Bani, bani, bani

Banii sunt la putere in Formula 1. Asta nu mai este un secret pentru nimeni. Insa cine ar fi crezut ca lucrurile pot merge chiar atat de departe incat o echipa sa fie impiedicata sa intre in Formula 1 din cauza unui sponsor?

Ajuns la venerabila varsta de 65 de ani, tata Frank stie sa traga sforile atunci cand este nevoie. Nu mai departe de anul trecut, el s-a opus vehement intrarii echipei Prodrive in Formula 1, pe motiv ca acestia urmau sa foloseasca o masina McLaren mai mult sau putin modificata.

Adevaratul motiv este insa cu totul altul: unul dintre sponsorii echipei, Bangur, intentiona sa paraseasca Williams la finalul sezonului 2007 pentru a sponsoriza Prodrive in 2008. Brusc, Frank si-a dat seama ca asta ar reprezinta un mare pericol pentru finantele echipei, asa ca a tras sforile necesare pentru ca Prodrive sa nu primeasca acceptul FIA. Si nu l-au primit!

Saracii sponsori islandezi, ce puteau face daca vroiau sa ramana in continuare in F1? Pe ce masini sa-si puna logo-urile daca nu pe cele Williams?

Si uite asa, tata Frank a ramas cu Bangur, iar David Richards cu buza umflata…

In acest fel se explica si atacul lui Richards asupra celor de la Williams, care a nimerit exact in ziua in care Bangur isi anunta marirea influentei la Williams si o probabila cumparare de actiuni.

Etichete: /

Un comentariu la “Bani, bani, bani”

  1. alecstm spune

    sa mai zica cineva ca nu am avut dreptate :) am scris si un comnet inca atunci cand o aparut stirea ;) (la primul link dat de automarket)