentru ca in mod normal ar trebui sa existe un nou proces de selectie, inutil in acest moment cu numai doua saptamani inainte de noul sezon
  • ar da apa la moara celor de la FOTA in general si celor de la Ferrari in special, care au criticat decizia FIA de a introduce echipe noi

De fapt, FIA ar demonstra ca modul in care a gestionat criza economica din Formula 1 in vara 2009 a dat faliment si ar sugera direct ca a provocat in mod inutil scandalul urias din vara lui 2009. oare isi permite Jean Todt sa recunoasca aceste greseli, chiar daca nu ii apartin?

Luand in calcul aceste elemente, va invit sa raspundeti la sondajul urmator:

Etichete: /

9 comentarii la “Stefan GP vs. USF1”

  1. Matrixu spune

    Eu pariez ca niciuna.
    USF1 sunt convins ca nu are nici o sansa. Cum ai spus si tu nu au nimic decat declaratii.
    Stefan GP pentru ca nu vor fi lasati sa intre.
    Si nici Campos nu cred ca o sa ajunga sa concureze.
    Asta e. Majoritatea celor noi si-au anuntat candidatura (si asa au si castigat) mizand pe o limita maxima a bugetului. Limita nu s-a impus si acum cei noi se vad in imposibilitatea de a mai veni cu resurse ca sa umple golul de bani.

  2. mad79 spune

    eu am votat cu usf1,numai pentru ca mizez pe ambitia americanilor de a fi in Formula1,desi mi se pare in momentul de fata o cauza moarta sa pariezi pe”gloaba americana”!

  3. diesel spune

    Stefan GP, asta e, sunt subiectiv:) de cand au bombardat americanii Belgradul. Sper ca sarbii sa se razbune in F1.

  4. NeoGalaxy :P spune

    Eu pariez pe Stefan GP pentru ca au cel mai bun monopost dintre cele 5 echipe posibile noi :) Campos este departe alaturi de USF1, Lotus si Virgin… sunt deja la 5 secunde si asta in teste. In cursa o fie comice rau de tot, totusi daca Stefan GP cumpara si inginerii si baietii din fosta echipa Toyota, au cel mai bun echipament si manpower din toate cele 5 echipe noi.

  5. fakeru spune

    Nakajima are 2 ani in Formula 1 ;)
    Cred ca nici una din echipa nu va concura anul acesta.

  6. TeamClown spune

    Cred ca sunt vreo 2 si inca putin.

    Ambele sunt echipe neserioase asa ca ma doare-n cot care din ele va participa. Oricum sezonul asta a inceput promitor in privinta lucrurilor negative. Sunt curios ce vom vedea anul asta.

  7. wolful spune

    Americanii, in mod firesc au ramas fara finantatori. Pentru ei, eventualii sponsori, F 1 nu prezinta interes. Americanul nu stie mare lucru despre F 1. Filosofia lor despre motorsport nu corespunde cu cea europeana, pe baza careia este realizata F 1.
    Subiectiv doresc sa vad un monopost Stefan GP dand cel putin un tur pe cursa unui monopost USF1.
    Stefan GP va concura, iar cine spune ca abolirea limitarii bugetului a franat echipele mici se insala. Nimeni nu-i opreste sa faca o masina cu bani putini. Ca aceasta va fi lenta sau nu este o alta discutie. Deocamdata ei, cei de la USF 1, nu au nimic, decat poze si desene.

  8. Daniel Popescu spune

    @fakeru: Corect, Nakajima are deja doi ani plus o cursa in F1. Cum a trecut timpul, parca mai ieri il inlocuia pe Wurz la Williams :)

  9. Imy spune

    Eu cred ca totusi este posibil sa-i vedem pe Stefan GP pe grila de start . Spunea cineva , ca sunt impinsi de la spate de o mana ,,invizibila” . Mana este invizibila , insa corpul de care este prinsa , nu , si este al lui Bernie Eclestone . Ce simpatii are Bernie fata de sarbi ? Poate nimic altceva decat faptul ca fosta sa sotie este sarboaica si ca acesta a dorit sa-i satisfaca vreun eventual capriciu , ca sa zic asa .
    Din punct de vedere moral , nu prea este in regula , insa , si eu cred totusi , ca nu ar fi rau sa-i vedem pe sarbi in formula 1 !