140,64 puncte intr-un sezon

Daca arunci o privire asupra statisticilor Formulei 1 poti observa ca Alberto Ascari a obtinut in intreaga sa cariera 140,64 puncte. 140 si cat? Nu, nu este nicio greseala de redactare. Vorbim intr-adevar de 140,64 puncte.

La primele editii ale Formulei 1, pilotul care obtinea cel mai rapid tur de pista in timpul cursei era recompensat cu un punct in clasamentul general. Totusi, cronometrele din acele timpuri nu inregistrau timpii cu o acuretete similara cu cea de astazi, ci la secunda.

La Marele Premiu al Marii Britanii din 1953, Ascari si Jose Froilan Gonzalez au stabilit timpi identici, motiv pentru care cei doi au impartit punctul, obtinand cate 0,5 puncte. Un an mai tarziu, la Silverstone, nu mai putin de 7 piloti au fost cronometrati cu 1:50, stabilind fiecare in parte cel mai rapid tur de pista. Din aceasta cauza, fiecare pilot a primit a saptea parte din punctul cuvenit, si anume 0,14 puncte.

Astfel, punctajul total obtinut de Ascari in cariera a fost de 140,64 puncte.

5 comentarii la “140,64 puncte intr-un sezon”

  1. scuderia spune

    astia nu1s normali=)))..tare…:)

  2. scuderia spune

    pacat ca nu mai este regulamentul acesta si in ziua de astazi…cu un punct pe fiecare tur rapid:(…..atunci massa ar fii luat sigur campionatul anul acesta…iar kimi cred ca ar fii avut mai multe sanse la titlu…ca dati seama…+ 10 puncte ptr kimi

  3. sharky_raduku spune

    @scuderia

    da , multi zic ca massa ar fi ajuns campion mondial daca ar fi punctajul asta … frate , hamilton s-a axat mai mult pe locul care trebuia sa il ocupe pe final . ce crezi ca daca avea un punct avans fata de massa inainte de cursa de la interlagos nu forta ? asta nu-i o scuza .

  4. scuderia spune

    asta asa e…massa a pierdul titlu in alte curse…nu din cauza punctajului:|…in ungaria:|, in singapore..asta e…sa speram la anu

  5. max spune

    Tare !!! :)